Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

See the source image

bildesource

 

Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

Dette spørsmål var en av spørsmålene som ble stilt på siste de sidene av boken « Gossamer Pond» som jeg nettopp leste. Jeg tenkte at det var et vanskelig spørsmål.

Jeg må tenke først hva de dårlige minnene mine var og jeg tenkte at hvis jeg skal skrive dem, blir det sikkert en lang liste. Men for å koble det med min virkelighet nå, må jeg kanskje velge noen få.

Et av mine dårlig minner er fattigdommen. I dag når jeg har det godt, er det lettere for meg å være takknemlig for alle ting jeg har. Samtidig minnene lærte meg å hjelpe de som har det vanskelig i livet. De som jeg har mulighet til å hjelpe med det ressursene jeg har. Fattigdommen ga meg inspirasjon til å jobbe hard slik at jeg fikk nå et bedre liv. Dårlig start, men det endte godt.

Jeg ble mishandlet før av faren til mine tre barn på Filippinene, men i dag er jeg elsket og tatt vare på av min nåværende mann. Jeg er så lykkelig at jeg har klart å tilgi min eks-samboer fordi at jeg har fått er bedre liv nå enn jeg bodde sammen med ham.

Savn over moren vår som har alltid måtte reise bort for å jobbe som hushjelp andre steder slik at vi kunne overleve. I dag, savner jeg fortsatt min mor og i tillegg til mine barn og barnebarn som bor så langt unna, men jeg kurerer savn ved å gjøre meg selv opptatt slik at jeg ikke tenker for mye. Og heldigvis har vi nå internett forbindelser slik at det går an å snakke med dem eller ser dem på chat når vi har behov for det.

Redsel! Jeg har alltid vært redd gjennom oppveksten pga. faren vår som var både blind og døv som ikke kunne forsvare oss. Moren som alltid var borte. I tillegg ble vi omplassert hos slekta som var ikke snille med oss. Redd for å bli slått, redd for å sulte, redd for fremtiden, redd for mennesker. I dag er virkeligheten min trygt og godt og jeg kunne nå takle ulike prøvelser på grunn av jeg jeg har funnet en levende og nådefull Gud som skal alltid være sammen med meg og kan ta vare på meg uansett hva som skjer. Jeg trenger ikke å være redd for fremtiden for Han også skal være der for meg.

Dette verset er en av min favoritt særlig i tunge stunder: For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere. Sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Jeremia 29:11

Det er sikkert flere, men jeg slutter nå for jeg begynner å få tårer i øynene.

Enn du?  Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

 

 

 

 

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

8 thoughts on “Hvordan behandler du dårlige minner med dagens virkeligheter?

  1. Unner deg alt det gode som du bare kan få 🙂 Det lyser av smilet ditt, og det skal det fortsette å gjøre 🙂 Tusen takk for at du deler vonde og tunge tanker som du har klart å legge bak deg 🙂

  2. Jeg er så glad for å lese at alt det vonde du opplevde er et tilbakelagt kapittel og at du har det trygt og godt nå <3
    Mye handler jo om erfaringer. Livserfaringer. Og for mange mennesker har jeg inntrykk av at når de har opplevd noe vondt, så verner de så godt om de minnene, at de sliter med å komme seg videre i livet.
    Jeg tenker at mine erfaringer og vonde minner er noe jeg skal vokse på, noe som skal hjelpe meg videre. Sånn tenker jeg nå, og de siste 10 årene. Men før det, var det vanskelig å bryte mønsteret. Det var lettere å se det som var vanskelig og negativt, fremfor å la seg lede av det lyse og lette. Men etterhvert klarte jeg det. Jeg la det vonde bak meg, og ga tilværelsen min en ny start 🙂
    <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top