Tysking og hvisking

 

Tysking og hvisking

Hei! Jeg jobber på et aktivitetssenter ved et sykehjem. Sykehjemmet har flere etasjer.

En dag, hentet jeg en eldre man som satt i rullestol for å trille han ute en tur. Frisk luft trengte både han og meg😊 Han bodde i andre etasje, derfor måtte vi ta heisen på vei ned.

Det er flere avdelinger som benytter denne heisen. For mange år siden var det også en barnehage avdeling som var knyttet til dette sykehjem. Min yngste datter gikk der og vi har tatt denne heisen flere ganger før og jeg bruker den fortsatt nå.  
Jeg tenkte at hvis heisveggene kunne bare snakke, kunne den sikkert fortelle mange samtaler som hadde foregikk i heisen i mange år. Folk som har vært glade, triste, sinte, opprømte, irriterte, klagende og kanskje noen hadde kranglet til og med inne heisen.

Som menneske, hører vi også mye rart. Vi hører glade, sinte, triste og klagende stemmer. Vi hører sladrer, dårlige eller gode nyheter, ros eller kritikk. Alt vi hører påvirker oss enten negative eller positive. Helt ulik veggene i heisen. De kunne ikke føle noe og ikke kunne utrykke seg selv. Vi derimot har mye vi skulle ha sagt om forskjellige saker eller emner.

Gud hører også oss. Sannheten er ingenting er skjult for ham. Uansett hvor vi gjemmer oss. Han hører til og med vår innerste tanker. Men noen ganger, oppfører vi oss som Gud ikke hører noen ting. Vi sier akkurat det som passer oss som kanskje vi burde ikke skulle sagt. Vi tenker tanker som er ikke verdt å tenke over. Hjertene vårt kan begjære ting som vi tror kan gjøre oss glade, men sannheten er at akkurat de tingene kan ødelegge oss til slutt. Vi kan tenke at Gud ikke hører eller bry seg i det hele tatt eller rett og slett ikke eksisterer.

Men han eksiterer selv om mange påstår at han ikke finnes. 

Hvor viktige er ordene du sier til den neste?

Veier du ordene du sier, eller du sier akkurat det du tenker?

Avslutter med dagens bønn:

 Kjære Gud?takk for påminnelse  at uansett hva vi gjør, bør vi gjøre det helhjertet.

Å tenke på at alt vi gjør er for Deg.

Og derfor blir vi også obs på om det vi gjør gir ære til Ditt navn.

Takk for at uansett om vi kommer i vanskeligheter og utfordringer, vi kan komme til deg.

Du er mektig Gud og Du er i stand til å hjelpe oss uansett hva vi sliter med.

Kanskje av og til ikke med en gang, men den rette tiden.

Vi kan være tålmodige og sette vår lit til deg.

Takk for at vi kan glede oss i hverdagene våre fordi det er en gave fra Deg.

Takk for at du går sammen med oss både i gode og tøffe tider.

Takk for at med Deg, kan ingenting være umulig for oss.

Takk for at du er vår Gud.

Jeg ber i Jesu navn at vi blir minnet om Dine ord hverdag

Amen

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

6 thoughts on “Tysking og hvisking

 1. jeg tenker nok over hva jeg sier,er for beskjeden til å si rett ut det jeg mener :=) og det er sikkert like greit,vårherre leser uansett tankene våre og ser nok hva jeg egentlig mener hi hi ,ha en fin dag

 2. Kjempefint innlegg til ettertanke <3 🙂
  Det verste jeg vet er når folk lyver og sverter andre med løgner! Da blir jeg sint og lei meg. Jeg er den personen som beskytter en god venn når han/hun blir utsatt for urettferdighet!
  Jeg tenker på mitt yndlingsbibelvers: "Det du har gjort mot en av mine minste har du gjort mot meg". Disse ordene prøver jeg å leve etter. Har alltid vært en person som har kjempet for urettferdighet. Blir fysisk dårlig når jeg ser og hører noen bli urettferdig behandlet.
  Jeg veier ordene mine for hva jeg sier til andre mennesker. Kunne aldri i verden falt meg inn å si noe stygt til en person. Kan være bestemt når jeg mener noe er galt, men aldri ufin. Tenker på hvordan andre skal være mot meg.
  Tusen takk for det kjempefin innlegget <3 🙂
  Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 3. fruensvilje.blogg .no: Ja, det er vel viktig å tenke på hva man sier:)
  Ja, Vår Herre ser jo alt og vet alt:)
  Ha en fin mandag og fin kveld til deg:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top