Palio Horse Race in Siena

Etter at vi har vært på Poggio av Lagli, tok reiselederen oss til  byen Siena, som to ganger i året er åsted for verdens mest tradisjonsrike og særegne hesteløp. Vi skulle besøke Piazza del Campo hvor hesteløpet bruker å skje to ganger i året.

Her er byen Siena og vi følger  reiselederen vår i grønne t-skjorta.

Møtestedet

Men den dagen var det ekstra masse folk fordi de skulle velge hvem som skal være med i hesteløpet som skal være den 20. oktober. De såkalte Palio-løpets røtter strekker seg tilbake til middelalderen. Reiselederen sa at vi var heldig at vi kom akkurat den dagen….men innerst inne var jeg ikke enig med henne på grunn av folkemengden. Men hun advarte oss å ikke si noe negativt om det på grunn av de som bor der kan bli sint på oss fordi de verdsetter Palio-hesteløp enn mat på bordet. Det viste jo seg på folkemengden som var der.

Her er vi på vei til Piazza de Campo

 

Vi gikk omveier for å unngå akkurat folkemengden særlig på grunn av vi har med oss en rullestolbruker.

 

Men vi ble enda mer skuffet fordi vi fikk ikke likevel å se den berømte Piazza del Campo på grunn av folkemengden. Det var umulig å komme igjennom. Men vi hørte ropingen. Jeg tror hele befolkningen av Siena var der.

Fikk ta noen bilder. Her  en baptistkirke som lignet litt på Santa Maria Del Fiore i Firenze, bare at den er litt mindre.

Må ha et bilde sammen med katedralen

rundt omkring Sienna

Det  var en opplevelse det også å oppleve Italiensk kultur.

Hva synes du om byen? Er du glad i hesteløp?

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

4 thoughts on “Palio Horse Race in Siena

  1. Det så kjempefint ut da 🙂 Dere var i Cinque terre også, der har jo jeg vært også:-) En flott opplevelse. Har vært noen steder i Italia. Moro 🙂 Klem

  2. Ja det kan da ikke være positivt at det var sååå mye folk i gatene….men joda…dere opplevde jo noe uten om det vanlige da…..Flotte bilder! Ha en god kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top