Placa D’ Espanya i Barcelona

Sola viste sin vakreste glans da vi ankommet  Barcelona. Det føltes godt å bli oppvarmet før vinteren kulde trenger inn. Etter å ha sjekket inn på hotellet, gikk vi ut en liten tur i nærheten. Hotellet ligger så nær denne berømte plazaen som heter ” Placa D’ Espanya.

Informasjon om plassen hentet jeg fra deres informasjons guide på engelsk, som dere kan lese nede.

This square with its central monumental fountain by Joseph Maria Jujol, marks the gateway to the great park of Montjuic, the setting  for the 1929 International Exhibition and the 1912 Olympic games.The trade fair pavilions stand behind the two  Venetian towers and are overlooked by the Majestic Palau Nacional. Montjuic hill, the city’s green lung and outstanding vantage point over the harbour, has become a key point of reference for leisure, culture and sport. Fountains, gardens, theatres. museums and all kinds of sporting facilities makes Montjuic today one of the city’s most appealing and variety-filled attractions. ( from the information guide)

 Så bli med å ta en titt på  Barcelonas arkitektur.

En av fontene

  Disse fontene blir forvandlet til fargerike magiske fontener om kvelden.

 

 Jeg kunne ikke å la være å beundre alt jeg så. Føltes ut som jeg  var kommet i en annen verden. Norge er et vakkert land også, men her er det også vakkert på en annen måte.

 

Denne bygningen under er et museum. Vi gikk ikke inne. Jeg er egentlig ikke så glad å se på gamle ting. Det minner meg om meg selv:). Det er bare et spøk fordi egentlig,  alle eller de fleste av bygninger her ble jo bygget før min tid. Og de er virkelig gamle, men fascinerende.

 

Denne skulpturen er bare for mannfolkene  egentlig:)

 

Denne bygningen er ett shopping senter. Vi kjøpte ikke noe fordi prisene er jo det samme som i Norge. De tror vel at alle turistene har penger, men desverre, ikke alle:) 

 

 

meg i sentrum

 

Vi så denne mannen som spilte musikk med sin sykkel. Jeg spurte han om mannen min kan ta et bilde av oss sammen. Han samtykket . Hadde lyst til å gi han klem, fordi jeg syntes han var søt, men fikk ikke lov fra min mann:) Så, jeg ga bare penger i boksen hans.

 

 

 Ett annet hotel i sentrumet

Annen bygning

 

 mer fontene

 Vel, etter å vandret rundt i flere timer, ble vi så sulten.

Vi fant denne restauranten. 

Jeg bestilte Paella. Stor porsjon for meg. 

 

 Min mann valgte biff med poteter og paprika. Ikke en stor porsjon for en stor mann. De serverer ikke saus at åt.

 

 

og her er min kjæreste

 

Hadet så lenge og se dere senere for å se på fargerike fontener. Det blir magisk.

JOY

 

 

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.
Posts created 1007

6 thoughts on “Placa D’ Espanya i Barcelona

  1. Så masse flotte bilder fra en vakker by:) Jeg har aldri vært i Barcelona, men vi har ofte snakket om å dra dit en tur. Etter å ha sett bildene dine ble ikke lysten mindre.
    Ser ut som dere har kost dere:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top