Skyldfølelse?

                                                                Skyldfølelse?

Ja, katten min har gjort noe ulovlig. Hun  trodde nemlig at hun kan gjøre gangen vår som hennes private toalett når ingen var hjemme. Og min yngste datter som kom hjem på besøk mens jeg var borte og trampet på….du vet. Gjett hvem som har skylda?

 

Er det noen som har det? Dårlig samvittighet? Vi føler at vi ikke strekker nok. Vi klarer ikke å innfri forventningene av mange rundt oss. Det nærmer seg julen og man kan jo få dårlig samvittighet ved å ikke kunne bake julekaker, ikke klarer å vaske rundt huset, ikke  klare kjøpe jule gaver til alle, ikke kunne være med på forskjellige arrangementer osv. Det er mange ting som kan gi oss dårlig samvittighet.

Vi får også dårlig samvittighet for feilene vi gjør og det  skjer jo stadig, uansett hvor mye vi prøver å gjøre den rette. Og den onde er ikke sene til å anklage oss. «Yes! You did it again». Kanskje han har rett, men heldigvis det er ikke opp til ham. Men opp til den barmhjertige Gud vi har. For Gud er barmhjertig til alle som søker ham.

 

Takk Far for når vi stoler på deg med hele våre hjerter og sinn, tenker på deg hvor enn vi ferdes, da gjør du veiene våre jevne.  Å frykte deg er helse bot for kroppene våre og kraft for marg og ben. Vi trenger ikke å ha skyldfølelse fordi vi kan komme til deg for å bli renset. 

Så jeg må vel tilgi katten min også:)

 

Ja?.det er vel på tida å  starte med litt julevask?litt julepynting?julebakst?gave innkjøp og ja?.hvile litt i helgenJ

 

                                         JOY

 

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

4 thoughts on “Skyldfølelse?

  1. deveny: ja… hun pleier egentlig å gjøre det ute, men ingen var hjemme å slippe henne ut. Jeg skulle ønske mannen min ordne kattedør, men jeg er redd for at vi får besøk av nabokatter også:(

  2. Stakkar pusen, ville sikkert ikke gjøre det med vilje 😀 Jeg synes sånn generelt ellers at vi ikke skal gå rundt med for mye dårlig samvittighet, og skyldfølelse, så sant vi ikke gjør noe direkte ondt mot noen da.. Men sånne ting som julevask og slikt er bare bagateller. Kaker kan vi kjøpe og det er like bra 🙂 Ha en fin kveld 🙂

  3. frodith: ja! Du har rett i det. Kaker bugner jo på butikkene og husvask er det ikke så farlig med:)
    Ja, katten var vel trangen og ingen var hjemme til å slippe henne ut:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top