Giftig eller ikke?

Er du glad i sopp og elsker å plukke de?

Jeg er glad i sopp, men aner ikke hvilke er giftige eller ikke. 

Tok bilder av noen sopparter. Vet du hva som er spiselig her?

Det kryr av sopp rundt omkring i skogen nå. Har du plukket sopp i år?

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

4 thoughts on “Giftig eller ikke?

  1. Har plukket litt. Det holder ikke å bare ta bilde fra oven, ofte må soppen studeres på undersiden også ..skiver eller porer, etc. Jeg kan bare noen få sopper så langt og rører ikke dem jeg ikke kan.
    Begynn med kantareller, du. De eggegule. Ikke traktkantareller, for de kan forveksles med dødelig giftslørsopp. Det er ingen giftige sopper som likner vanlig kantarell. Det finnes en falsk kantarell, men den er ikke giftig, så da gjør det ikke noe om man roter litt med dem. Når man ikke kan sopp, begynner man med en og utvider med en til, slik at man lærer dem grundig å kjenne på utseendet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top