Kjærlighets dikt!

Det er nesten en klisje når man snakker om kjærlighet, Men det er jo den som alle bør være opptatt med. Man trenger jo kjærlighet  hvis man har lyst til å  leve i fred med hverandre.

På arbeid i dag, hadde med kjærlighet som tema. Så,  sammen med de eldre laget vi en  kjærlighets dikt. Og gjett om alle ble forelsket:) Vi forelsket oss i diktet!

Og her et vårt ” Kjærlighets dikt”

Kjærlighet er

godhet,

frihet,

snillhet,

og vennlighet

De sier kjærlighteten ruster aldri,

den varer evig og for alltid.

Den kan også forsvinne,

hvis det legger seg en hinne.

Men kjærlighet kan også svi

så smertelig

Når den bestemmer seg for å bli.

Kjærlighet kan bli et problem,

når man tvinger den frem

Friheten finner vei,

når kjærligheten aldri går lei.

Neste tema bilr vel Arbeidendes Dag:) Ha en fin uke alle sammen!

JOY

Vår dikt!

Jeg er så heldig som fikk arbeid  på et aktivitetsenter og jobber som aktivitør for de eldre. Jeg hygger meg mye sammen med dem.

En dag, foreslå jeg at vi sammen skal komponere et vår dikt ettersom våren er kommet. Etter en halv time har vi klart å lage en artig vår dikt. Og her er den.

Vår dikt

I dag, skinner sola

Så deilig det er her på jorda

Vi blir pene og rene

Og føler oss rene

Livet er topp

Jenter blir som blomsterknopp

Fuglene kvitrer dagen lang

Synger den vakreste sang

Vår lukten kjennes overalt

Selv om det er kaldt

Pollen ønskes ikke velkommen

Vi blir tett i nesen alle sammen.

Det ble en vår dikt  på tre vers. Alle var så fornøyde og stolte av seg selv etterpå etter å ha lest diktet som hver og en har vært med å lage. Neste tema blir kjærlighet!

 

Grytekluter!

Jeg liker å lage ting og tang. Og å kunne hekle noe som det går an å brukes er for meg en glede i hverdagen. Har nettopp heklet disse gryteklutene fra garnrester. Så hvis dere har garnrester, ikke kast dem. Det kan brukes til mye:)

En tanke å fundere:

Følg med soloppgangen, og ønsk dem velkommen. Midt i fortvilelesen og usikerheten minner den deg om at mørket vil bli lys og at en kjærlig kraft styrer universet.

Vennskap

                                  Hva betyr vennskap for oss?

 Hvis alle mine venner  skulle hoppe på en bro, ville jeg ikke hoppet sammen med dem.t

Jeg ville stått under å ta imot dem. Ukjen

Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.

Ikke gå bak meg, for kanskje jeg ikke viser vei.

Gå ved siden av meg og bare  vær min venn.

Albert Camus

Det et ikke så mye våre venners hjelp som hjelper oss, men det å vite at de vil hjelpe oss.

Epicur

Takk for at du ringer meg på mørke vinterkvelder,

bare for å si ” hallo”

Margaret Grønås

De som forsømmer sine gamle venner for nye, risikerer å miste begge.

Aesop

 En venn er en som vet alt om deg og likevel liker deg.

Ebbert Hubbard

 En ærlig fiende er bedre enn ti falske venner

Dansk ordtak

En sann venn taler vel om oss,

og forsvarer oss når vi ikke er tilstede.

Blaise Pascal

Husk at venner er som blomster, det må vannes og gjødsles.

Ukjent

En deilig dag!

Hils på min nylaget skilpadde:) Han heter Simen. Han ble ønsket velkommen av de eldre på arbeid og hygget seg mye med han. Han har vært med på kaffe drikkingen, yatzy spill og sang. Han hadde en deilig dag. I morgen flytter Simen skilpadde hjem til en snill dame som kjøpte han.

Etter jobben, dro jeg og en venninne til Hovde Gård for å få en massasje behandling. Hun fikk en gavekort sist jul som hun har lyst til å bruke. Og ettersom jeg hadde bursdag i mars, ga hun meg en gave. Nakke og skulder massasje. Det var deilig. Det var den beste gaven jeg fikk på bursdagen min. Og vi koste oss.

Det er boblebad der vi kunne benytte……

badstue og et hjørne å slappe av.

 Man kan også bestille forfriskninger, som vi gjorde til å kose med mens vi var der. Vi ble fornyet og forfrisket.

Men den deilig dagen sluttet ikke der. Om kvelden, dro jeg på kino sammen med en eldre dame. Vi så en rørende film  JAG ETTER VIND!

Jag etter vind

Det er så artig å se en film hvor man kan se den vakre naturen i nærmiljø. Føles hjemme da:) Fikk også en sjokolade eske fra en snill dame for noen dager siden. Hmmm. Nam nam.

Og i tillegg har jeg vunnet disse brikkene fra lotteri på arbeid til inntekt for de eldre.

Så det har vært noen deilige dager. Jeg er en takknemlig dame.

Utlending51år.

Yes! Jeg er en utlending som kom til Norge i 1989. Veldig lenge siden. Jeg føler meg nesten som en nordmann. Men, selv om jeg er blitt fornorsket i mange områder, ser jeg fortsatt ut som en utlending. Vel, jeg har ikke imot å se ut som jeg er.  Gratis brunfarge året rundt, selv om egentlig ønsker jeg meg mer lysere hud, men man bør jo være fornøyd med seg selv.

Ettersom det er min første blogpost her, bør jeg jo presentere meg selv. ” Tittelen av bloggen min er ” Foreignerat50″ og jeg er jo det. Utlending og er over 50 år, dvs. 51 år. Jeg er en dame med mange interesser og blogging er en av dem. Har to andre blogger som er på engelsk: Josynotepad.blogspot.com og willyouhearfromme.blogspot.com. Men ettersom jeg bor  i Norge, bør jeg  jo snakke og skrive på norsk. Og dermed startet jeg denne bloggen for å bli bedre i norske språket. Norske språket mitt er blitt dårligere i det siste pga. mye lesing og skriving på engelsk og morsmålet mitt.

Jeg liker også å fotografere og lage forskjellige ting som kort, heklet og strikket kosedyr osv. Jeg liker å se filmer og prøver å trene 3 ganger i uke. Og det mest viktigste om meg selv, som andre bør vite er at jeg er en personlig kristen. Hva mener jeg med å være en personlig kristen? Vel, jeg er jo en dame som er rett og slett bibelfrelst. Jeg elsker å lese bibel. For meg, boken er hellige og det er min rettesnor i livet.  I Guds ord får jeg inspirasjon i hverdagen og den lærer meg til  å bli en bedre person og elske min neste. Men, bevares, jeg er ikke perfekt.  Hvem er vel det? Det er derfor jeg trenger Gud i livet mitt. Han er den som er perfekt og da er det godt å ha ham som en Far. Lyset kilde. Da slapp jeg å være i mørket når jeg går sammen med ham.

Denne bloggen handler egentlig om mitt liv i Norge. Av og til, kan jeg også fortelle om fortiden min. Og det er jo spennende, synes jeg da. For  jeg er som Askepott egentlig.  Håper jeg blir kjent med mange norske bloggere. Mange kjendiser ute der:)

Jobben består av å aktivisere de eldre, for jeg er nemlig en aktivitør.  Oh! Som jeg elsker jobben min. Der får jeg være kreative og det gjør hverdagen hyggeligere. Det er mye latter på arbeid, for jeg er en dame med godt humør og de eldre, de er bare snille og elskelige. Jeg synes det i hvert fall.

Kanskje du begynner å bli lei av å lese om meg selv. Så jeg slutter mens leken er god. Til neste blogpost igjen da:)

En tanke til å fundere: En ekte venn er en engel som holder deg oppe når vingene dine har glemt hvordan det er å fly.

Hilsen,

JOY ( Mitt navn betyr det. Glede)