Ble avvist?

Image result for rejected

bildesource:

Ble avvist?

Har du opplevd å bli avvist? Bli avvist av mor eller far eller søsken? Kanskje du har et ektefelle som ønsker at du ser ut som en annen og at du er ikke bra nok? Ikke bra nok til å bli inkludert til en forsamling eller venneflokken? At det er ingen som bry seg hva du mener eller ønsker?

 

Jeg hadde opplevd å bli avvist mange ganger i mitt liv. Ble avvist av rike slekta pga. faren som var blind og moren som kom fra et fattig kår. Avvist av min tidligere samboer for jeg var ikke bra nok, ikke hadde utdannelse osv. Ble ikke inkludert i en forsamling fordi jeg passet ikke. I mange år hadde jeg den følelsen at jeg ikke var bra nok for andre. Men så kom det er dag at mine øyne ble åpnet. At jeg er mer enn bra nok i Guds øyne.

 

I det siste, på grunn av min tro til Gud, hadde en del venner eller kjente unngått meg. Jeg ble ikke lenger invitert hos dem og noen hadde blokkert meg på deres facebook liste fordi de ikke orket å lese bønnene eller bibelordene jeg legger ut. De ville ikke bli assosiert med meg fordi de er redd for å bli en del av min gruppe som de kaller for « Halleluja gruppa». Men det er jo bedre å bli kalt det en andre ting mener jeg😊 Men jeg bry meg egentlig ikke om det for det blir deres tap og ikke min. Jeg har jo nok venner og kjente som jeg omgås med at jeg savner ikke noe. Jeg har også venner og kjente som respekterer meg for det jeg tror selv om de ikke deler min tro og det er jo veldig bra. Jeg gjør også det. Elsker alle selv om de ikke har samme oppfatning som meg😊

 Et ordtak som sier « Like barn, leker best». Så jeg kan ikke forvente at folk som ikke tror og brenner for Guds rike ville bry seg om hverken bønn eller ord fra Bibelen som jeg deler. På arbeid finnes det også noen som har bestemt å ikke like meg og hun motsetter nesten alt jeg foreslår fordi jeg er kristen. Men jeg respekterer henne. Jeg behandler alle med respekt uansett om dem liker meg eller ikke.

Jeg opplever også ingen støtte fra mennesker som jeg forventet at de skal gi meg støtte. Men med det føler jeg meg privilegert til å oppleve hva Jesus hadde opplevd. Han ble ikke trodd av mennesker i hans hjemby ( Lukas 4:24)  heller og ikke fikk støtte til å begynne med fra hans familie. Hvis Jesus opplevde å bli avvist, hvordan kan jeg jo forvente noe annet?

Og når det gjelder å lese hva venner og bekjente legger ut til media, hvis noen legger ut sladder eller bannskapsord på nett, leser jeg ikke det heller. Man blir jo som regel fascinert av mennesker som deler samme interesser. Enten det er hekle og strikkegruppe, turgruppe, bibelgruppe, festgruppe, spillegruppe, fotogruppe, blogg gruppe osv.

 

Da Jesus ble født, kom engelen til noen gjetere for å fortelle den gode nyheten. Engelen kom ikke til en konge eller til noen viktige personer i manns øyne, men til de arme gjetere for å fortelle den viktigste nyheten. Frelseren som ble født. ( Lukas 2:9-10) Dette betyr at Gud ser ikke på rikdommen og status i livet. Alle er like viktige for ham. Uansett rase, tynne eller fete, vakre eller stygge i manns øyne, kloke eller dumme og fattige eller rike. Det har jeg lært også i mitt liv. Lærer å se andre med Guds øyne. Ingen fordømmelse, men med barmhjertighet for alle har jo syndet.

Hvis du nå føler at ingen som bry seg om deg og du føler deg avvist?kom til Gud. Han avviser ikke noen. Det hadde jeg gjort og er takknemlig. En god påminnelse særlig når man blir avvist av både den ene og de andre.

 

Matteus 11: 28 Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile.

            

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

16 thoughts on “Ble avvist?

 1. Jeg har opplevd å bli avist av mange jeg ,det føles kanskje ikke godt der og da,men det er bedre med få gode venner enn mange falske venner :=) du må gjøre det som føles rett for deg ,det er da du får et godt liv ,og som godt voksen grier en seg fint uten hele familien tett på også.
  Ha en fin dag fine du :=)

 2. Man må kunne respektere hverandre uansett om man er kristen eller ikke..sånne folk som ikke kan det, bør man bare la være.. man må se mennesket.. og kunne være åpen.. trist å lese om hvordan noen behandler deg… trist..

 3. Viktig det du skriver om i dag. Har selv opplevd å bli avvist, satt utenfor og følt meg utenfor. Ingen god følelse, men som du skriver er det viktig å få lov til å være seg selv.
  Hvorfor kan vi ikke bare respektere hverandre for den vi er? Jeg øver meg på det hver dag. For det første å tillate meg selv å være den jeg er, og for det andre å respektere andre for den de er!
  Fortsett med å være deg selv! <3

 4. Toini: Ja, Toini. Respekt er viktig uansett hva vi tror på.
  Det går bra med meg:)
  Jeg er jo fortsatt omringet med folk som liker meg som jeg er om ikke alle:)

 5. Det hørtes vondt og trist ut..men du virker som et “strålende” menneske slik jeg har lært deg å kjenne tross disse utfordringene..og så bra du har funnet din tro :))
  Jeg har ikke opplevd det i særlig grad..men sikkert “små” opplevelser som barn og ungdom ..men ikke i den grad at det er noe jeg husker spesielt.. Klem <3

 6. Som du jo vet så tror jo ikke jeg på Gud, men for å kunne ta den beslutningen må jeg jo vite hva jeg ikke tror på. Derfor synes jeg at jeg skal tåle dine bibelord fordi at det er viktig for deg. Det er ingen som tar skade av det. Man skal være tolerant mot andre det synes jeg alle fortjener. Fint å ha deg som venn.

 7. Så lenge du respekterer at ikke alle deler din gudstro, så er det ingen grunn til å vende deg ryggen på grunn av at du deler noen sitat fra Bibelen. Det er jo ikke hyggelig å bli avvist eller slettet/blokkert på facebook, men klarer en å la det prelle av, så er det best for en sjøl. Vi trenger alle noe å tro på og å støtte oss til, enten det er religion eller noe annet. Så lenge ingen forsøker å påtvinge meg sin religiøse overbevisning, så skal jeg la dem få ha sin tro i fred også! Du er et varmt menneske som vil godt. Slik opplever jeg deg. <3

 8. karidansen: Tusen takk for en hjertevarme kommentar. Det gjør ikke noe om noen sletter meg som Facebook venn. Man kan jo ikke like alle:)
  Ha en fin dag:)

 9. annebe: Tusen takk:) Ja, det er godt at jeg har funnet Gud. Han har vært til støtte og hjelp i tunge stunder:)
  Ha en fin dag Annebe!
  Klem fra meg også:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top