hits

mars 2016

En hare som er blitt en hund

 

Hei mine venner! 

Det nærmer seg påske og jeg holdt på å jobbe med denne haren i to uker nå. Målet var at  han skal bli ferdig før påske.

Endelig etter å ha strikket  i evighet...det føltes sånn...ble jeg ferdig med kroppen.

Jeg brukte andre farge på garnet ettersom jeg har mye av den farge på lager

 

hodet, ørene og snuten

I oppskriften står det at man skal stryke vliselen i ørene slik at den står, men hadde ikke vliselen for hånden og jeg hadde lyst å bli ferdig med den, så jeg gjorde ikke. Men da ser den ikke ut som en hare da. Han ser ut som en hund isteden.

Jeg løftet opp ørene for å se hvordan han ser ut da, men jeg synes ikke at han er fin som en hare. Skiftet skjerfet til og med.


Da bestemte mannen min og jeg at han  kan være en hund og han skal hete Birger. Fikk et annet skjerf igjen.

Han måler ca 60 cm.

Så det ble en hund isteden for meg i påske. Han skal holde meg med selskap ettersom mannen reiste i dag ombord igjen.

Hva synes dere?

Skal han være en hare eller en hund?

JOY


 

A new week


Dear Lord, thank You for a new week and new posibilities to do something for our lives...for our loved ones...for others and most especially for You.

But I do pray that in the midst of our busyness, we will not neglect the opportunity to commune with You, drink, and eat from Your living word.

Open our eyes for the patches of beauty around us, Your creations,  glimpses of Your goodness that we catch here and there along the way. 

There are places in walls of the universe where heaven is breaking through.

Let us be aware of that. 

Your goodness inspite of evil around us. 

I pray that we will be less hurrying and more noticing. 

I pray in Jesus name.

Amen
 

Refleksjoner

God morgen mine bloggvenner...

I dag blir det mye refleksjoner med både bilder og ord. 

Kos deg og ha en fin dag!

 

Regardless of Sunshine or Rain

Be thankful for another Great day

and treat Life as the ultimate Gift

because IT IS. 

Pablo Valle 

Having a rough morning?

Place your hand over your heart...feel that?

That's called purpose. 

You are alive for a reason; 

Don't give up!

Perapy

Please know this now:

Although you might be struggling right now,

some day you'll look back and see how all you went through

changed your life for the better.

Karen Salmansohn

Eveyone wants to be the sun to brightens one's life.

It is also good to be the moon

to brighten in darkest hours.

Karen Salmansohn
Reminder:

If someone is trying to bring you down,

it means they're

already beneath you.

Karen Salmansohn


Do not judge yourself too harshly.

Without mercy for ourselves

we cannot love the world.

Buddha

When faced with any kind of problem,

we can make it our excuse or make it part of a greater history.

Perapy

JOY 

Påskefarger

 

Vet du at at påsken består ikke bare av gule farger, men har fire farger?

Jeg har nettopp fikk vite det.

Påskens farger er gult, grønt, hvitt og lilla.

Gult
Gult er den viktigste folkelige påskefargen her i Norge og i resten av Nord-Europa. Gult er solens farge og lenge før vi begynte å feire Jesu død og oppstandelse feiret vi solfester rundt påsketider. Vi pynter til påske med gule servietter, gule lys, gule påskeliljer, gule tulipaner og gule påskekyllinger.

Lilla er botens farge og brukes av kirken i påsken til og med påskeaften. Lilla symbolisere både bot og troens frukter. Gjennom å tro på Jesus kan du leve med visshet om at dine synder blir tilgitt.

Lilla brukes under fasten forut for påsken og på skjærtorsdag og langfredag.

Hvitt
Hvitt er kirkens festfarge, det er gledens farge som symboliserer nettopp glede, renhet og det hellige.
Hvitt brukes på første påskedag

Grønt
Grønt er også en av påskens farger i hjemmene. Grønt symboliserer liv og vekst.

source

Da måtte jeg bare prøve å finne disse fargene på butikken og fant disse kunstige blomster med alle fire farger i påsken. 

Men så, ble jeg også forelsket i dinne planten og  kjøpte den og håper at den overlever hos meg til påske.Men jeg må ha med meg rød farge som symboliserer Jesu blod...Har du pyntet huset dit med påske farger?

JOY

Vakre Norge

 

God morgen mine venner! En ny dag og fortsatt en hviledag eller kosedag for de som ikke må på arbeid i dag.

 Vel, det kan være kos det også å dra til jobben hvis man både elsker og trives med jobben.

Tilbakeblikk..

Deler bilder fortsatt bilder fra vår tur i Kragerø for å friske opp dagen...

yes det var en gang en sommer

 

 

Avslutter innlegget med dagens tekst og bønn

Romerne 1:14

For jeg står i gjeld både til grekere og andre forkeslaget, til lærd og ulærd.

Bønn

Far, jeg kunne aldri ha betalt Deg for alt Du mhar gjort for meg,

med takk for påminnelse at alt jeg gjør for de mindrestilte, gjør jeg for Deg.

Takk for muligheten til å kunne gjøre noe for Deg.

Fyll meg alltid med glede til å gjøre gode gjerninger for andre 

for Din ære Far.

I Jesu navn jeg ber.

Amen

Livet hos tante og onkel

Dette er fortsettelsen av historien om mitt liv fra barndommen som fortsetter etterpå til voksen alder før jeg kom til Norge.  Jeg har sagt det før (forrige innleggene) at jeg skriver denne historien for å inspirere andre som har det vanskelig. Det går an å komme seg ut av elendigheten uansett hva den måtte være med hardt arbeid og med troen til Guds hjelp. De som har vært slem mot meg har bare vært brukt av Gud til å forme meg til en kvinne som jeg er nå. Jeg har tilgitt dem og ønsker dem vel. Jeg har det bra nå og er lykkelig.

Å kunne skrive om det som har vært vond og som har ligget i mine tanker i mange år er terapi for meg. I tillegg, utvikler jeg norske ferdigheten min og det trengs.

 Jeg har delt denne historien på min engelske blogg, men nå skriver jeg den på norsk. Har nettopp begynt med å skrive og derfor det er mye igjen. Mye å fordøye og smerter at jeg trenger en pause av og til og heller skrive om nåtiden min som er mer lystbetont.

                                                                      

                                                                                                       source
Fattigdommen spredte oss som sauer, som trengte en hyrde. Farmoren fant ut at det ville være bedre for oss å bo hos noen av våre slektninger, som hadde bedre liv enn vi hadde, slik at vi kunne få skolegang. Så ble jeg sendt til en av mine tanter mot min egen vilje. Foreldre mine hadde vel ikke noe valg heller, når de ikke klarte å brødfø oss alle sammen. Faren som var blind og moren som slet å forsørge oss. Men jeg var redd for å forlate hjemmet og var veldig engstelig. Jeg visste ikke hvordan disse slektningene ville behandle meg. Ville jeg ha en bedre fremtid i deres varetekt? Mange spørsmål som surret i mitt unge sin. Min to år eldre søster var allerede hos dem fra før og det ga meg litt mot til å være borte fra mor og far og yngre søsken.

                                      
Min tante og hennes mann eide to hus. Den første brukte de som verksted i tillegg som leilighet og den andre som et permanent bosted. Min søster bodde i det første huset, gikk på skole der mens jeg bodde i det andre huset. Hver helg kommer min søster hjem sammen med dem. Da ble jeg så glad hver gang vi kunne være sammen. Å ha noen jeg kunne betro meg med og bli trøstet. Å føle at man er ikke alene i verden ga meg styrke.
 Tanten vår (søsteren til faren vår) var ikke slem i det hele tatt. Hun slo ikke oss, men gjorde ikke noe for å gjøre livet bedre for oss, som er da hennes nieser.  Kanskje fordi hun selv ikke hadde noe jobb og ble bare forsørget av hennes mann. Ja, vi ble sendt til skole, men ble behandlet som hushjelper. Jeg forsto selvfølgelig at vi måtte betale for hva vi spiser og for skolegang. Jeg hadde ikke noe imot av å jobbe heller. Var vant til det, men jeg følte at det ikke var riktig fordi vi spiste ikke sammen med dem, men etter  at de var ferdig. Uansett hvor sultne vi var, måtte vi vente til alle var ferdig med å spise. Naboene visste ikke engang at vi er slektninger av husets eier. Vi fikk ikke lov til å snakke med dem.
   

Mannen til min tante var en meget streng mann . Han likte ikke at vi gjør ingen ting.  Jeg skalv inni meg hver gang han var hjemme. Jeg var så redd for at han skulle se meg sittende, selv om alt arbeid var unnagjort. Han kunne bli sint. Hvis det ikke finnes noe mer arbeid for meg å gjøre, finner han alltid noe å sysselsette meg med som for eksempel å vaske toalettene to ganger i samme dag. Han likte ikke at vi tok oss en pause.

En dag, hadde jeg et uhell og brakk toppen av en cisterne på toalettet. Da ble jeg så redd. Redd for hva mannen til min tante skulle gjøre for å straffe meg. Der og da hadde jeg bare lyst til å forsvinne enn å møte hans vrede. Søsteren min, som var hjemme den tiden kunne ikke gjøre noe heller. Jeg gråt og gråt og ba til Gud om hjelp til å få slippe straffen, som jeg visste at jeg kommer til å få. Da min onkel kom hjem og fant ut hva som skjedde, slo han meg så hardt på ansiktet. Jeg var så sjokkert og jeg ble nesten lamme av frykt foran ham. Tårene ville ikke komme ut , redd for at han ville slå meg engang til hvis jeg gråt mens han kikket sint på meg. Han var en stor og sterk mann og jeg var en liten ni år gammel jente. Men hva kunne jeg gjøre? Gråt stille da han forlot meg og lettet over at han bare slo meg en gang. Jeg trodde han skulle straffe med mer enn det. Uansett ville jeg ikke være der lenger. Jeg ville hjem til mine foreldre for å få trøst. Jeg lurte på om hvis de bare viste hvordan jeg hadde det, hvordan ville de reagert da? De kunne kanskje ikke gjøre noe heller ettersom faren min er blind og moren min kom bare fra et fattig vilkår. Det vil kanskje bare knuse deres hjerte og jeg ville bli enda mer tristere.
 Ikke nok med det, noen av mine fettere var ikke snille mot meg heller. Det virket som de har arvet farens væremåte å behandle meg. En eldre kusine slo meg bare pga. jeg hadde skåret en sitron på feil måte, ifølge henne. Hvordan kunne jeg vite hvordan hun ville ha det? Hun fortalte meg ikke fra begynnelsen. Forresten, hun trengte bare saften av det og sitronen ville bare bli presset sammen allikevel.  Hvem bryr seg da hvordan jeg deler dem i to? Men det gjorde hun. Fra da av, hatet jeg også henne.

                                                            

                                                                                    source

 

En av hennes bror elsket å få meg til å gråte. Nå og da brukte han hodeputen min som dørmatte for å tørke bort støvet fra føttene hans. Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn gråte. Hvem ville trøste meg? Ingen! I tillegg var de som små sjefer også. Gjør dit og dat.  Hent dit og dat. Klø meg på foten eller massere ryggen min. Det virket som de alltid finner på noe som jeg måtte gjøre for dem. Jeg hatet dem, og jeg gråt mye . Tårene var min venn. Jeg skulle ønske at vi ikke var fattige. Jeg skulle ønske jeg kunne endre på det elendig livet mitt . "Hvor er du Gud ? " Det var ropet fra mitt hjerte . Jeg gråt og ba, men jeg trodde at Gud hadde problemer med å høre min bønn om hjelp. Kanskje en dag ville han lytte . Lytte til min bønn om hjelp . Høre ropet fra den som er undertrykt . Jeg følte meg så alene. Ville det være bedre å be til den onde  isteden? Tanken skremte meg, men kanskje han kunne hjelpe meg . Men han var ikke tilstede. Kanskje det var han som var med meg da derfor  livet mitt så vanskelig. Jeg flyktet da til eventyr verden hvor jeg kunne være en prinsesse og har alt jeg kunne ønske meg.......der kunne jeg i hvert fall smile. I den virkelig verden har det bare vært kun hat og smerter som bodde i mitt hjerte og lykken og smil var fremmed for meg.

       


 

Jeremia: 29:11 For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker  og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

 

JOY

Hvis dere har lyst, kan dere lese begynnelsen her:

Fjerde del. Jeg mistet noe

Tredje del: Strid om arven

Andre del: Det var en gang det var mørk

Første del: Askepot

 

 

Kragerø 1

En god lørdagsmorgen til deg. Håper du har sovet godt:)

Har du lyst å vandre sammen med meg rundt omkring Kragerø?

Håper det!

Her er sentrumen

 En restaurant har pyntet inngangen ved å henge på en snor undertøy,

duk, lamper osv. for å trekke folk inne:) Veldig kreative og rart:)
Må ta med dette viktig huset som jeg ikke husker hva og den lille meg

Kjenner du denne mannen?

Hav utsikt
og med meg! mer bilder senere:)

Avslutter med dagens ord og bønn

Matteus 12:36

Hvert unyttige ord menneske sier, skal de svare for på dommens dag.

Ja, etter dine ord skal du kjennes rettferdig og etter dine ord skal du dømmes skyldig.

Ordspråkene 10:19 Den som snakker mye, synder lett. 

Klok er den som holder tungen i tømme.

Bønn

Far, hjelp oss til å holde tungen i tømme.

Til å være stille når vi det trengs.

Hjelp oss isteden til å formidle dine ord for det er liv i dem.

Jeg ber for at vi skal bringe ære til ditt navn uansett hvor vi ferdes i dag.

Være en kilde av Din kjærlighet.

Takk for alt du har gjort for oss og for et lysere fremtid hos Deg.
Jeg ber i Jesu navn.

Amen

 

Sydd høne

Hei på deg! Nå er det helg igjen og jeg synes at dagene går fortere og fortere nå for tiden. Man skal jo rekke mye i løpet av dagen at man merker ikke at dagen har vært der engang.

Ja, ja! Påske er i anmarsj.

Man legger merke til det i hvert fall pga. salg av billige egg og godteri på butikkene. Ikke nok med det, det kryr av både høner, kylinger og noen harer her og der. For å ikke snakk om gule påskeblomstene.

Jeg er jo ikke unntak heller. Jeg har lyst å være med å sette farge på sesongen. Og det tror jeg himmelen også i dag.

Det var påskefarger å se ovenfra.

Og når det gjelder høner,  fant jeg en oppskrift fra et gammelt blad jeg hadde liggende på arbeid. 

Det så enkelt å sy det sammen, så jeg måtte bare prøve, men brukte stoffet jeg også hadde på arbeid. Høna skal pyntes arbeidsplassen.

Klipte etter mønsteret

Etterpå  sydde jeg delene sammenDa er hønen min ferdig, til og med verpet egg.
Har du laget eller prøvd å sy høne/kylling før?

JOY

 

Tilbakeblikk

God morgen mine venner. En ny dag har begynt og jeg deler ut bilder av den vakre Norge under kjøreturen mannen min og jeg hadde gjort en sommer på vei til Kragerø og bilder derifra...mer senere

Med disse bilder, ønsker jeg dere en god start på dagen.
Avslutter med dagens tekst og bønn

Bibel tekst : 1 mosebok 3:1-24

Bønn

Himmelske Far, takk for påminnelse at ikke alt som glitrer er bra for oss.

Ikke alt som ser godt ut kan være bra for våre kropp og sjel, særlig når de fører oss til ulydighet.

Takk for påminnelse at Du sørger for Dine barn.

Og hvis vi synder, minn oss være ydmyke og omvende oss.

Takk for at din omsorg varer evig.

At Du er med oss hvor hen vi går.
Jeg ber det i Jesu navn.

Amen

Jeg er rørt

En gang i året får vi masse oppmeksomhet. Det er når vi har bursdag.  Så i dag ettersom det er dagen min, fikk jeg rikelig oppmerksomhet og vil takke dere alle sammen. 

Tidlig i dag  ble jeg så rørt av Frodith som har laget et spesiel innlegg for min bursdag og hennes ord fikk meg til å felle noen tårer. Tårer av takknemlighet.

Her er hennes ord:
 

En vakker blomst..

Rykket med røttene opp fra sin varme jord..

Plantet i snø og kulde..

Men varmen i hjertet sitt og HANS...

Fant hun her...

Midt blant høye fjell, rimfrosset bakke og mørketid..

 

En vakker blomst..

Som har satt spor..

I noen og enhver..

Med sitt smil..

Som sprer seg fra lilletåen

Og helt opp i øyenkroken...

Gratulerer så mye med dagen Ligaya /Joy!!

Du er en flott JENTE, som jeg er veldig glad jeg har blitt kjent med.:-)

En inspirasjon for mange, en glede for alle <3

Bursdagsklemmer i massevis <3

Frodith, er en dame med masse omsorg for alle rundt henne og hun glemmer ikke bursdagene til hennes bloggvenner. Lager flotte innlegg for hver og en. Det er beundringsverdig. Jeg er så glad for at jeg ble kjent med henne. En dame med stor hjerte av gull. Så flink med ordet, bilder og håndarbeid. Hun lyser bloggverdenen med sine innlegg. 

Et dikt ble også laget av en annen bloggvenn som heter Anders som ble lagt på facebooksiden min:

Ligaya came to be a name

of admiration and of fame

Congratulation! 

May your day be

wonderful in any way.

 

Dagen min ble feiret med en enkel middag ute sammen med mannen og svigermoren. Avsluttet med kake og kaffe hjemme:)

 Men jeg er kjempelykkelig for det. Jeg er en velsignet dame som er omkranset av mange flotte og snille menensker.Igjen, takk alle sammen

JOY

Snart påske

Syltetøy glassene er malt av de eldre på sykehjemmet og jeg laget kyllinger av de for å å markere påskehøytiden på arbeid.

 Ettersom jeg begynte med et bilde av påskekyllinger, kan jeg også vise en del bilder av dyr som jeg har funnet overalt både ekte og kunst!

Har dere sett denne kua?

grisen for å grille:)

hund som passer butikken

på tur

pass på elgen!


Ha en fin dag mine venner.

JOY

Bursdag

I dag har denne dama bursdag

Masse gratulasjoner hadde hun allerede fått

Selv om dagen blir ikke feiret med stor fest

Men hun er takknemlig som folk flest

For livet som er ikke så verst.

Med snill mann, snille barn

og seks barnebarn

Og Gud som passer for hver og en.

Ønsker alle som titter innom en deilig dag! 

JOY

 

 

Dagens ord

God morgen til deg! Håper du har sovet godt i natt og med disse bilder og ord, ønsker jeg deg en god dag!

Herrens lov er fullkommen, den gir sjelen nye krefter.

Herrens lov er pålitelig, det gir det uerfarne visdom


Frykten for Herren er ren, den varer  til evig tid.

Herrens dommer er sanne,

rettferdige er de alle

Salmene 19:8-10

JOY

 

Fra glede til sorg

Yes...here comes the snow again....

Da jeg våknet i dag, var det igjen hvit overalt. Men sola skinner og jeg synes livet er egentlig herlig. Jeg fant ut at jeg skulle gå til jobben i dag isteden av å kjøre bil, for da fikk jeg både trim og frisk luft og ta noen bilder " on the way."

her er bildene:)
Ble også inspirert til trille en beboer ut på tur. Det var kjempetungt å trille rullestolen oppi snøen, men verdt alt strevet fordi han ble veldig glad.

Vi tok oss en koppe kaffe og te med berliner boller på en kaffeteria og fikk ta noen bilder av blomstene som var utstilt utenfor blomsterbutikken.

Kom hjem til mannen min og fikk servert stekte uer, ris og sweet and sour sauce.

( lånt bilde fra internet ettersom det er mye finere dandert:)

Etter middagen, skulle jeg ta en middagshvil, men fikk msg fra min søster fra Filippinene at moren våres ble innlagt på sykehuset på grunn av hjerneslag....men heldigvis er det ikke så ille.

På toppen av det skulle en dødfødt baby av en jeg er tante til begraves i morgen på filippinene.

Ekteparet hadde gledet seg så mye for den babyen, men så skjedde dette og det var tøft for dem begge.

Jeg medføler med dem...livet er som jojo. Opp og ned. Og nå er det ikke bare kroppen som verker, men også hjerte.

Håper at det ordner seg for både moren våres og tantebarna og kona hans. Jeg overlater alt i Guds hender.

Enn du..hvordan har dagen din gått?

JOY
 

Blikkfang

God morgen til dere:)

Tilbakeblikk

Når vi er ut å kjøre,  finner jeg stadig noe som fanger blikket mitt som er litt spesielle. Det er det jeg har lyst å vise til dere. 

Denne sparken er den største sparken jeg noengang har sett i hele mitt liv:) Har dere sett den?

 

her vet ikke jeg hva for noe. Vet du?Flåklypa hus! Har du vært inne der?

Kirke uten kors...vi skal jo ta hensyn til andre...men hva med å ta hensyn til Norges kultur?

Har dere sett den?

en kirke igjen...jeg liker å ta bilde av dem. Kanskje en dag finnes dem ikke mere. Men den har et lite kors:)

kirke uten kors oppe dalen

virklelig antikk

Fin broLiker du å ta bilder av slike ting?

Avslutter med dagens ord o bønn

Dagens tekst:  2.mosebok 2

Bønn

Takk Gud for du ga eksempler på hvordan vi skal leve.

Det er vel ikke mange som gå den smale veien,

men takk for at den finnes.

Takk for at vi bli påminnet om å hvile for det hadde du gjort  den syvende dagen.

Det er så mye som opptar oss og noen ganger glemmer vi å se... lukte og  høre.

Vi lever fordi du har gitt oss din livpust...

Du har gitt oss mye, la oss også gi til andre med de ressursene Du har gitt oss.

Bruke også hendene til å forme, velsigne og skape noe godt..til inspirasjon til andre.

Takk for visdom og styrke  fra Deg. For livet og veiledning.

Jeg ber i Jesu navn.
Amen

 

JOY

Vinterbilder 2

Fortsettelsen av tur til Ørlandet ( se forrige innlegg)

Avslutter med en quote

The future is so poewerful and so full of potential that it only comers one day at a time. Unknown

JOY
 

Vinterbilder 1

God morgen til dere:)

Viktig med nåtiden selv om jeg både publiserer bilder og historier fra fortiden.  Det er fortsatt vinter, selv om det er ikke  lenger mye snø.

Da deler jeg ut bildene fra Fotosafari i går:)

En liten tur til Ørlandet!

Og avslutter med dagens ord og bønn

Dagens tekst:1. Mosebok 1:-31

Bønn

Kjære Gud, takk for allting Du har skapt. 

For alt Du har gitt til oss.

For den vakre naturen og for øynene til å se dem.

For alle dyrene og menneskene.

For alt som spirer og gror. Fargenyansene.

Takk for at du har gitt oss evnen til å høre fra Deg.

Visdom til å skjønne.

For hendene som kunne skape ting, trøster....

Føtter til å gå dit vi ville.

Takk for at Du er verdt å følge etter.

Jeg ber det i Jesu navn.

Amen

Joy

Skjønnheter fra fjærakanten

Vi bor jo at med sjøen og motivene bli som oftest hentet derifra som i dag. Ikke mye snø lenger.Ulike vannfarger og bevegelser

litt snøgammelbåt

og jeg da,selv om jeg er ikke en skjønnhet. Vil bare si hadet:)

JOY

Dagens safari

I dag er det kjempeflott vær og derfor bestemte jeg og mannen min å dra til fotosafari. Egentlig ta bilder av fugler i Grande fjæra.

Men vi fant ikke  ikke noe fugler der, fant isteden ulike dyr andre plasser

en fin hest som beiter...litt vintergress

kråker


utrolig nok, rådyr, men de er så lang unnaenda mer kråker

svaner...litt langt unna selv om jeg har lang lens i kamera

kuer av andre rase

fugler i flokk

og fugler...eller høner i bur:)


Har du vært på fotosafari i dag?

JOY

Road trip

Tilbakeblikk...det var en gang en sommer:)

God søndags morgen til deg. Jeg skulle ønske at jeg kunne vise vinterbilder til deg fordi det er fortsatt vinter, men det var ikke fine vinterbilder å finne i det siste. Jeg og mannen min gikk en tur i går kveld og da var det jo allerede mørk og det ble ikke noe bilder fra turen. Men fint å kunne hente frem gode minner fra turene våre sist sommer.

 

Laziness may appear attractive but work gives satisfaction. Anne Frank

Those who trust in the Lord will find new strength.

They will be strong like eagels soaring upward on wings: they will walk and run without getting tired.

Isaiah 40:31

Hard work had made it easy. That is my secret. That is why I win.

Nadia Comaneci

Character is more important than intelligence and success. Gilberte BeauxThe principle we live by, in business and in social life, are the most important part of happiness.

Harry Harrison

Because of laziness the building decays, and through idleness of hands the house leak.

Ecclesiastes 10:15

We are judged by what we finished, not by what we start.

Trials and tribulations are blessing in disguise

Be a self starter. Do it now!

When you do not know how to do something, start.

Beware of the paralysis of analysis. Be aperson of action.

Mamie McCullough
Be strong and the Lord and be of good courage;

Your mighty Defender is always the same.

Mount up with wings, as the eagle ascending;

Victory is sure when you call on His name. 

Johnson

Ha en fin søndag til deg!

JOY

 

 

Dagens matretter

Hei mine venn! Hvordagn går det med lørdagen din? Her hos meg har det gått kjempefort å få gjort ting unna.

Ikke noe rart når vi står opp før hanen galer:)

Jeg har gjort ferdig husrengjøring. Og endelig fikk jeg tiden til å brette klærne som ble vasket og brukt i det siste 14 dager. Må ha en styrke dag i morgen da.

Så til matretter. Hadde egentlig planlagt å bake verdens beste kake, men jeg glemte å se etter om vi  hadde nok sukker i skuffen før mannen min skulle handle ingrediensene for meg. Og da jeg skulle beygnne å bake fant jeg ut at det blir for lite sukker. Men jeg vet råd. Fant en oppskrift som  ikke krevde så mye sukker. Og det er denne Sommerfirkløver kake.

Pisket tre egg og 1 og halv desilter sukker til eggedosis.

Etterpå blandet jeg en spiseske potetmel, 100 grams mandler og en ts bakepulver

Bredd deigen utover en bakerpapirkledd langpanne og stek i 175 grader i 15 minutter.

Vendt kaken over på et sukret matpapir og avkjølte den før pynting

pisket 4 dl fløte med 1 ss sukker og hakket sjokolade

halve av kremen og sjokolade smøres på kaken før man rulle kaken fra langsiden

Hatt resten av kremen utenpå den rullede kake og pyntet med hakket sjokolade. Jeg skal pynte med bær senere eller før jeg skal servere den.

Jeg skal fryse den egentlig og serveres til torsdag for da har jeg bursdag og svigermoren komme sikkert på besøk. Pleier ikke å ferie bursdager her i huset:)

Etter kakebakingen, laget jeg lunsj/ middag til meg og min mann. Det e rhelg og det blir mintur til å lage mat.

Denne gangen blir da blektsput og scampi 

blandes med en ss eddikk, løk, hvitløk, pepper, salt og laurbærblad og gir en oppkok

scampi blandes ikke ennå 

ikke purreløk og chili heller

blande en boks med kokosmelk i gryten og la det koke i ett minutt

tar opp blekkspruten og koke kokosmelken til den bli halvert 

til slutt blande alle ingrediense i gryten og koke i fem minutter

og her er den ferdig og jeg og mannen min spiste middag halv ett:)

Spist sammen med kokt ris og skåret agurk.

Enn du? Hvordan er det  med lørdagen din hittil?

JOY

 

Jeg mistet noe...

Fortsettelsen av min historie fjerde del


 Det er alltid lys bak de mørke skyene. Det er alltid hjelp fra ovenfra for dem som stoler på Gud. Han førte meg der jeg er nå, selv om fortiden min har vært veldig smertefulle. Så vondt at jeg prøvde å begå selvmord gang. Men Gud reddet meg. Jeg lærte mye, og Gud brukte alle de vanskelighetene som jeg opplevde, og folk som hadde vært involvert i livet mitt til å forme meg som den kvinnen han ville at jeg skulle bli. Og jeg er fortsatt under oppbygging og er veldig takknemlig.

Jeg mistet....
En dag, da jeg var tre år gammel ( jeg fant ut senere pga. et bilde nederst)  jeg og min to år eldre søster  var sultne. Det var ingen mat hjemme så vi fant ut at vi kunne lete etter en kokosnøtt som kunne ha  falt ned fra et  kokostree. Derfor tok vi med oss ​​en dolk (en stor kniv) til å bruke hvis vi finner noe.  Planen var å dele kokosnøtten i to og spise hva som var inni. Og til vår store glede fant vi en. Men, vi måtte dele kokosnøtten med dolk. Min eldre søster prøvde og prøvde, men til ingen nytte. Jeg fortalte henne at hun måtte la meg prøve, men hun ville ikke la meg gjøre det. Jeg tenkte ikke at hvis hun som var fem år ikke klarte, hvordan jeg skulle klare det som var 3 år. Merkelig nok, husker jeg alt det som skjedde. Da plasserte jeg begge hendene mine rundt kokosnøtten og fortalte henne at jeg ikke ville ta den bort hvis hun ikke lar meg prøve. Hun fortalte meg at hvis jeg ikke ville  ta hendene mine bort, kommer fingrene mine til å bli hugget av med dolken. Men jeg trodde ikke at hun ville gjøre det mot meg. Kanskje hun trodde at jeg ville fjerne hendene mine rundt kokosnøtten. Men, jeg tok feil og hun tok feil. Det skjedde så fort. Jeg la merke til at jeg blødde og to av fingrene mine i min venstre hånd knapt hang. Alt jeg kunne huske var at da min mor kom hjem, skyndte hun seg for å ta meg til en lege i byen. Min eldre søster hadde gjemt seg for lengst fra vår far. Hun var redd for å bli straffet for det hun hadde gjort mot meg. Nå kan jeg tenke; hun var bare et barn, og hvem kan klandre henne? Men jeg klandret henne i mange år og ga henne skylden for alle de gale valgene jeg gjorde i livet pga. det som skjedde. For all mobbingen jeg måtte gjennomgå. Jeg var så ulykkelig. Overalt jeg gikk, gjemte jeg min venstre hånd. Inntil jeg kom til Norge hvor jeg fikk hjelp slik at jeg kunne få en finger protese. 

 

Tilbake til fortiden? Legen behandlet meg. Han sydde mine to fingre på plass, men det gikk ikke bra med den midterste finger. Og tro meg eller ikke jeg lette etter den ene fingeren som jeg trodde hadde mistet der kokosnøtten lå. Jeg skjønte ikke at den hadde råtnet bort. Jeg dro der ofte for å lete etter den. Jeg gråt mye fordi jeg ikke kunne finne den. Høres dumt ut, men jeg forsto egentlig ikke hva skjedde  i mitt barnesinn? Jeg var bare et barn på jakt etter noe som jeg hadde mistet og ville ha tilbake. Jeg var så skamfull over min manglende finger. Min søster ga meg skylden for det som skjedde fordi jeg var så sta. Kanskje hun hadde rett, men jeg var bare tre år gammel, og visste ikke bedre. Og jeg har betalt for min stahet.


Jeg så dette bildet fra vår fjerde søsters bursdag som ble adoptert av vår tante. Jeg gråt fordi jeg så min venstre hånd med bare fire og en halv fingre. Jeg var 3 år og ni måneder gammel. Men når det er sagt, har jeg også klart å tilgi min eldre søster. Hun har hjulpet meg veldig mye i ettertid og har vært så snill mot meg. Gud hjalp meg å tilgi og gjøre det beste ting ut av livet. Og Gud har gjort meg fri slik at ting jeg gjemte før kunne jeg nå fortelle fritt.

 
Da jeg var i første klasse, brukte læreren vår til å sjekke neglene våre for å se om de var rene og jeg var så flau at jeg satte min høyre hånd over min venstre hånd for å dekke min manglende finger. Jeg tror hun forsto. Hun kikket bare på hendene mine, men sa ingenting.
Litt solskinn historie
Jeg er født nysgjerrig og etter at jeg har lært å lese, begynte jeg å lese Det nye testamente. Den eneste bok vi hadde hjemme. Det som var trist var at dess mer jeg leste dess mer jeg ikke skjønte. Hvorfor Jesus måtte dø? Hvorfor lot han andre korsfeste ham? Mange ting som jeg ikke skjønte. Men jeg elsket bibelhistorier likevel. Så en dag ga lærerinnen våres oss en prøve i religionsfaget  Og den som skulle klare å få de høyeste poeng ville motta en belønning. Og gjett hva? Jeg vant. Hun visste ikke at jeg vet så mye fra bibelen fordi den var den eneste boken vi hadde hjemme. Belønningen var en notatpapir og en penn. Wow! For meg, gavene var uforglemmelig. Og ikke bare det, jeg fikk respekt fra mine klassekamerater. Jeg hadde også vært flink i alle fagene i barneskole og det kompenserte for hva jeg manglet av både fine klær, mat og en finger til og med. Jeg har jeg noe jeg kunne være stolte av. Jeg tenkte at kanskje det er håp for en som meg også ... .en dag!


fortsettelse følger...

"For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere," sier Herren, "planlegger å blomstre deg og ikke å skade deg, planer om å gi deg håp og en fremtid."
Jeremia 29:11
     JOY

Første del, andre del og tredje del kan leses her.

 

Norges natur

God morgen! Artig med en ny dag og nye muligheter. Ettersom jeg hadde ikke vært ut på tur denne uken gravde jeg frem igjen gode minner fra en av kjøreturene mannen min og jeg har hatt i fjor sommer. Vi var vel på vei til Kragerø da jeg tokk disse bildene. Han kjørte og jeg knipset.

Jeg håper at du ble forfrisket av bildene:)

Avslutter innlegget med dagens bønn

Takk Kjære Gud for en ny dag og nye muligeheter.

For du ga oss øyne til å se ditt vakre skaperverk.

Himmelen og jorden er skapt ved ditt ord.

La oss også være skapende mennesker....

skape noe vakkert i hverdagen vår. 

Jeg ber for at vi skal se og oppleve at Ditt nærvær.

Se hvor mektig Du er.

Takk for at Du har gode planer for hver og en som tror og setter sin litt til Deg.

Jeg ber i Jesu navn.

Amen

T

Dagens høydepunkter

Opps! Før man vet ordet av det er det kveld igjen. Dagen har vært innholdsrike, i hvert fall for min del og håper til deg også.

Dagen hos meg begynner alltid i fem tiden hvor jeg bruker tiden først til en stille stund med Gud og  etterpå forsette med å lese en del blogginnlegg og legge ut noe. Det blir første høydepunkt.

Så bli det frokost med min kjære som er hellig for oss to...særlig når mannen ordner frokost til oss. Varmer opp teen min og rister to brødskiver for meg. Jeg er jo bortskjemt av kjærlighet her hjemme. Han får masse kyss og klemmer tilbake. Man kan ikke gi for mye takknemlighet heller..

Nå er det fredagskveld og det er godt å se seg tilbake på hva gjorde ens dag spennende.

På arbeid i dag begynte jeg dagen med  steke sveler for å servere til de eldre at åt kaffe.

Så ble det bingo..populær aktivitet for alle. Artig å vinne premie:)

 

Dagens aktiviteter ble avslutttet med en konsert. Vi leide en mann som heter Dagfinn Gården for å underholde

og han fikk danseføttene til å virke.

De eldre, ansatte og sykepleier studentende danset så mye at alle sammen ble svette. Men så artig var det. Det va mye klapping og alle har sunget med.

Arbeidsdagen ble avsluttet med kaffe og kake som sykepleier studentene bakte og spanderte til alle fordi det var deres siste arbeidsdag på sykehjemmet denne gangen.

Ikke noe rart at jeg elsker jobben min:)

Min trofaste mann  ventet som regel hjemme med varm middag:) Dagens høydepunkt det også.

Til slutt, dro jeg til Ørland Kirke for å delta ( jeg ble invitert) til Internasjonal Kvinnebønnedag. Det er felles for hele verden.Det var da veldig koselig det også selv om jeg var den eneste som var en utlending.

Jeg trodde at det var fra flere nasjoner, men  det var flere utlendinger som ble invitert, men det var bare jeg som kom.

Men artig å være sammen med norske damer også. Jeg ble sittende med en eldre dame og som dere vet, jeg er ekspert til å snakke med dem. Flere års erfaring:)

Så det var mine høydepunkter i dag.

Hva med deg?

Natta

JOY

 

 

 

 

 

Hjemmelaget kort

Hei på deg! Hvordan har dagen din gått?

For med gikk det kjempebra.  På arbeid  ga jeg tre beboere på sykehjemmet et velværebehandling på husets velværerommet.

Etterpå  spilte jeg scrabble med en 67 åring som jeg er støttekontakt til. Jeg lot henne vinn selvfølgelig:)

Hjemme ventet mannen med stekte kylling lår, salat, ris og saus og vi avsluttet middagen med en ispinne hver. 

Så ble det middagshvil i hvert fall for meg mens han avla moren sin besøk.

Etter middagshvilen trente jeg en halv time gjennom livegym.no.

Og nå til hobbyen min...bloggverden. 

Har bare lyt til å vise frem kortene jeg hadde laget før..disse ble solgt på aktivitsenteret der jeg jobber.

 Avslutter innlegget med en  bønn

Kjære Jesus, jeg roper til Deg av fryd for din godhet.

Takk for at gjennom det Du gjorde på korset, ble jeg gjort ren....

og hver og en som gir sitt liv til Deg.

Mitt hjerte bobler av takknemlighet og takk for at Du hører mitt hjertets sukk.

Takk Herren for ditt ord er sannhet. 

Alt Du gjør kan vi lite på.

Du elsker rett og rettferd og jeg ber for at jeg /vi skal alltid gjøre det.

Takk for at jorden er full av Din godhet....

Du har tålmodighet til de som er i mørket....

Kjærligheten din tar aldri slutt.

Amen

On the road again

God morgen til deg! Har du sovet godt i natt? I dag vil jeg ta deg med på en kjøretur jeg og mannen min hatt en sommerstid.

Innimellom er inspirerende " quotes" å ta med

A person who is appreaciated will always do more than what is expexted. 

Whisper of the heart

Sometimes you have to die a little inside in order to be reborn as a stronger, wiser you.

Karen Salmansohn

Love those who will love you when you have nothing to offer than your company

Karen Salmansohn

Happy people don't hate

& people who walk around hating aren't happy

Karen Salmansohn

,

God's guidance is just available when choosing channels as when choosing careers.

Positive entertainment encourage positive thoughts

Let each man think himself an act of God, his mind a thought, his life a breath of God.

Philip James Bailey

Do not conform any longer to the pattern of this world, but be transformed by the renewing of your mind.

Then you will be able to test and approve what God's will is- his good, pleasing and perfect will.

Romans 12:2

The tv is my shepherd, my spiritual life shall want.

 It makes me sit down and do nothing for the cause of Christ.

It demanded my sparetime...

Surely comedy and commercials shall follow me all the days of my life,

and I will dwell in spiritual poverty forever.

Unknown


Give me, kind heaven, a private station,

a mind serene for contemplation.

John Gay

Strid om arven

Strid om arven

Fortsettelsen av min livshistorie (tredje del) 

Første del: Askepott

Andre del: Det var en gang det var mørk

LVB

 

Jeg vet at det er mye trist å lese, men det var en fortid som formet meg som jeg er i dag. Et lykkelig og takknemlig menneske og derfor deler jeg den som sagt for å inspirere de som har det tøft. Det finnes håp for den som ikke gir opp.

 

Selv om min far kom fra en rik familie, da farfaren min døde, klarte ikke farmor å styre alle eiendommene som min farfar etterlot. Hun hadde en advokat som styrte alt og søsknene til min far tok det de fikk makt over. Faren min som var blind var hjelpeløs. I tillegg, advokaten som hjalp min bestemor til å forvalte eiendommene lurte henne. Litt etter litt tok advokaten over eierskapet av lande områdene fra min bestemor. Eiendommene som hadde kostet mange liv mange år etterpå da noen av søsknene mine prøvde å gå rettens vei for å få eiendommene tilbake. Det var ikke en av mine søsken eller slektningers liv eller leietakere som passet over eiendommene som gikk tapt, men en ulykke skjedde under prosessen av rettsmøtet. Uskyldige mennesker døde. Sjåføren som kjørte bilen til min søster da de skulle til en rettsak angående eiendommen sovnet bak rattet og kjørte på en del små hus og de som bodde der ble såret og en del ble drept. De var familie med små barn som sov. Det var så tragisk. Søsteren min og sjåføren overlevde, men konsekvensene var fatale. Jeg sa at kanskje eiendommene egentlig ikke tilhører bestefaren vår eller oss i første omgang, og vi ikke bør prøve å få det tilbake. Siden vår bestefar var egentlig ikke en filippinsk mann, men en spansk en. Hvordan foreldrene hans fikk tak i så mange eiendommer som immigrerte på Filippinene var ukjent for oss. Jeg fortalte dem at vi bør i stedet ta vare på det vi allerede har. Vi hadde ikke rikdommene, men Gud har gitt oss visdom og forståelse som et verktøy for å gjøre et bedre liv for oss.

 Uansett, min far fikk et stykke land som vi fikk disponerte, men siden han var blind, kunne han ikke dyrke det. Og hvis han ansette noen til å jobbe for ham, lurte de bare ham med avlinger. Jeg syntes synd på faren min som ikke kunne gjøre noe. Vi var hjelpeløse som så alt, men kunne ikke hjelpe ham. Jeg var virkelig sint på dem. Hvordan kan de gjøre en slik forferdelig ting? Ikke har de hjerter heller? Syntes de ikke synd på oss? Noen av dem hadde til og med motet til å skremme oss av og til om natten ved å lage støy rundt huset og slo mot veggen. Vi var redde alle sammen, men moren sa at så lenge vi var inne, de kunne ikke skade oss. Det virket som noen ønsket å skremme oss bort. Hvordan var det for min far som ikke så og ikke kunne engang forsvare oss fra de onde mennesker, var det ingen av oss som spurte.

En dag snakket en av mine tanter med faren min. Hun sa at hun trengte en kapital for å starte en bedrift, og siden min far ikke kunne ta vare på eiendommen hans, kunne de isteden selge den til en fetter og til gjengjeld vil hun isteden forsørge oss. Hørtes ut som det var en fin idé, og min far samtykket. Eiendommen ville bli tatt vare på av en slektning likevel. Selvfølgelig, var det bare en muntlig avtale. Da bedriftene som min tante startet mislyktes ble vi igjen med ingenting. Vi var da som tiggere som tigget etter mat for å overleve. Livet var så urettferdig. Hver gang min far sendte oss til tante for å be om hjelp, følte vi at var bare der for å sette mer byrde på henne. Hun kunne ikke gi noe hjelp uansett, så vi sluttet å spørre. Noen av mine søsken fikk bo hos henne for en stund, og hun sendte dem til skolen som ga dem fundament i livet. Det var snilt av henne allikevel.

Dette tanten av meg var gift med en advokat og hadde ingen barn. Hun adopterte meg først. Da var jeg to år gammel. Kanskje det var hennes måte å hjelpe foreldrene mine. For å lette byrdene av å forsørge så mange barn eller hennes ønske å være mor. Jeg visste ikke. Hvordan var det for min mor å måtte gi en av hennes barn, var det ingen som tok hensyn. Hun adlød bare hennes svigermor som foreslo ideen for å hjelpe oss. Da min tante tok meg fra mine foreldre, behandlet hun meg som sin eget, og prøvde alt for å gjøre meg komfortabel. Men til min tantes forferdelse, gråt jeg veldig mye, hadde jeg hørt i ettertid. Så hun leverte meg tilbake til mine foreldre og adopterte min yngre søster i stedet som var seks måneder gammel da. Min søster som vi trodde var for ung til å kunne forstå da hadde lidd på sin egen måte. Vokste opp, fant sannheten, og følte at hun ikke hørte hjemme noe sted.
 Etter at min tante hadde levert meg tilbake, hadde jeg vært på besøk der i ny og ne sammen med farmoren. Men merkelig nok, jeg fikk ikke lenger lov å få være sammen med dem på stuen, men hver gang måtte være på kjøkkenet eller i et rom der min tante ikke kunne se meg. Kanskje fordi jeg ikke likte å være sammen med henne, bestemte hun seg kanskje for å ikke  like meg heller. Jeg forsto ikke, i hvert fall ikke i mitt barnesinn.
En gang i blant ble vi invitert til våre yngre søsters bursdag, men vi følte oss bare malplassert fordi vi hadde på oss gamle klær, og vi så ut som tiggere i sammenligning med de andre som var der som også ble invitert. Vår yngre søster hadde fine klær, og min tante så ut som en kjendis for meg. Jeg tenkte på min mor som så ut som en hushjelp i forhold til tante. Jeg misunte min yngre søster da fordi hun hadde et fint liv, hadde alltid hatt mat på bordet og hadde sin egen barnepike. Mens vi hadde på oss gamle klær og måtte ta vare på oss selv i en tidlig alder. Men, vi hadde ikke noe valg. Det var vår skjebne i livet. Tårene var min ledsager og jeg var et ensom barn. Synes synd på alle som jeg elsker. Og jeg så opp til Gud, og det var ingen hjelp å få ...trodde jeg.

Fortsetter:

For jeg vet hvilke tanker jeg har med  dere, sier Herren,

fredstanker og ikke ulykkestanker.

Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Jeremia 29:11

Ektefeller

 

source

God morgen...jeg vil bare ønske deg en god dag og fa deg til å smile med disse uttalelsene bra barnas munn

om ektefeller. Disse er fra en avis tror jeg som min datter har sendt meg:)

Ektefeller

1. Det er en felle der voksne damer går i.

2. Det er en lurefelle som du går i på natten. Du må være 20 år før du går i den, og det er bare politiet som kan redde deg ut av den.

3. Jeg kjenner noen som har en ektefelle. Alle kan gå i den, men det er helst menn som går i den fella og da blir de sinte.

Har dere gått i samme fella? Jeg har gjort det og stortives. Beste fella som fins:)

Ha en fin dag!

Joy