Filippinsk mat!

 

I disse tider, nesten alle reiser utenlands for å oppleve andre mans kultur og for å oppleve noe nytt. Det gjelder også i matveien.

For selv om vi liker å spise maten vi er vant med, er det også spennende å smake på andre retter som man er ikke vant med. 

Etter å ha bodd i Norge i mange år, har jeg blitt vant med norske mat og elsker den, men når jeg er i hjemlandet mitt, spiser jeg selvfølgelig bare filippinske retter. 

Viser frem en del retter som jeg spiste sammen med familien min en søndag etter at vi har vært i kirke.

Salat

kyllingrett

Grønnsaker kokt i kokosmelk

oksetunge gryterett

fritert krabbe

sursøt frukt som er raspet kokt i kokosmelk

Svinekjøtt kokt med grønnsaker som har lilla farge

wok består av grislunge og lever

dessert

Dessert ( Fritert banan med is)

Og her er vi

og jeg

 

Jeg hadde spist så mye filippinsk mat og da jeg kom tilbake til Norge, den første jeg gjorde var å spise brød:)

Jeg savnet norsk mat allikevel:)

Enn du? Liker du å smake på utenslandskeretter?

Avslutter med et bibelvers:

Matteus 4:4:

Jesus svarte: Det står skrevet: Mennesket lever ikke av brød, men hvert ord som kommer fra Guds munn.

Ligaya

 

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

10 thoughts on “Filippinsk mat!

  1. Der var det mange spennende matretter 🙂 Og hele gjengen ser veldig hyggelige ut.
    Ja, en del av ferien er å spise mat fra stedet man er på. Det blir litt variert, for jeg er jo glad i mer interkontinental mat også, men jeg må alltid smake flere lokale retter også. Det har jo noe med å bli kjent med landet/stedet man reiser til 🙂 Og mange gode oppdagelser er blitt gjort på den måten 🙂
    Det er jo bra du liker norsk mat også. Har du noen gang laget noe norsk mat som din filippinske familie og venner kunne smake?

  2. Ser ut som mange flotte og sikkert gode retter…Jeg er forferdelig kresen i matveien og liker ikke å prøve alt for mye uvanlig..men trener på å prøve…vil jo så gjerne..men er forferdelig kresen…hihih..Må være spennende å prøve forskjellige lands retter..Flotte bilder! Ha en god kveld!

  3. Masse spennende mat da 🙂 Jeg tror nok jeg hadde vært litt treg med å smake på alt. Som grislunge f eks 😀 Ikke vant vet du 🙂

  4. Ååååh så mye fristende og godt det var her da.. Jeg liker mye utenlandsk mat..men har vel ikke smakt på så mange spennende/uvanlige retter.. men mye smakfult og godt med biff og ris og sånt :)) Koselige bilder av familie/venner..og søte deg både med blomster og bamse <3<33

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top