En morder

 

bildesource

 

Det er en bisarr eller en forferdelig handling og jeg tror at den handlingen kunne jeg ikke gjøre inntil den tanken kom til meg under fisketuren sammen med min mann.

En dag etter jobben og etter en middagshvil, dro mannen min og jeg til en fisketur. Vi kjøpte først pizza og brus til å ta med og spise på båten.

 

 

Det blåste litt og båten gynget under middagen, men heldigvis avtok vinden etter hvert. Etter maten prøvde vi fiskelykken og fikk noen små hyser til å begynne med. Men plutselig fikk min man en stor torsk som ble etterfulgt av en stor sei. Og da fant jeg ut at jeg kan heller gjøre rene fiskene mens han fisker for mer. 

 

 

 

 

Da jeg betraktet fisken i baljen som gapte og klamret seg til siste resten av livet, ble jeg veldig lei meg. Tenkt å måtte bøte med livet sitt for at vi skal ha mat på bordet. Og jeg måtte ta livet av den. Jeg tenkte at det er ikke noe rart at folk blir vegetarianer. Men da jeg sprettet ut magen og så innholdet, så jeg fisk (sil) både i seien og torsken mage. Så jeg fant ut at de var like skyldige som meg. Tar livet av andre for å overleve.

Og da mannen min hadde kastet innmaten på sjøen, slåss også fuglene for innmaten. Alt ble spist fra rubbel og bit. Det blir ikke mer igjen for krabbene som venter i bunnen.

 

 

Det er ikke mange som liker den jobben. Å kakke på hodet på en fisk og gjøre den ren for innholdet. Man kan jo ble kvalm av å se på magesekken.

Noen foretrekker å kjøpe fisk rett fra butikken eller fiskemottaket. Men selv om du ikke har tatt livet av en fisk, men kanskje du har vært med å på slakte en høne, gris, sau eller kyr? Hva med brune snegler i hagen? Vi tar livet av dem før de tar livet av plantene våre. Fluene som kommer innom hus. Vi smekker dem gledelig i hjel.  For å ikke snakke om edderkopper og vi ødelegger deres spindelvev som de iherdig hadde laget som var i veien for oss.

 

 I hjemlandet mitt er det mange kakerlakker. Vi sprayer dem med gift og trampe på dem. Også maurene som kryper i veggene våre. Inne skapene og sengene. Vi liker dem ikke vi gjør alt for å bli kvitt dem. Røtter er også en plage som må utryddes.

 I Norge og også i mange andre land er det lov å ta abort. Folk feirer til å med å kunne få bestemme om de skal ta abort eller ikke. Stoppe et begynnende liv. Uønskede fosteret i magen.  De blir fjernet fordi det passet ikke for at de skal fortsette å leve. Det er også en type mord i mine øyne…men det er sikkert noen som blir uenig med meg.

Jeg leste en artikkel en dag om moren til Justin Bieber som opplevde abortpress fordi hun var bare 17 år gammel da hun ble gravid.  Bra at hun ikke gjorde det. Hvis hun hadde gjort det, da ble ikke Justin Bieber ble født. Han er også imot abort.

Tenk på hva babyene kunne ha blitt? Det er vel mange som ikke fikk sjanse til å se dagens lys av ulike grunner. Håper ikke at jeg provoserer noen. Det er jo min mening og alle ha jo sine egne tanker og meninger som trenger ikke å være rett i andre manns øyne.

Det er mye eller mange som vi slår i hjel uten å tenke over.  Vi er alle mordere på en måte, men vi forsvarer handlingene våre. Det var en nødvendig onde, mener vi.  Til og med tiden slår vi i hjel, men den teller kanskje ikke😊

 

 Hva med et drepende blikk eller tanke? De er jo ikke bra.

 

Det står jo i bibelen i Matteus 5:22-24 Dere har hørt det er sagt til forfedrene: ? Du skal ikke slå i hjel. Den som slår i hjel, skal være skyldig for domstolen.22 Men jeg sier dere: Den som blir sint på sin bror, skal være skyldig for domstolen, og den som sier til sin bror: Din idiot! skal være skyldig for Det høye råd, og den som sier: Din ugudelige narr!?skal være skyldig til helvetes ild.

 

Det er jo en tankevekker.  Det fleste vet jo at tankene våre som regel fører til handlinger.

 

Matteus 15:18-28

Men det som går ut av munnen, kommer fra hjertet, og det gjør mennesket urent. 19 For fra hjertet kommer onde tanker, mord, ekteskapsbrudd, hor, tyveri, falskt vitnesbyrd, spott. 20 Dette er det som gjør mennesket urent.


  Tenker du at du er en morder når du tar livet av en fisk, dyr eller insekter? Det er jo bra at dem hadde ikke advokater å forsvare for seg…for da kan vi alle sammen risikere å tilbringe en del av vårt liv i fengselet. Trist men sant. Det sterkeste overleve og stakkars dem som må bøte med livet.

 

Ligaya

 

 

 

 

 

 

 

 

14 kommentarer
  1. Ja vi er nok mordere alle sammen..men livet må også gå rundt…så lenge det man tar livet av kan ha nytteverdi…fælt tenkt..men mat må man ha..og det må alle i naturen også…Abort spørsmålet er det alltid delte meninger om, og sånn vil det alltid være…og sånn får det bare være tenker jeg….Ha en god søndag!

  2. Jeg har også skrevet om det en gang for lenge siden. Hvor går grensen vår for hva VI synes er greit å drepe. De fleste kvier seg overhode ikke for å drepe brunsneglene.. Men et ekorn ville nok få ha drept.. Hva med sommerfugler, humler kontra fluer.. Hvem er verdt livet liksom? Rart vi vurderer så forskjellig..

  3. Toini Ja det er sant. Og det er i grunnen bra at folk tenker ulike slik at det blir mangfold og kreativiteten får blomstre. Bare ikke til onde handlinger:)
   Ha en fin dag:)

  4. Ser jo bare med kattene. De gangene jeg har fått en kattunge som det er feil med oppdager kattemammaen det lenge før jeg oppdager det, og da avviser hun kattungen slik at den kan dø.
   I kullet Nadina hadde nå oppdaget vi ikke det på Hammurabi, for kattemamma avviste ham ikke. Derfor fortsatte vi å mate ham frem til han var stor nok til å spise selv. Da jeg hadde ham på 12-ukers kontroll fikk jeg høre at han hadde åpen gane. Normalt sett ville en kattemamma avvist en slik kattunge fra fødselen av fordi de ikke får til å die fra mammaen sin. Det gjorde ikke Nadina. Jeg synes det er brutalt når kattemødre avviser ungene sine, men det er naturen.
   De sterkeste har sin rett i dyreverden blant dyrarter, og det ligger vel latent i oss mennesker fra naturens side.
   Kjempefine bilder fra fisketuren, og moro at dere fikk fisk da 🙂
   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂
   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  5. Toril sin hverdag med musikken: Ja, i dyreverden velger dem også hvem som har rett å leve.
   Takk for at du synes at bildene er fine:)
   Ha en flott søndag til deg min venn:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg