Leaning Tower in Pisa

God morgen fra Firenze.

I dag regnet det da vi våknet. Men det var meldt fint vær midt på dagen. Så vi bestemte oss til å ta det med ro på formiddagen.

I går var vi på en heldagsutflukt og besøkte fire steder.  

Været var nydelig og vi dro fra Firenze i åttetiden. Bare så vidt vi fikk være med på den turen fordi vi ventet på feil sted. Heldigvis oppdaget vi det i siste liten.

Turbussen var fullastet med turister som også var som oss. Ville utforske Toscana.  

Turen til Pisa tok over en time.

Jeg skulle egentlig være litt våken under bussturen for å se og ta bildet av landskapet som passerte forbi, men Ole Lukkøye kom på besøk og jeg måtte bare la han ta over.

Jeg hadde ikke fått søvn i de siste nettene. Ny plass og vi hører nesten hostingen fra andre rommet. Bord og stoler blir flyttet i etasjen over oss. Jeg tror vi sover i etasjen under spisesalen. Skikkelig gammelt hotel altså. 

Frokosten som hotellet serverer er den samme hverdag. Ost, skinke og egg og noen søte kaker.

Heldigvis går det an å spise ute:)

Maten er like dyrt som i Norge. ” Feels like home.”

Men vi kom da omsider til ” Piazza dei Miracoli”.  Der så vi ” Baptistery  ( katedralen) og den berømte ” Skjeve Tårnet.”

I følge Wikipedia, tårnet begynte allerede å bli skjevt allerede i året 1173. Den er 55,86 meter fra bakken på den laveste siden og 56,70 på den høyeste siden. 

Guiden vår, i grønne t-skjorta ledet oss gjennom masse salgsboder til inngangen. Etterpå fikk vi en time til å ta bilder inne og bruke WC. Jeg syntes det var for kort tid. Vi fikk ikke tiden til å klatre opp tårnet. Men artig å være der likevel.

” A dream come true.” 

Må bevise at jeg har vært her:)

 

Det skyve tårnet

 

Mer detaljert. Masse arbeid som ble gjort også her. Veldig imponerende

 

Og ” the fallen engel”

Jeg har lært mye fra turlederen vår mens vi passerte ulike steder blant annet der boken Pinocchio som ble skrevet av forfatteren Carlo Collodi.

Turlederen fortalte også at det er den andre boka etter bibelen som er den mest leste i hele verden. Da skjønte jeg det hvorfor det finnes ulike varianter av Pinocchio overalt her i Toscana.

Vi passerte også stedet hvor Leonardo da Vince kom fra. 

Fortsetter til neste innlegg:  San Gimignano. A splendid Medieval town declared a UNESCO World heritage Site.

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

7 thoughts on “Leaning Tower in Pisa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top