Fortress of Monteriggioni

Sist søndag, i følge kalenderen er den første vinterdag. Ja, det merkes at det er blitt kaldere, og mørkere, selv om høstens farge er fortsatt synlig i  mange steder. Men for de som elsker å være ute, spiller det ingen rolle. De er ut uansett vær. Jeg må si at jeg er vær avhengig og ikke liker å ferdes i mørke. Når jeg kommer hjem fra arbeid og etter å ha spist middag og tatt middagshvil, da er allerede blitt mørk rundt meg. Og da blir det som regel inne aktivitet isteden.
Ja, ja…da er det fint å kunne bla tilbake og gjenoppleve litt ferien vi hadde i Italia i første denne måned. Hadde vært på mange plasser som jeg ikke hadde delt i bloggverden ennå blant annet ” Fortress of Monteriggioni”
 
I følge Wikipedia er veggene er omtrent sirkulære, har en lengde på ca 570 meter, og etter de naturlige konturene på bakken, ble bygd mellom 1213 og 1219. Det er 14 tårn på kvadratbaser satt på ekvivalent, og to portaler eller porter. En port, Porta Fiorentina åpner mot Firenze i nord, og den andre, Porta Romana, vender Roma mot sør. Hovedgaten i veggene forbinder de to portene i en omtrentlig rett linje.
Hovedtorget, Piazza Roma, domineres av en romansk kirke med en enkel, ren fasade. Andre hus, noen i renessansestilen (en gang eid av lokale adelsmenn, gentle og velstående kjøpmenn) står overfor piazzaen. Av de viktigste piazzaens mindre gater gir vei til offentlige hager foran de andre husene og småbedrifter i byen. I flere fiendtlige tider ga disse hagene livsviktig næring når fiender samlet seg uten.
 
Så håper du blir med og utforske stedet!
 
 
Jeg manglet en konge
 
Det var allerede mot kveld derfor bildene er ikke så klare lenger
 
Det var mange salgboder og kaffe der, men vi var bare raskt innom. Fikk en time til å utforske stedet. 
Hva synes du om stedet?
Har du vært kanskje her før?
 
Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

14 thoughts on “Fortress of Monteriggioni

  1. Åh så spennende det så ut der!
    En flott liten by – gamle bygninger og historie……….. dit skulle jeg kunne tenkt meg en tur ja. Jeg har aldri vært i Italia og det er et av mine ønsker – Italia – en dag 🙂

  2. et vakkert sted å feriere i,er så glad i gamle bygninger murt opp i vakre mursteiner :=) herlige bilder.Det går mot vinter ja,hos oss faller løvet førtere enn jeg ønsker,sånn er det ,tiden er der nå men litt må vi ut og nyte uansett :=)

  3. Ja nå kommer nok vinteren for fullt snart 🙂 Så sjarmerende sted..litt sånn “rustikt”med fin atmosfære 🙂 Klem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top