Park Guell in Barcelona

Etter besøket i Sagrada Familia, dro vi til en park for å trekke inn frisk luft.  Selv om det var en opplevelse å besøke Familia Sagrada pga fanstastiske skulpturene, ingen slår ut den vakre naturen ute.

info om Park Guell på engelsk 

Park Guell is named after Gaudi’s great patron, Count Eussebi Guell. Although initially planned as residential garden city in English style ( hence the name park) the initiative was unsuccessfull and only one showhouse was built, like the one which was Gaudi’s home and today houses the museum devoted to the architect behind Sagrada Familia.  Finally , Guell donated the park to the municipal councel in 1923 and since then it was belonged to the municipality and been a unique public park enjoying a prime location.

 

høyre siden

 

 

denne er front siden

  vesntre siden

 

Nå er det bare å utforske stedet, men vi må igjen gå oppover 

 

 

Bestemoren trenger å hvile av og til

 

 

målet var å klatre opp her

 

 for å  kunne se utsikten bedre

 

 

det er mer å se der oppe

 

endelig, kan vi klatre ned trappen igjen

 

 

Se på takene av denne bygningen! Praktfult

 

 

Men, når det er mange turister, kryr det av selgere

 

 Jeg hadde kjøpt smykker fra en selger som måtte gjemme seg da politi patruljen kom. Jeg viste ikke at det var ulovlig å selge varer inne parken

Tøft liv!

 

tok mer bilder på vei tilbake til hotellet

 

 

Nå er det på tia å si ha det for denne gangen. Sender hjertevarme fra dette tre som ser ut som et hjerte

 

Ha en fin dag!

 

Håper du likte turen til parken

 

See you next time in Poble Espanjol

 

JOY

 

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

2 thoughts on “Park Guell in Barcelona

  1. Hei.
    Tusen takk for fine bilder. Har ikke vært i Barcelona, men det er ett av mine mange reisemål.
    Arbeidene til Gaudi er noe av de mest inspirerende arbeidene jeg vet om. Blir aldri ferdig med dem, finner nye ting hver gang jeg studerer bøkene jeg har.
    Ha en fortsatt fin reise i Spania.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top