Julens magiske øyeblikk

Se kildebildet

Bildesource

 

Ja, det nærmer seg dagen. Julen er en sesong hvor man enten venter på med spenning eller en begivenhet man hater på grunn av mange blir tvunget til å være med på dagens forventninger. Dyre julegaver, overflod av mat og masse forberedelser. Det er kø i butikker og det er julebord både her og der. Man kan jo blir lei av julematen før det blir juleaften.

Der jeg kom fra, var det også julen en tid hvor alle ventet med enten glede eller sorg. Jeg husker at foreldrene sørget for at barna hadde nye klær til jul. Alle barna skulle ha nytt antrekk til juledagen. Men ikke alle har råd til det særlig mine foreldre. Ikke hadde med mye mat på bordet heller, ikke et juletre og ikke julegaver. Men vi gledet oss til nattmesser og lukten av maten fra salgsbodene tidlig på morgenen. Det var ikke mye snakk om julenisser den tiden, men den kommende fødselen til Jesus. Og at på selve juledagen kan vi gå rundt i nabolaget og det var en tradisjon å gi små barn små penger eller godteri.

Her i Norge blir julen perfekt når snøen laver ned. Når familien er samlet. Når gavene ligger under juletre, huset er rundvasket og det bugner av mat på bordet. Men før man er kommet i den tilstand hadde man kanskje stresset med alle forberedelsene at man er helt utslitt før dagen kommer? At man skulle ønske at julen blir snart slutt slik at vi får hvile og fred en stund? Håper ikke det😊

Uansett hva vi måtte føle, går det å skaffe magiske øyeblikk i juletiden. Det er den tiden man kan gi gaver til de som mest trenger det, selv om vi kan egentlig gjøre det hele året. Kanskje invitere noen som ikke har noen å feire julen med? Knytte bånd med familie og venner? Jeg for min del koser meg å se julepyntene på butikken og alle juleideer man får rundt omkring.   Men mest av alt kan vi være takknemlig for at denne tiden kan vi minnes den største gaven vi hadde fåttJesus blir født.

Hva er det magiske øyeblikk for deg i denne juletiden?

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

8 thoughts on “Julens magiske øyeblikk

  1. Magiske øyeblikk i julen er en konsert som vi var på i går. Julegudstjeneste, se alle julelys i vinduer, og kose meg med litt rengjøring og pynting. Lenge siden jeg sluttet å stresse til jul 🙂

  2. Julen er magi, forhåpningen, forventninger, nestekjærlighet, glede, varme, de lune lysene fra adventsstjerna og syvarmede lysestaken, de lune julelysene, kjempefine julesanger og ikke minst samvær med familie, slekt og venner <3 🙂
    Det viktigste budskapet for meg er feiringen av Jesu fødsel, og det er en grunn til å glede seg 🙂
    Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 🙂
    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  3. Ja julen har nok blitt mer mat og presanger….folk glemmer hva den egentlig betyr…Men vær sin lyst og alle har sin måte å feire på….Jeg er en av de få som ikke er så glad i julen…stress og mas..forventninger man føler man å dekke…og ikke alltid lett når lommeboka ikke er så glad i store utskjeielser…men vi har tonet mye ned…og prøver å gjøre det enkelt…Er like fint det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top