Kreolske reker!

Jeg liker å prøve nye oppskrifter fordi jeg synes det er veldig spennende mye nye smak som ikke jeg hadde smakt før. Som regel er det mannen som lager stort sett middag når er han hjemme fra sjøen og jeg er på arbeid. Da lager han som regel tradisjonelt norske mat. Men i helgene, tar jeg over matlagingen. Jeg så dette oppskriften fra et gammelt blad. Mannen min var litt skeptisk pga i oppskritten skulle man bruke masse forskjellige krydder og han mente at det kan ikke være godt. Men jeg sa at han kan være slappe av. Det er ikke tvang å spise det. Hvis han ikke liker maten, han kan alltids spise brødskiver. Hi hi. 

Da maten ble ferdig og jeg serverte det til han, ble skepsisen hans borte. Han likte det så godt at det var lite som ble igjen etter at vi hadde spist middag:)

Her ser det slik ut: ferdig laget

Vi spiste retten sammen med ris!

Og hvis du har lyst å prøve å lage det også, så her er oppskriften:

Kreolske reker

4 porsjoner

1/2 kilo reker

olje til steking

3 små løk

8 hviløksfedd 

3 paprika ass. farger

200 g asparges bønner

1/2 rød chili

2 ss sitron saft

3 tomater

2 ss tomatpuré

2 ts paprika pulver

2 ts karri

1/2 kayenne pepper

1 tsp timian

2 laurbærblad

2 ts brunt sukker eller flytende honning

1 ss worcestersaus

frisk persille ( hvis man har til pynt)

Fremgangsmåten:

Finhakk løk og hvitløk. Del paprikaene i passe biter. Del bønnene i to.

Stek grønnsakene blanke i olje i en jernpanne. Tilsett sitronsaft og krydder. Ha i tomater og tomatpuré. 

Tilsett laurbærblad, sukker eller honning og worcestersaus saus.

La alt småputre i 5 minutter.

Ha i rekene og smak til med mer salt og krydder om nødvendig. ( Som jeg hadde gjort)

Topp med finhakket persille før servering.

Server rekene med ris, salat og hvitløkbrød.

 

Jeg serverte ikke salat og hvitløkbrød at åt pga. jeg synes ris var nok. Men du bestemme selv:)

Lykke til!

Og hvis du lurer hvor kommer kreolske maten er fra, som mannen min hadde gjort,  så her er  linken:

 http://no.wikipedia.org/wiki/Kreolsk_kj%C3%B8kken

JOY

 

 

 

24 thoughts on “Kreolske reker!

  1. Så godt det så ut…jeg er ikke så veldig flink med krydder, blir mest salt og pepper…men elsker spennende smaker…så takk for tips 🙂

  2. Vi er glade i all slags sjømat og krydder må til 🙂 På lørdag har jeg lyst til å lage retten din, men tror det blir for mektig med ris til for oss, hvitløksbrød holder. Takk for oppskriften og ha en fortsatt solrik kveld 🙂

  3. Ooooiiiii, det så skikkelig fristende ut!! Når skal jeg komme på middag sa du? ;-D hihi Takk for oppskrift! Alltid kjekt med ny inspirasjon i matveien.

  4. Nam, nam :p Dette så kjempegodt ut, jeg vil tro det smakte like bra som det ser ut 🙂
    Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂
    Klem fra Toril

  5. Kreolsk mat , tror jeg faktisk ikke jeg har prøvd før :-p Men det så godt ut da og jeg elsker jo utenlandsk mat så :o) Mange ganger er det mye bedre enn den vanlige kjedelige norske husmannskosten :)) Så bra mannen din likte det også =o) Herlig når man slipper å lage maten selv hele tiden da , så mannen din er jo flink der =)) Klemmer fra meg <33

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *