hits

mars 2014

Sol eller måne?

Av og til er det vanskelig å bedømme bildene som disse bilder jeg tok forleden dag. Kan du fortelle meg om hva du tror? 

Sol eller måne? Soloppgang eller solnedgang?

Vel, det begynte med en rosa himmel en vakker morgen.

Så tittet solen:)Dagen ord:

Når du ser en god man, prøv om du kan ligne ham.

Når du ser en ond mann, 

prøv å finne hans feil hos deg selv.

Kung-fu-tse

 

JOY

Feeding the tigers!

Hei! God søndag alle sammen! Det er stille og rolig her hjemme. Vel, jeg er jo alene og jeg kunne ikke lage så mye bråk for meg selv heller. Jeg tror jeg begynner å bli gammel at jeg setter pris på stillheten:)
Og når det er stille, da  kunne jeg  tenke tilbake til de fine opplevelsene jeg hadde på Filippinene i februar  måned sammen med familin min der.

Jeg har sagt det før at jeg ikke liker at dyrene sitter i en bur, men hvis det er løs, da bør jeg være i bur. I dette tllfelle, ble da slik.

Vi skulle kjøre til et åpent område hvor løvene  ferdes fritt. Og da ble vi fraktet ditt  i en mini buss med gitteret på vinduene og taket slik at vi ikke blir spist av tigerne.

Her er meg inne buret... jeg mener mini bussen.

og hele familien fylte hele bussen

Ser dere tigerne?

Min datter kjøpte kylling biter som vi skulle gi til dyrene. De har begynt å gå rundt bussen og noen klatret opp på taket. Vi var spente alle sammen.

 

tittet inne bussen

VI hadde med  oss en guide som skulle hjelpe til hvis det trengs.

Ingen av oss ville prøve å mate  selv tigerne . Heldigvis, guiden kunne gjøre det for oss. 

Hvem hadde vel lyst til å miste en finger eller to eller en hånd?

Sulten  tiger

Og her kom det en til
og guiden åpnet luken. Skummelt, men han visste vel hva han gjorde.


Tigerne  virket jo egentlig snille.

Det får mat fra besøkende. På den måten sparer dyreparken å kjøpe dyrefor til dem. Smart!

Jeg fikk høre at hvis det er en del som kommer ditt på besøk og mater tigerne, blir de så mette til slutt at de ikke orket å spise mer.

Da blir selvfølgelig besøkende skuffet. Men denne gangen var vi heldige. De var sultne.

Alle sammen var begeistret, unntatt mitt yngste barnebarn som sa " Don't do it, is is dangerous".

Vel, det var en god opplevelse, men nå bytter vi til et annet fremkomstmiddel og med en søtere guide. 

 Dyrene skulle ha et show etterpå og vi ble fraktet dit for å se. Og du skal også få se i de neste innlegegne:)

Håper du blir der da:)


Har du opplevd noe lignende?

Ha det så lenge!

JOY

Gammel!

 

Gutten spurte sin mor: - Hvor gammel er jeg?

- Du er så gammel som du har på finger på den ene hånden.

- Jøss, jeg lurer på hvordan den hånden vil se ut når jeg er 50!

Smil :)

JOY

Svarting! Meg?

Svarting! Meg?

Sterke ord. Det er ikke mange som bruker det ordet pga. det er noe rasistisk i det.

Jeg kom på å huske det ordet som det var i går, etter at jeg en dag så et oppslag i avisa om innvandrer kvinner med høy utdanning er taperne på jobb markedet.


 

 De sliter med å få arbeid, selv om de har mye utdannelse fra før. Jeg skjønner jo hvorfor. Det er språket og det ligger kanskje fremmed frykt uansett hvor man er. Jeg tenker på hvor godt jeg har det nå og hvor heldig jeg som har arbeid som jeg elsker og trives. Men veien dit krevde også veldig mye av meg.

Tilbake til ordet « svarting.»

Det var en kald og trist dag da det skjedde. Jeg gikk en tur til butikken. Da kom det plutselig noen ungdommer syklende forbi som var kledt i svarte jakker. Jeg måtte vike fra siden for å ikke være i veien for dem. Plutselig hørte jeg en av dem sa « svarting». Og andre kikket bare på meg. Jeg ble veldig overrasket. Hadde ikke forventet å bli kalt en « svarting.» For det første, er jeg ikke svart, men brun. Jeg er ikke fra Afrika, men fra Asia. Og i tillegg, bestefaren min var fra Spania. Og jeg er ikke helt asiatisk heller.  Hvorfor sa han det? De var jo alle sammen kledt i svarte jakker som betyr et de liker svarte farger.  Plutselig, kom tårene rennende fra mine øyne. Kanskje jeg kunne ha ropt tilbake « bleking» til gutten, men jeg gjorde ikke det. Å gjøre det samme som den ungdommen hadde gjort mot meg, gjør jeg bare meg selv lik ham.  Jeg kan jo ikke forvente at alle  liker utlendinger , med tanke på en del utlendinger som kanskje er bare en byrde for samfunnet. Som utlending, fikk jeg høre at vi hadde ikke grunn til å klage, for da kunne vi bare dra tilbake der vi kom fra.

Hva gjør man når man opplever slik?

Skal jeg bare tolerere a bli kalt svarting? Hva er egentlig galt med å være svart? Er hvite folk mye bedre enn svarte folk? Eller omvendt? Er hvite folk mer intelligente enn svarte folk? Hva med fargen på blodet? Er det forskjell der da?  Ja, håret mitt er svart, men huden er det ikke. Forresten, om sommeren, bruker de fleste å sole seg for å bli brun. Jeg har det gratis. Mitt ønske er å bli lysere isteden. Typisk for oss som ble født med brun hud.

Jeg kan jo skjønne at å være annerledes kan ikke være så greit enten du er hvitt eller svart. Man kan jo bli mobbet av forskjellige grunner også. Jeg ble mobbet i hjemlandet mitt også pga. et handikapp og fattigdommen. Så, mobbing foregår  hele verden.

Rasisme kan man jo oppleve i forskjellige måter pga uvitenhet. Hvordan kunne jeg si det?

Jeg husker den gangen jeg og min mann ble kjærester. Det var en eldre dame som sa til ham at hvis bestemoren hans hadde levd, ville ikke det skje. Hun kom ikke til å tåle at en utlending bli innlemmet i familien. Vel, jeg ble jo tatt imot av familien til min mann med åpne armer. Men, så kom den eldre damen til sykehjemmet. Hun ble kjent med meg. Og det som skjedde etterpå var uventet. Hun sa at min mann har vært heldig som har meg som kona fordi jeg er både flink og snill. Hun er blitt så glad i meg og ville kjøpe gaver til meg for å vise sin takknemlighet. Meg jeg sa at vi hadde ikke lov til å ta imot gaver og at det holder at hun liker meg.

 

Jeg har bodd og jobbet i Norge i mange år og jobber nå som leder på aktivitetssenteret på sykehjemmet. Men, jeg opplevde også rasisme fra en som har vært hos oss på praksis for noen år tilbake. Da hun begynte der, ville hun ikke samarbeide med meg. Plutselig, ville hun bestemme alt som skulle foregå på arbeid og jeg fikk ikke snakke eller gjøre det jeg vil på arbeid. Hun finner alltid noe galt om meg og måten jeg jobber og snakker. Jeg kunne ikke skjønne det fordi ledelse hadde bare gode ord om meg og brukere elsker meg og skryter av meg. Jeg er til og med utdannet aktivitør og har fagbrev om det og fikk meget bestått som karakter. Så, jeg må jo kunne om faget mitt.  Men hun mente noe annet. At jeg ikke skjønner noe som en utlending. Jeg hadde gruet med til å dra til jobben da og mistet nattsøvnen. Men denne damen ser jo negative om alle. Det var ikke bare meg det var noe galt med. Alle andre og systemet. I tillegg, ingen liker henne pga. oppførselen hennes. Jeg syntes egentlig synd på henne som ikke skjønte at det var hun egentlig som burde forandret seg. Da hun skulle fornye praksis perioden sin, takket jeg nei og ga en skriftlig forklaring til ledelsen og NAV hvorfor og det skjønte meg. Etterpå fikk jeg høre fra bygda at jeg må ikke tro at jeg er noe. Jeg må vite at jeg er bare en utlending og ikke kunne bestemme over alle. Men, det gjør jeg ikke heller.  Hver gang jeg treffer henne på gaten eller butikken, måler hun meg fra hodet til tå. For min del, kan hun bare gjøre det. Jeg har jobb, og hun har ingen. Det er hun det er mest synd på.

En eldre dame kom en dag på aktivitetssenteret der jeg jobber og jeg ønsket henne velkommen. Da fikk jeg kjeft og hun sa det klart at jeg hadde ikke noe rett å ønske hun velkommen fordi hun er født i Norge. Jeg er bare en utlending som kom etterpå. Ikke kunne jeg kle på meg riktig som en norsk heller. Men, jeg er jo unnskyld fordi jeg visste jo ikke noe bedre.  Hvordan skulle man da reagere etter det? Ja, ja. Jeg måtte respektere hennes meninger og sa bare at folk er forskjellige og vi har forskjellige smak.  Etter min mening, hun ser ikke elegant ut heller, men jeg sa ikke det til henne.

Misforstå meg rett. Jeg skriver ikke dette for å svartmale nordmenn. Jeg har møtt mye godhet, blitt respektert og fått et godt liv i Norge. Det er bare noen episoder som ikke har vært gode, men pga. disse episodene, lærte jeg meg å vise toleranse og forståelse. Jeg tenkte at det var sikkert en grunn for at folk oppfører seg slik. Enten har det ikke bra med seg selv eller at de er syke. Jeg skjønte det at uansett hva man gjør, kan man ikke tilfredsstille alle.

I dag, hadde vi faktisk besøk av en lærer, som var sammen med en elev på videregående skole. De skulle være der for å observere og være sammen med oss i alle aktivitetene. Før hun dro, sa hun til meg at hun var veldig imponert over jobben jeg gjør med de eldre. At jeg er  veldig flink som leder og har omsorg for alle og selv om det var mye å gjøre, jeg håndterte det utmerket godt. Det var gode ord å ha med seg. Så, selv om jeg ble kalt som en svarting en gang,  var det  ikke noe i forhold til så mye gode ord jeg får høre fra andre her i Norge. Ja, det er godt å være svart i Norge.

 

JOY
 

                                                                                  JOY

 

 

 

 

 

 

 

Litt av hvert!

Hei på deg! 

Vel, det er snart helg igjen og jeg tenkte, hva hadde jeg egentlig gjort i det siste?

Jeg har vel gjort det som egentlig jeg liker å gjøre når jeg får mulighet i mellom slagene som denne grytekluten. 

Jeg har bare brukt garn rester og jeg fikk komponert en sommerlig gryteklut.

og en til


I går bakte jeg ananas kake som be servert til de eldre på arbeid.

 Jeg bruker ikke så mye glasur fordi for mye sukker er ikke bra for helse. 

I dag, ble det muffins til alles store glede.

Fotografering er også en del av hverdagen min. Og katten min må være modell, selv om hun sover.

 

Så ble da blomster fotografering over alt. Fant disse orkide på arbeid.

Kunstig blomster er like fin.

Påske blomster på butikken!

Og den fine solnedgangen i dag! Det varierer hele tiden.

 Men den jeg likte best var  da datteren min kom på besøk og spiste middag sammen med meg. 

Det ble spaghetti. Enkel  middag og lettvint å lage. 

Enn du? Hva har du gjort i det siste dagene? Har du hatt det fint?

Ha det så lenge!JOY

Å seileTakk Jesus for at jeg fikk mulighet til å være med i båten din. Båten på vei til himmelen. Jeg ber for alle jeg kjenner til å hoppe inn i den samme båten. Vi kan møte stormer, store bølger, røvere og nød undreveis, men så lenge du er med oss, er det noen som kan få stormen til å stilne, bølgene til å roe seg ned. Vi blir beskyttet mot å bli skadet og at du sørger for alt vi trenger.

Tusen takk for fine soloppganger og solnedganger mens vi seiler båten sammen med deg. For stillhet. For å være ett med deg. Tenker det samme tankene og føle med ditt hjerte.

Amen

En vakker dag!

Hei på deg!

Dagen  i dag har vært så utrolig flott. Sola skinte og jeg kunne kle meg litt sommerlig. Med plagrende kjole dro jeg meg til jobben og fikk masse gode komplimenter. 

Det varmer mitt hjerte.

Vel, det var liksom solen som bidro til det da:) Solen kan jo få frem smilet fra folk og  det er også lettere å si noe fint til hverandre. E du enig?På aktivietsenteret der jeg jobber, spilte vi bingo med de eldre. Etterpå kom det en lærer fra Kulturskolen med elever og holdt en konsert til glede for oss alle. 

Og da var det mye latter og moro. Etter at brukere  hadde spist middag, spilte jeg bowling med dem. Jeg fikk jo god trim ved å ha opp kjeglene etter hvert   brukere hadde slått dem ned:). 

Er ikke noe rart at jeg stortives med jobben min.

Nå er kvelden kommet og jeg fikk også med med solnedgangen i dag.

Vakkert ikke sant?

 Hva med deg?

Har du hatt det fint i dag på arbeid?

Hva jobber du med?

 

Avslutter dette innlegget med min morgens bønn i dag:

Jesus, takk for at selv om jeg ikke har sett deg med mine egne øyne,

du lar meg se deg med mine åndelig øyne.

Takk for ditt nærvær som du lar meg få oppleve og jeg blir fylt av din godhet.

Takk for at du gjør dine ord levende for meg.

Jeg ber for at det skal også være levende for alle.

Amen

JOY

 

Vår jakt!

Hei og hå til alle som titter innom bloggen min. Jeg vet at det er ikke mange av dere som kommer på besøk, men her er jeg og skriver til hvem måtte det være som kommer innom. Jeg setter stor pris på dere!

Har dere følt skuffelser noen gang pga. at  dere skriver og skriver, men noen ganger er det ingen som titter innom?  Ikke en flue som kommer på besøk en gang for å legge et spor?

 Og når dere kikker innom de som ligger på topplisten ser dere noen  som kanskje ikke har skrevet på år og dag, men fortsatt ligger der? Så begynner man å lure hva som er galt med seg selv eller skrivemåten. Kanskje jeg skremmer folk pga. jeg deler mine opplevelser av Gud's ord  eller at jeg er en utlending?  Og for mange, kan det være kjedelig. Men, man må jo skrive fra hjertet. Ikke sant? 

Men, det er jo ikke noen tvang  til å skrive en blogg, kan man si.  Livet består mer enn bare blogging.  Men, jeg synes det er artig likevel, fordi her kunne jeg praktisere norsken min. Jeg trenger det pga jeg skriver mye på engelsk til andre bloggene mine. Språket som mine slekninger på Filippinene forstår og ellers rundt om i verden.

Takk til dere likevel som bryr seg om å komme på besøk, selv om jeg skriver på gebrokken norsk.  

Tiden flyr, sies det. Og jeg måtte være enig i det. Det har nettopp vært helg og nå er vi liksom midt i uka.

Men sist søndag var jeg ute en tur og jaktet etter vår tegnene.

Her fant jeg krokus liljer på veikanten. Jeg måtte bare stoppe for å ta et bilde. Er  ikke blomstene vakre?

Her er en ensom gul blomster, men den lyser med sin gulhet, akkurat som solen.

Resten  av snø som er blitt forvandlet til en fugl.

Her ser jeg en mann som rir på et dyr. Enn du?

Ellers er himmelen blå, mens bakken er fortsatt brun.

Det er ikke mye liv ennå på trærne

Jeg syklet meg en tur til Trollskogen. Kanskje trollene er våken?

Litt grønne drakt på denne kanten. Jeg tror trollene har magiske krefter her.

 

La oss gå inn og ta en titt.

Hilse på trollene som bor her:

Oi! Her er det det ingen som rører seg. Til og med dammen er så stille at gapahuken kunne speile seg i det.

og man kan betrakte træne ovenfra

Her råder freden, men litt ubehagelig, synes jeg. Jeg liker ikke tanken på at jeg er alene her.

Så da er det bare å gå  ut i det fri igjen.

Bli med du også  slik at vi kan betrakte himmelen som i dag er blå.

skyene danser fritt

 

Våren har i hvert fall begynt og jeg nyter det. Enn du? Liker du våren?

Ja, ja. Vinter eller vår, trenger man smør på brødskiva. Så her er jeg! Klar til å arbeide:)

Ha det så lenge!JOY

Så tynn!- Det er veldig så tynne kuene dine er. Er du ikke redd for at de skal stikke ut gjennom gjerdet?

- Ingen fare, jeg har slått knute på halene deres.

Smil:)

Follow?

Father, how should I follow you?

He said: 

- Feed the world wih my living word.

-  Take care of everyone and everything I entrusted you.

- Stretch out your hand to help.

It might not be noticed, no one might not even care of what you say or do.

They might laugh at you, but it does not matter.

What matter is

that you are following ME!

 

Visdom fra Østen!

Bildene ble tatt fra en dyrehage på Filippinene.

 

Vil du ha en mote for deg selv, så kle deg i sann ydmyket.

 

Nyt ikke gleder som koster din neste tårer.

Løgneren behover å ha god hukommelse.

Den som først tier i en huslig trette, er av god familie.

De som ikke følger sin fars bud, må følge vokteren.

En mors bønner henter et barn opp fra selve havets dyp.

Den som går en mor til hjertet, går ofte en far bare til knærne.

Løper du hodet mot veggen, så er det ikke veggen det går hull i.

Hold døra til dine medmennesker åpen,

ellers vil du finne himmelen dør lukket.


 Prøv gull i glød, og venn i nød.

Si ikke alt som er sant, men tal alltid i sannhet.

Egentlig, liker jeg ikke å se disse dyrene i bur, men hvis dem er ute i de fri, så bør jeg være i en bur:)

Bare spøker. Jeg mener, de bør være der de hører hjemme. 

Hva synes dere?

Ha det så lenge fra meg og mine barnebarna!
JOY

En artig opplevelse!

Da jeg var på ferie på Filippinene i februar måned, besøkte vi en dyrepark. Og det fikk vi oppleve mye artig som  denne. Å gi melk til baby geiter. Vet ikke hva en baby geit  kalles på norsk. Kanskje du vet?

Her er jeg og min eldste datter som hadde det så moro. Og geitene var så sultne.

Egentlig, den første som prøvde var Ethan.

waaah! Nå kom de to stykker som slåss om melkeflaske:)Så  vil alle søskenbarna prøve også. Herlig!Men her var det eldste barnebarnet som var tøffeste av dem alle. Ingen av oss andre som torde enn ham.

Det var en levende slange altså. Men Jan Andrei, mitt eldste barnabarn sa at det var hans drøm å kunne holde en slange. 

Ja, ja. Han var tøft, synes jeg:)Enn du? Har du prøvd å gi melk til baby geiter eller holde en slange?

Hvem har ledelse?

Bildene ble på tatt  av meg fra en dyrehage på Filippinene!

 

Herredømme!

Jesus, i  denne verden, ser vi ikke med våre øyne at du har Herredømme.

Ondskapen florerer overalt.

Men takk at  i åndelig verden har Gud lagt alt under dine føtter.

Gi oss åndelig syn slik at vi ser ditt verk midt i lidelser og kamp mot de onde.

La din kjærlighet bli vist i oss i ord og gjerninger.

Takk for at uansett hva som skjer,

kan vi glede oss at en dag, blir da slutt på elendigheten.

Du tørker tårene våre 

og vi kan være lykkelig hos deg for evig.

Amen

Smile!

Det beste smilet jeg har sett en dag!- Elskede, skal vi spise ute i kveld?

- Er du sprø, det er jo minusgrader!

 

JOY

 

Stor i kjeften!

nggrs2

source

-Har du sagt til pappa at jeg er stor i kjeften?

- Nei, jeg sa bare at det sikke ikke var vanskelig for deg å spise

en banan på tvers.

 

Smil!

JOY

En deilig dag!

 

Yes, en deilig dag når man ser at himmelen er blå og sola skinner sin glans. I hver fall i dag.

I går var det sludd og snø, men for å gjøre dagen lysere, kledde jeg med denne kjolen.

Man kan i hvert fall gjøre noe med omgivelsen ved å tilføre litt farger i den ellers grå dagen, fant jeg ut.

Jeg er så glad at jeg jobber på et aktivitetsenter hvor det er varmt og godt både for meg og de eldre. 

 

Så ble dagens dikt lest som  jeg sammen med brukere har komponert . Det er det som er artig med jobben min at jeg får mulighet til å være kreative og lærer mye fra de dem. Knytte bånd selv om jeg kom fra andre land, har annerledes hudfarge og kultur. Jeg har ikke opplevd det som et problem, men tvert imot. Vi beriker hverandre ved å fortelle hver og ens historie. 

Her er en av dagens dikt:

Ekteskap

Det handler om troskap

Krangling kan forsure hverdagen.

derfor tilgivelse er tingen.

 

Det er en regel:

Mannfolkene forsørger

kvinnfolkene forbruker

fungerer godt uten rabalder

 

Tid for seg selv er viktig

slik at kjærligheten skal blomstre

og samværet vil være.

 

Svigers er en del av samværet

dine, mine og våre barn

er også med i felleskapet,

som får en tilskuer til å undre

om det er slik det skulle være.

Ekteskap.... 

Etter jobben ble jeg invitert av en vennine til å dra til "Hjemmebaksten" hvor de lager gode mat og baker herlige kaker. Vi skulle feire noe sa hun, men villle ikke fortelle hva det var.

Egentlig, jeg hadde ikke lyst  til å spise fordi jeg skulle lage middag til min datter og meg om to timer, men hun hadde allerede bestilt maten på forhånd.Det ble gulasj suppe servert i en gris bolle!

og kake til dessert

Tusen takk til min vennine som spandert maten til meg, men jeg måtte bare kjøre hjem for å ordne middag til datteren min.

I hjemlandet  mitt kaller vi denne retten pancit. Det består av svinekjøtt, kyllingfilet, grønnsaker og nudler og krydder etter smak.   

Jeg måtte selvfølgelig spise for holde datteren med selskap og da ble to middager for meg på en dag. 

Jeg skulle ha  trent to ganger den dag , men det ble ikke det heller for da måtte jeg dra til et møte. 

 I dag, stekte jeg vafler til de eldre!

med troll krem at åt. Litt dårlig bilde, men jeg hadde vel travelt da jeg tok bildene i dag:)

em liten smak for servering:)Vel, jeg serverer alltid med noe godt at åt kaffe til de eldre. Som regel, ble da mye rester. Og da gir jeg kake restene til fuglene, selv om naboen min ville ikke ha disse fuglene i nabolaget.

Opps, jeg ble oppgdaget da jeg tok bilder:)

Ha det så lenge!Ord til ettertanke

Han lar de rettsindige

ha fremgang,

og er et skjold for den

som er hel i sin ferd.

Ordspråkene 2: 7

JOY

HVordan gikk dagen din?

Kunnskap!

 

Trenger du kunnskap? 

 

Frykt for Herren er opphav til kunnskap, dårer ringeakter visdom og tukt. Ordspråkene 1:7

Med ønske om en god dag til alle:)

Joy

 

Ekteskap!

-Er de virkelig lykkelig i ekteskapet?
- Ja, jeg er meget lykkelig. Vi har allerede utsatt skilsmissen tre ganger.
Smil:)))))
JOY

Lite romantisk!

 

Mannen min er så lite romantisk av seg.

-Hvordan det?

- Jo, i går tok jeg ham imot med en rose i munnen da han kom fra jobben.

Og da spurte han om jeg hadde svelget vasen!

 

JOY

Smil og verden smiler tilbake til deg :)

 

 

 

A giver!God,  as you gives, make us also a giver.  A giver of love, life, a helping hand, and hope to all we meet today.

A smile or a hug can make a difference.

Let us listen to your words of wisdom. Give us understanding of your works in our lives.

Thank you for making your words alive in us. Then as we listen and obey, we will not be afraid of unknown places or situations that will come along the way. You will be there to lend us a helping hand.

Amen

Hjemmelaget kort!

Har brukt helgen til å lage disse kort. Selges på aktivitetsenteret der jeg jobber! 

Vil du ta en titt?

 Enn du? Har du gjort noe spesielt i helga?

Ord til ettertanke:

Følg med på soloppgangen, 

og ønsk den velkommen.

Midt i fortvilelesen og usikkerheten minner den deg 

om at mørket vil bli til lys 

og at en kjærlig kraft styrer

universet.

JOY

Tante som synger!

 

- Pappa, er det sant at tante synger for de innsatte i fengselet?

- Ja, så pass deg for å havne der!

 

En latter per dagen:)

 

JOY

Å følge etter!

Far, som sommerfuglen søker etter nektaren, ber jeg at vi skal søke livet, som du gir til alle som finner deg.

La oss se skjønnheten i ditt rike. La det dufte godt som de vakre blomstene, som appellerer til sansene våre.

Jeg ber for at vi skal følge etter deg som leder oss til livets vei.

Takk for at du går sammen med oss hele veien og lærer oss underveis.

La oss feste blikket til deg og ikke til ting som distraherer oss. 

Takk for gleden og freden du gir til oss mens vi vandrer i den smale veien. Gleden og freden som overgår all forstand. 

Jeg ber det i Jesu navn.

Amen

Å selge svart!

 

Erik så plutselig at naboen sto og lakkerte bilen sin svart.

- Er du ikke riktig klok? ropte han.

- Rolig nå, svarte naboen, .jeg har fått tips.

- Hva da?

- Jeg skal selge bilen, og jeg har hørt at  det lønner seg å selge den svart!

 

En latter per dagen forlenger livet!

 

JOY

Å seire!

Med mildhet, skal man beseire sinnet,

med godhet, skal man beseire ondt,

med gavmildhet, skal man beseire gjerrige,

med sannhet, den som taler usant.

Buddhistisk tankespråk

Med ønske om en god dag til alle som stikker innom:)

Joy

Isdaan ( Fiske restaurant)

Fortsettelsen av min ferie på Filippinene!

Etter at vi har vært på  Sitio de amor, dro vi til en Fiske restaurant for å forsette med Zimons ( mitt tredje barnebarn) bursdagsfeiring.

Denne plassen ligger ikke så langt unna hvor moren min bor. Og her er det er mye  ungene kan leke med. Mye å se mens man venter på maten.Men hva gjør vaktene der?  Snakker med seg selv? 


Her er det noen som ble tatt for å gjøre noe ulovlig:)

Sover under vakta?

 

På denne plassen, er alle ting  store som disse damer.

Se den hånden da!

Store og søte katter!

Et stort hode, men hvor er kroppen?To store hunder, men de er ikke farlige:)

Hva med disse maurene? Bra at de var vennlige:)

Jeg lurer på hva som er inne i de store eggene?

 

Er det noen som kjenner igjen denne store karen eller dame?Disse dyrene blir kalt " Carabao" på engelsk. Fant ikke oversettelsen på norsk. De blir bruk til å pløye jord i rismarken på Filippinene.

Her har de ferie:)

Haner og høner til å spise matsmuler?

Wow! Lukk øyne, sa  mitt barnebarn!

 

Shrek med familien var også på besøk:)

Spider man under oppdrag!


Vel, nå har min andre datter funnet en plass for oss å spise.


Her var mannen som kokte risen for alle besøkende.

Underholdnings gjengen tok en pust i bakken!Her var den unge mannen som serverte maten til oss. Men stakkars han var alene og det tok tid før alle matene var på bordet.

 Og vi ventet....

og ventet.....

og ventet...Til slutt.... en del av maten...

 

Heldigvis, kom de noen som underholdt oss.
Har sunget bursdag sangen til Zimon. Og han var en lykkelig gutt.
Ha det så lenge! Deler mer av min opplevelse på Filippinene i neste innleggene.

JOY

Brevet!

Under konfirmasjonsundervisningen snakket presten om brevet fra korintene.

Plutselig, sa han: - Hva vet du om dette brevet, Per?

- Ingenting, sa Per, - jeg pleier ikke å lese andres brev.

 

JOY

Gode tanker!I dag Far, ber jeg at vi skal bli fylt av dine gode tanker som fører til gode gjerninger. 

La oss se med dine nådefulle og forståelsesfulle øyne. 

Lytte med respekt og interesse for andre og føle med ditt hjerte.

Jeg ber det i Jesu navn.

Joy

Misforståelse!

Da dansen var slutt, sa jenta: - Tusen takk!

Da sa gutten: - Ikke noe å takke for, jeg var egentlig bare på vei over dansegulvet til toalettet, jeg.

 

Med ønske om en god dag!

JOY

Vær åpen!

Vær åpen for at hvert nytt øyeblikk har sin egen verdi.

Da kan du få oppleve følelsenes rikdom,

friheten i det spontane og dybden i menneskeskinnet.

Fra omsorg for den omsorgsfulle bok

JOY

Edel sjel!

En mann som har edel sjel vil  alltid ha noe vakkert å si.

Men en man som sier noe vakkert, trenger ikke derfor å ha en edel sjel.

Kung-fu-tse

 

Kjærlighet

Jesus, takk for din kjærlighet til oss. Du led for oss. Du var ydmyk og viste oss dIn kjærlighet.

Jeg ber for at vi skal følge ditt fotspor. Din kjærlighet som overgår all forstand. Kjærlighet som gir sitt liv for sin neste. Takk for at selv om vi opplever motstand eller lidelser, din nåde og omsorg trøster oss. Takk for at det er lærdom i alt vi gjennomgår her i livet. Takk for at med deg, kan vi gjøre de umulige.

Amen!

Yes, it is my birthday again!

Sharing from my English blog!

Yes, how fast the time flies, and before I knew it, I am going to be a hundred years old soon....

But let me tell you what I did on my birthday.

 

 

                    I danced alone in my my living room:) My husband is on board the ship again!

 

Had more than one hundred visitors. not at home, but in Facebook who greeted me on my birthday!

 

 

I ate leftovers food from yesterday.

 

Am I happy? 

Am I contented?

 

Well, actually I am happy because I know although that I celebrated my birthday with myself and myself, I am contented because I know that I am loved by God and many and that was really enough for me. 

 

Oh, by the way, my youngest daughter came by and brought me this:

 

 

Well, the day before, I invited my mother-in-law, my youngest daughter, my sister and her husband to dinner. 

 

I prepared fried chicken, kaldereta and salad.

 

Rice was  in the menu too:)

 

 

I made gelatin for dessert, but we were not lucky when we tried to put it on serving plate. So, no picture of it. Anyway, it did taste good.

 

I baked chocolate cake and served it with  coffee. But since it was too big for us 5 people, I brought the rest at work and served to the elderly. They were so thankful and happy for the cake.

 

 

So, now I am 52 years old. I am happy and thankful for all the blessings God has given me.

 

Thanks for all the greetings. Love you all!

 

JOY

Håndlaget kort!

Lenge siden jeg hadde laget kort og da fant jeg ut at jeg skal prøve igjen. Kortene selges på aktivitetsenteret hvor jeg jobber og det er stadig noen som trenger et kort eller to. 

Her er de få jeg har klart å lage:)

 Ord til ettertanke

Lykkelig er den som finner visdom,

det menneske som vinner god innsikt.

Ordspråkene 3: 13

 

Kanlungan ni Maria ( et eldre hjem på Filippinene)


Det har alltid vært min drøm å kunne gjøre noe for de mest trengende. Til å være en del av en gruppe som har samme mål som meg. Sjansen fikk jeg da jeg begynte med blogging. Jeg ble kjent meg mange utrolig godhjertede  mennesker.  I fjor, startet noen bloggere en gruppe som de kalte for " Pinoy Bloggers Outreach". Det består av filippinske bloggere som bor på Filippinene og overalt i verden. Jeg ble med i gruppen. Og da  gruppen skulle feire ett år " anniversary", fikk jeg være med fordi da jeg var på Filippinene akkurat da.

Gruppen valgte å feire dagen i " Kanlungan ni Maria" . Et hjem for de eldre. Det var 60 bloggere  ( ikke alle er på bildet)  som var med og bidro med både tid, mat, penger og ressursene til det eldre som bor der.

 

 

For more information of Kanlungan ni Maria please visit http://pinoybloggersoutreach.blogspot.no/

Presten Fr. Dari Dioquino, som driver institusjonen tok oss imot med åpne armer og var så takknemlig for alle gavene de fikk fra oss. De lever nemlig av donasjoner og gaver som  besøkende gir dem. Og hittil hadde de ikke  manglet noe. Han gir en stor takk til alle og til Gud som har sørger for dem hver dag.

 

                  

På bildet er Arline Og Cristian. . Sammen med andre bloggere på filippinene, jobbet de iherdig for å få det til. Handlet mat, klær, toalett saker, medisiner for de eldre. 

 

De var to sykepleiere i gruppen som målte blodtrykket , kolesterolet og blodsukkeret i blodet av de eldre 

 

 

Maskotten fra Jollibee fikk alle til å smile både de unge og de voksne:)

 

 

Det var også forskjellige leker hvor gruppen deltok ettersom de eldre kunne ikke gjøre det, men det var mye latter å få høre fra dem.

 

                                                      De eldre ble også underholdt med sang og gitar spill!

Men en eldre dame fanget min interesse. Damen til venstre. Hun har nemlig samme navn som min mor. Hun er 85 år, men fortsatt leser dikt, synger sanger og danser til trost for at hun går med krykke.

 

Hun ba meg å bli med hvor hun hadde sengen sin for å vise meg sløyfene hun lager og selger. Synd at hun hadde ikke noe ferdig pga alt var utsolgt. 

Som dere ser, ligger de sengene hvor de eldre sover tett i tett med hverandre. Men de klager ikke. De er jo bare glad å få bo der fordi de har ikke familie som kunne ta vare på dem lenger.

 

Oppe på nattbordet, sto det et fint bilde av henne. Hun hadde nemlig fått premie for å ha det beste smilet av dem alle:)

 

 

Og jeg er synes hun fortjente det.. Hun er nemlig veldig søt.

 

 

Etterpå, ble vi også tildelt en annen eldre dame hvor vi skulle gi blomster og gave som ligger i posen. Posen inneholder toalett saker, sjokolader , tøfler og en kjole. Kjolen likte hun veldig godt. Sjokoladen kom fra Norge:) 

Jeg ble rørt da den eldre damen fortalte at hun har aldri hatt en mann eller barn fordi hun var snobbete da hun var yngre. Da rådet jeg Yccos, den andre unge damen på bildet å ikke følge den eldre damens fotspor. Og vi lo av det hele.

Men det som fikk oss til å gråte var da Yccos spurte hvor den eldre damen ble født. Den eldre damen husket ingen ting. Men da Yccos sa et ord fra hennes hjemplass, forsto den eldre damen det. Da fant vi ut at hun kom fra samme plassen, hvor jeg også ble født.   Da fikk oss tårer i øynene.

 

Vel, uansett sammenkomst, maten må være med. Og her er gjengen som tilberedt all maten. Jeg var også sulten og de ga meg mat:)

 

Før jeg dro avgårde, fikk jeg andre til å ta bilde av meg og en forfatter på Filippinene som er også medlem av gruppen. Hans navn er Glenn Tabajeros og skrevet en bok som heter " Unang Putok."

 

 

 

Avslutter dette innlegget med et bildet av de eldre og presten. De har gjort mitt liv enda rikere.

 

 

Til neste gang igjen!

Dagen ord:

Give, and it will be given to you. A good measure, pressed down, shaken together and running over, will be poured into your lap. For with the measure you use, it will be measured to you."

Luke 6:38

JOY