Hva betyr navnet ditt?

Se kildebildet

source

 

Hva betyr navnet ditt?

Hvor enn vi går, bærer vi oss navnet vårt. Det er som regel det første spørsmålet som ble spurt oss uansett hvor vi er. Navnet er så viktig fordi den gjenspeiler hvem vi er. Noen ble oppkalt etter besteforeldre, noen fikk navn etter hvordan de så ut da de ble født eller omstendighetene den tiden de ble født. Da vi var baby, kunne vi ikke bestemme hva vi skulle hete. Vi fikk tildelt et navn og det ble vår identitet så lenge vi lever. Noen selvfølgelig hadde forandret navn på grunn av ulike årsaker. Noen skiftet skjønn, for sikkerheten skyld eller at navnet passer ikke deres personlighet.

  Bilderesultat for happy

source

Mitt navn er Ligaya som betyr lykke på norsk. I følge andre er jeg en lykkelig person. Jeg er det nå, men for en del år siden hatet jeg navnet mitt. For jeg syntes at det passet ikke livet mitt. Det var bare sorg og elendighet. Og jeg fikk et kalle navn som er Gaying og jeg ble mobbet mye på grunn av det navnet. Da jeg kom til Norge, ble folk kjent med mitt fødselsnavn og for meg var det bedre enn å bli kalt mitt kalle navn fordi det fremkaller vonde minner.

Når folk hører navnene våre, hva tenker de? En som forsurer miljø eller en som bringer glede og inspirasjon? En som suger kreften av en eller en som stråler av energi? 

Vi ble fortalt av eldre generasjon at det er veldig viktig å skaffe et godt navn. Et godt rykte. Navn som blir husket på grunn av hva man hadde oppnådd i livet, av gode gjerninger eller prestasjoner. Kanskje navnet vårt havner ikke « in the hall of fame», men fortsatt er det fint å ha et navn som får folk til å smile eller får en god følelse når de hører navnet vårt.

I Wikipedia har vi det kaller navnedag. Og i dag 1. desember minnes det om et navn som het Arnold. Han dro ut som misjonær i Kina i år 1303.  

Hva med deg?

Hva betyr navnet ditt?

Er du oppkalt etter besteforeldre eller dine foreldre?

Hva sier folk om deg?

Hvordan ville du bli husket?

For meg, jeg vil bli husket som en dame som fulgte Jesus uansett motstand og utfordringer.

Avslutter med dette verset:

Godt navn er mer verdt enn stor rikdom,
          respekt er bedre enn sølv og gull.

Ordspråkene 22:1

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

2 thoughts on “Hva betyr navnet ditt?

  1. Så flott at ditt betyr lykke…jeg aner ikke hva mitt betyr..og jeg ble oppkalt etter en finsk skiløper som var på topp da jeg ble født…Et uvanlig navn her i norge…glad i det nå..men var ikke det før..da jeg var ung…ville hete noe vanlig….hihih

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top