Utradisjonelt mat!

Jeg har det i hvert fall hjemme hos meg sist påske som har gått.

Heldigvis, mannen min spiser alt jeg lager:)

Her er har jeg ingrediensene til ” fried rice”. 

Hakket kalkun rester, hvitløk, løk og pisket egg.

Stekte først to egg som omelet

Etterpå stekt hvitløk og løk til gyllen brun

Blande alle sammen i wok panne og steke ca ti minutter.

Etterpå pyntet jeg med tomat skiver og gressløk 

Det var lunsjen

 Til middag

Bicol express heter retten

Består av kokosmelk, shrimp paste, sitron gress ( kjøpes på asian butikk) ingefær, løk og hvitløk.

Bruker mye hvitløk i matlagingen. Så det er bra at du ikke er i nærheten av meg. Hi hi

Ha litt olje på wok panne og stek ingefær, hvitløk, løk og sitron gress etter hverandre til  gyllen brun

Blande strimlet svinekjøtt ca ett kilo

Blande shrimp paste ca halv kopp og en boks kokos melk

Kok inntil svinekjøtt er mør

Voila. Den er ferdig. Pyntet litt med gressløk. Det skulle være grønn chili pepper, men jeg hadde ikke.

Forresten, tilsett chili pulver og salt etter smak.

Mannen min elsket denne retten:)

Litt tradisjonelt mat, fikk vi hos min svigermor en dag i påske

Fløtegratinert potet

Stekt lammelår

brokoli

brun saus

Det var så godt. Vi fikk ris krem til dessert og en kjempegodt frukt kake til kaffe. 

Spiser du utradisjonelt mat eller liker du tradisjonelt mat  Norge?

JOY

 

13 kommentarer

Siste innlegg