Svigermorens dag!

Ja, første juledag er svigermorens dag. Det betyr at middagen inntas hos henne. Jeg har ikke imot det. Hun er veldig flink til å lage mat og hjemme hos henne er det alltid åpen for besøkende. Har alltid følt at jeg er velkommen dit til tross for at jeg kom fra et fremmed land. E land som er ukjent for henne. Men gjennom meg, fikk hun innblikk  av mitt  land og hvordan vi er som mennesker. Håper at hun er fornøyd med svigerdatteren for jeg føler meg som en nordmann nå:)

 Etter å ha spist julefrokosten,  vasket  jeg bad og toalett . Det er kanskje bare meg som tar fatt på rengjøring første juledag, men jeg fikk vaskelyst. Hi hi. Etterpå ble det å skrive innlegg til bloggen min. Til slutt, dro vi til svigermoren. 

Første juledagen har vært en dag uten regn eller snø. Slik ser solnedgangen ut da vi ankom hos min svigermor.

Nydelig utsikt som får en til å være takknemlig for at man får oppleve å se himmelske farger. Blir minnet hvem skaperen  er  bak det flotte synet.

Neimen, her er det nissen som ønsker folk velkommen. Lyser inngangen for oss besøkende, selv om vi vet veien til døren:)

 

Og her er juletre pikene: meg og min yngste datter. 

Men, se under juletreet!  Nisse kjerring som jeg har laget til min svigermor som hun fikk  som  julegave fra meg:) Hun passer akkurat hjemme her.

Hun har pyntet huset til jul også:)

nydelig blomster

Endelig, maten ble klar til servering:)  Svigermoren tilberedt  stekt lammelår, kokt potet, gulrøtter og rosenkål. Brunsaus og kjøtt kraft at åt.

Etterpå, karamel pudding til dessert. Hun må selvfølgelig bidta med litt kalorier i dag også.

Til kaffe, mente svigermor at vi må smake på julebaksten hennes og kaffe likøren. Selv om vi var søte nok fra før,  takket vi ikke nei. Eller kan svigermoren bli skuffet:)

Mens vi inntar kalorie bombene, nytet vi freden…. jeg mener tveen…

Og jeg heklet et par grykluter. Bruker man å gjøre det til første juledag? Ja, ja, Dere må unnskylde meg, fordi jeg er en utlending.  Jeg gjør så mye utradisjonelt:)

Soloppgang i dag. Herlig!


Ja, ja, Alt ser vidunderlig ut, men bak kulissene kan det være at noen har det tøft. Så jeg avlutter denne posten med denne bønn.

Jesus, takk for at selv om det stormer på vei til himmelen,

trenger vi ikke å bekymre oss,

fordi du er sammen med oss

gjennom reisen.

La oss møte fremtiden

med mot og troen tl deg.

JOY

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

8 thoughts on “Svigermorens dag!

 1. Herlig soloppgang og solnedgangsbilder 🙂 Svigermor er sikkert fornøyd med deg, du virker som en veldig omtenksom og fin person, og det er det som teller for de fleste folk i verden 🙂 og ikke hvor man er født hen og om man skulle har litt andre tradisjoner. Det er jo bare spennende spør du meg 🙂 Koselig med hekling første juledag også,fine blå grytekluter. Ha en fin dag i dag også 🙂

 2. Tusen takk:) Din kommentar varmer mitt hjerte.
  Artig å bli akseptert som man er. Egentlig, har jeg ikke problem med norske folk. Jeg er en beundrer. Dere er veldig tolerante mot utlendingene og veldig hjelpsom. Jeg er så heldig som fikk bo i dette flotte landet med de flotte menenskene:)
  Så nå er det bare å begynne med en ny grytekluter:)
  Lykke til med dine håndarbeid!

 3. Så hyggelig at du har blitt så glad i landet vårt. Du er nok en person som gir av deg selv også 🙂
  Grytklutene var fine. I gamle dager skulle man ikke drive med håndarbeid på søndager og andre helligdager, men da var strikking, sying etc. en del av selvberginga (noe man måtte gjøre for å skaffe klær). Nå er det mest for hygge og glede, så vi kan fint gjøre litt sånt i juledagene.

 4. Så hyggelig da 🙂
  Du virker som en som bryr seg og ikke minst engasjerer seg og ønsker å gjøre det beste for mange, så jeg tenker hun er godt fornøyd jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top