Jula Vårres

Yes, det var en hektisk helg. Aktivitetene begynte allerede fredags kveld. Det var dårlig vær med sludd og det blåste kraftig. Men dårlig vær stoppet ikke oss ( var sammen med en eldre dame) å dra ti forestillingen” . Det handlet om en kabaret med Uthaug Songlag basert på Rotmos sanger om jul, hverdag og fest. Dette var den første gangen jeg har sett spillet.

Jeg skal fortelle litt om spillet med bilder og ord. I hvert fall det jeg forsto og husket.

 Her er en del av scenen. Her er i hvert fall julen begynt.

 

På et hjørne så jeg nissen. Ja, kanskje han hadde gjort noe dumt, derfor han ble plassert der? Tar så mye plass at han blir mer populært enn Jesus. Jesus som var egentlig grunnen derfor vi har jula feirengen. For meg er det trist, men sant. Ja, ja, nok om det. 

 

Den første akten var en gammel soldat som fortalte den tiden han tjenestegjorde i militæret. Jeg forsto ikke mye av fortellingen hans pga. dialekten og musikken i bakgrunnen.  Det var sikkert artig. Folk lo i hvert fall.

Mattis Sjøttarstuggun heter akten

Her er Uthaug Songlag. De er veldig flinke til å synge, men jeg kjenner ikke sangene og likedan han som har skrevet sangene. Det var verdt å høre allikevel.

 

Men så kom den gamle bestemoren for å legge seg.  Tissepotten under senga. Typisk ?

Det kom en ung dame for å spille for henne.

( spelt åt meg)

 

Men, etterpå kom det en mann( kanskje sønn i huset ) for å ta henne til wc-en for å gjøre de nødvendige ærend.

 

Gammelpotetene skrelles

Jul i barnehagen.  Ungene var så flinke til å spille. De er veldig søte også.

 

 

Nissen kom.,men ingen gaver ….Kanskje ungene har ikke vært snille?

 

 

Så kom digerhalsen på fest. Mannen nederst til høyre. Han luktet i hvert fall stygt så billet selgeren stengte luken og andre til slutt forlot festen.

Ingen jul uten  ølbrygging. Da er karene som har ansvaret for det og de smakte på varen selvfølgelig.

 

   

Her er første julefesten

Slik kan det gå når man får for mye av det gode…

 

Sjendelsen i Ytre kirkes kor: Her kritiserte presten om det ene og det andre. Også koret, men endte med å danse med musikken til slutt og hadde det gøy.

Jul i bakgården: Her trodde jeg at damen til venstre har fortalt om forsvinningen på gården.

 

 

Så kom tausa og drengen…og da vet vi hva som skjedde etterpå:)

Den siste akten i hvert fall fikk meg til å le skikkelig. Gris- slaktninga.

 

De var virkelig gode til å spille.

Kabareten ble avsluttet med sangen ” Vårres jul”. Vakkert.

Det har skjedd mer enn det jeg har delt, men husken min er ikke så bra. Jeg tror nesten hele salen var fornøyde etter spillet.

Slik gikk fredags kvelden min.

Hva med deg?

JOY

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

6 thoughts on “Jula Vårres

  1. Ha-ha, måtte le av den grisen, stakkar 😀 Tenker du hadde det kos med å se på dette ja, ser ganske livlig ut 🙂 Varte det lenge? 2 timer? 🙂 Artig helg ja 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top