Gode minner!

Som aktivitør og jobber med de eldre, får jeg den muligheten til å dra på ute turer sammen med dem. Så, en vakker dag, dro vi på besøk til Vallersund Gård.

Det regnet litt tidlig på morgenen den dagen, men solen skinte for oss da vi skulle dra, til glede for oss alle:)

Her er informasjonen fra deres hjemmeside.

Vallersund Gård er en liten Camphill-landsby som ligger ytterst på Trøndelagskysten. Det er en landsby utenom det vanlige som gir heldøgnsomsorg til forskjellige mennesker med spesielle behov og her holder Framskolen til, et folkehøyskolelignende tilbud for unge utviklingshemmede.

Her er det biodynamisk jordbruk og gartneri, vernede verksteder og undervisning.

Vallersunds bo- og arbeidsfellesskap er også en økolandsby med interesse for alternativ energi med vindmølle som dekker vårt energibehov. En varmepumpe bruker sjøvannet til oppvarming av husene. Et biologisk renseanlegg behandler avløpsvannet før det returneres i sjøen.

Vallersund Gård var en gang et livlig handelssted som i dag er fredet.

 

Vi ble tatt imot på hovedhuset  på gården. Stuen  er møblert i gammelt stil. Peisen ble fyrt opp slik at ingen skulle fryse. De stekte vafler og kokt kaffe for besøkende. 

overst er det et lite hus som er en del av gården.

Det gule husert er deres butikk hvor de selger produktene de dyrker og lager. For noen år siden, ble dette stedet brukt til reality serien ” Farmen”

Utsikt mot sjøen

 

En av dem som var så glad for at vi kom på besøk var denne lille hunden. Hun sjarmerte oss alle.

Som minne, kjøpte vi to strikkede katter som var strikket av en ung dame som bor der. Her er en av de kattene.

Etter turen der, dro vi til en restaurant og spiste pizza. Noen har bestilt karamel pudding til dessert. Vi koste oss virkelig.

Gode minner hjemme: Jeg  holdt på å skifte duker en dag og fant denne brikken og lysholder som jeg fikk fra en venninne. Det varmet mitt hjerte.

Artig minner fra turen vår til Barcelona sist september måned. Svanen og katten var laget av glass. Vinen kjøpte jeg pga. jeg likte flasken, ikke pga. innholdet fordi jeg drikker ikke rød vin. Det ble bare til pynt.

Ellers har det vært farsdag og jeg laget middag den dagen for mannen. Men desserten er kjøpt ferdig på butikken:)

Faren i huset fikk også en blomster bukett fra meg.

Men det beste minne i hvertfall  for meg  var dette bildet av min mor sammen med mine barnebarn da hun feiret 75-årsdagen sist søndag. Bildet  ble lagt  ut på Facebook av en av mine barn.

Fra den ene til den andre: Strikket også denne lomme tøfler og den blir gitt bort snart som en gave.

Ellers må jeg skaffe mer minner. Jeg abonnerer på hobby bøker og jeg fikk denne boka forrige gangen.

Så nå er jeg i gang med å strikke Ella Ellemus. Håper at jeg får det til.

Hva med deg? Har du gode minner som du har lyst å dele som har skjedd i det siste?

 

 

Thought for the day

 

Be generous

 

Be generous with kindly words, especially about those who are absent. – Johann Wolfgang von Goethe

 

 

JOY

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top