hits

februar 2016

Bedre sent enn aldri!

Jeg skylder Miss Mommy å postlegge disse to siste challenges fordi jeg sa at jeg skulle være med. Utfordringen her.

Og nå har jeg kommet til disse to:

Dag 6: Send en koselig sms til en du sette pris på og hvorfor.

Jeg sendte melding til en venninne og minnet henne om igjen om møte vi skulle den dagen.Etterpå sa hun til meg at det var bra jeg hadde ikke gitt opp, hvis ikke hadde hun gått glipp av det herlig felleskapet vi hadde hatt den kvelden sammen med " Foreigners Seeeking The Truth Group.

Dag 7: Nevn 3 ting du er takknemlig for uken som har vært

Egentlig det skule være flere for jeg er takknemlige for så mange ting, men skiver tre:)

1. Takknemlig for alle som tok seg tid til å besøke bloggen min og leste innleggene og la igjen hjertevarme kommentarer. Takk til alle!

2. Takknemlig for alle frokostene og middagene som min mann hadde tilberedt hele uken og for han omsorg særlig i går da jeg var darlig. Tok til og med badevask for meg.

3. Takknemlig for alle prosjektene som jeg satt i gang og ble ferdig.

Der er mitt bidrag. Takk Miss Mommy for utfordringen:)

Og kanskje jeg er også takknemlig for den vakre naturen som jeg fikk fanget med mitt kamera:)en ekstra....fanget i lenker

Vårtegnnaturens blomst...denne fant jeg på min datter huske  som faren hadde laget da hun var en liten pike. Nå er hun 21 år.


Enn du? Hadde du mange å være takknemlige for uken som har gått)

Ha det så lenge!

JOY

 

 

Hvor kom jeg fra?

Igjen forsetter jeg å dele historien min, ikke for å få sympati eller at andre skal synes synd på meg, men for å inspirere andre at uansett hvor vanskelig fortiden hadde vært, så er det håp for hver og en.

Første del : Askepott

Andre del: Det var en gang det var mørk

Min far er en sønn av en spansk ektepar som kom til Filippinene for mange år siden. Filippinene var under spansk herredømme i mange hundre år.  Faren min er halvt spansk og halvt filippinsk. Det betyr at jeg har et kvart spansk blod i meg. Jeg er jo en blanding av to forskjellige folkeslag, som en dag skulle også gifte seg med en mann fra et annet land.(norsk) og skulle få en datter som skulle være en blanding av to forskjellige hudfarger. De sier at det blir fine barn av det. Ja, ja. I mine øyne er barna mine fine, uansett hva andre sier. Alle foreldre synes at deres barn er de fineste i verden. Når jeg tenker meg om, så er giftermålet mellom to forskjellige folkeslag noe for seg. Tenk å være gift med en person med helt annen kultur, hudfarge og språk! Det er som å løse et puslespill der alle brikkene må falle på plass før du kan se det ferdig verket.  Som å bli født på nytt og lære alt fra begynnelsen. Og dette er i mitt tilfelle som kom til Norge i 1989. En ny verden åpnet seg for meg. En verden som var annerledes enn den jeg var vant med.

Men tilbake der jeg kom fra. Om min farfar.  Jeg så noen av brevene som han hadde  skrevet på spansk språk da jeg var en liten jente. Det lå i et skap. Han signerte: Don Felipe Vidal. " Don" er et ord som titulerer rike spanske folk på den tiden. Hvis jeg bare visste da hvor viktig det vil være for meg å ta vare på brevene, ville jeg beholdt dem. Mitt eneste skriftlig minne fra min farfar. Hvordan var farfaren min? Var han snill eller streng? Jeg glemte å spørre faren min.  Jeg som ville vite om alt, tenkte ikke på det. Hadde vel mer enn nok med daglig slit. Jeg så en bror av han som levde da, men torde ikke å snakke med han. Han var en rik mann og bodde i et stort hus. De få gangene vi ble sendt dit for å spørre om hjelp var ikke mye suksess. Han ville ikke hjelpe. Føltes ut som han skjemtes av oss.

Egentlig, skulle jeg ha lært det spanske språket. Det filippinske språket er blandet med mange spanske ord fordi vi var under spanske herredømme i mange år. Men, jeg kunne bare noen spanske ord. Uno, dos, tres, cuatro, cinco...... Uansett er det for sent å begynne med det nå. Jeg har mer enn nok med morsmålet mitt, engelsk og det norske språket.
 

Men hva med foreldrene mine? Jeg undret på hvor de traff hverandre.  Så en dag spurte jeg min far hvor han møtte min mor. Og hvordan var det å kurtisere henne. Måtte han gjøre som de fleste ungkarene gjør? Tok han med seg en gitar og sang utenfor vinduet hvor moren min bodde for å fange hennes oppmerksomhet?  (Det var slik mannfolkene gjorde på den tiden i hjemlandet mitt). Leide han noen andre for å synge? For det kunne man gjøre hvis man ikke hadde en fin sangstemme, som faren min. Og jeg uheldigvis arvet den genen. Til skrekk og gru til dem som hører. Ettersom han var rik da, kjøpte han gave til henne? Hadde moren min mange beundrere? Hadde han ikke kjæreste før? Han er jo atten år eldre enn moren min.

 

Faren min fortalte meg at han kom fra en rik familie som eide mange eiendommer. Min mor selv var en datter av en av deres leietakere i et av de landene de eide. Han så henne plante ris en sol skinnende dag. Og det var «kjærlighet ved første blikk» for ham. En vakker kvinne med en Cocacola kropp (de gamle, små cocacola flaskene) og han kunne bare ikke glemme henne. "Kunne ikke spise, kunne ikke sove" før han endelig tok en avgjørelse. Han ville gifte seg med den kvinnen, uansett hva.
Min far hadde allerede problemet med synet sitt, men var ikke helt blind da. Han fortalte sine foreldre at han ønsket å gifte seg med kvinnen han så. Han var så forelsket i henne, men han sa ikke om kvinnen, som nå er min mor, likte eller elsket ham. Det var ikke spørsmål om det. Var faren min en egoist? Jeg torde ikke å spørre. 

Sannsynligvis, skjønte besteforeldrene mine at min far en dag skulle bli blind, og trengte noen til å ta vare på ham. Så arrangerte de ekteskapet. Hva kunne min mor si da? Hennes rolle var bare å adlyde sine foreldre. Hva kunne hennes foreldre da si? De var fattige og tenkte kanskje at det vil være en sjanse for min mor å få et bedre liv sammen med min far som da var rik. Lite visste de at det ville være et liv fullt av hjertesorg og lidelse. En veldig trist kjærlighetshistorie.

 Mange år hadde gått og flere barn kom. Født til å lide. Født til å kjempe for å overleve. Utstyrt med lite tro som ble sådd i deres hjerter. Tro som ble tapt og funnet igjen når de forsto betydningen av deres vanskelige liv.


"Hvorfor er du blind?" Spurte jeg min far. Han fortalte meg at da han var ung, ble han syk og var døden nær, og da han kom tilbake til seg selv, ville ikke synet hans komme tilbake til det normale igjen. "Var det den virkelige grunnen?" mumlet jeg. Han sa at han ikke var sikker. "Mener du å si at du ikke kunne se et glimt av meg, eller noe rundt deg?"  spurte jeg ham. "Nei," sa han. Men om natten, hvis han fokuserte øynene i lyset, kunne han se en refleksjon av det. Svaret han ga meg gjorde meg veldig trist. Jeg ville at han skulle se meg og mine søsken. Jeg tenkte at han kunne ha vært stolt av oss. Det måtte være en drøm for en far å kunne se hans egne barn. Men hva kunne han gjøre da? 

 Men mitt  unge sinn trengte svar for så mange ting. Det var veldig vanskelig å akseptere at min far var blind.
 Vi hadde et alter i huset som vi brukte når vi ba. Og da tenkte jeg på Gud. Jeg spurte min far: «Hvor er Gud? Kan han gjøre noe? Hvorfor kan han ikke gjøre deg frisk? Hvem er hans far og hans fars far? Igjen, hans svar gjorde mitt hjerte veldig tungt. Han sa at Gud er i himmelen og alt skjer i henhold til hans vilje. Han sa at han er begynnelsen og slutten, og alt vi kunne gjøre var å be. «Be? Hører han oss? "Min far sa at vi må bare være tålmodig. "Hvor lenge må jeg vente? " spurte jeg. Jeg tenkte på min mor som gjorde alt arbeid for å forsørge oss. Jobbet som en mann. Hun bør ha et bedre liv. Så ikke Gud det da? Jeg ønsket at det var min far som skulle vise meg veien og ikke omvendt. Jeg ønsket å ha et normalt familieliv hvor min far jobbet og min mor var hjemme og passet på sine barn. Og Gud kunne gjøre noe med det. Han var så mektig likevel. Hvor er du Gud? Intet svar fra han .... Det var det jeg tenkte......

 

 Jeremia 29:11

 

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

 

 

Morgentur

God mandag morgen minne bloggvenner. Det er ikke sikkert noen har lagt merke til at jeg har vært fraværende i går, men av og til er trenger denne gamle kroppen hvile..så det ble det i går.

Men jeg måtte ut en liten tur sammen med mannen min for å friske opp hjernen. Det føltes som det var kortslutning oppi der og kaos at jeg klarte ikke å tenke fornuftig:)

Det hjelper litt faktisk å gjøre det også. For engang skyld holdt jeg hviledagen hellige.

Her er bildene i gå turen i går og quotes i mellom

Greet the day with gratitude...there is always something to be thankful for. 

Princess Saasy Pants & Co

Sometimes you have to hang on and trust that life's storms are carrying you to a better pathways.

Princess Sassy Pants & Co.

Don't lose hope....sometimes something needs to crack before something new can be born.

Princess Sassy Pants & Co.

Evey smile, every laugh, and every bit of kindness lets a little more light in the world.

Princess Sassy Pants & Co.

Whatever you can do, or dream you can, begin it.

Live each day as if your life had just begun.

Johann Wolfgang Von Goethe

Do not judge yourself too harsly. Wihout mercy for ourselves we cannot love the world. Buddha

When faced with any kind of problem, we can make an excuse or make it part of a greater history.

Perapy

It is not whether you get knocked down, it is whether you get up. Vince Lombard

When a new day begins, dare to smile gratefully. Steve Maraboli

Don't waste  a minute not being happy!

Perapy

Trust the timing of your life. All will come to you at the perfect time.
Karen Salmansohn Ha en fin dag til deg:)

Joy
 

Håndarbeid

Hei til dere igjen! Det er lørdag og det er kosedag. Jeg kan ikke si at jeg hadde koset mye ennå. Det ble husvask og dere vet...vi som blogger...

stadig innom mobil for å lese noen innlegg:)

Ellers har jeg nettopp laget kylling karri som jeg skal ha med til et møte. En gruppe jeg er med på. Foreigners Seeking The Truth Group.

Ellers holder jeg på med håndarbeid innimellom.

Og jeg fikk laget disse grytekluttene i det siste.

og disse lappene blir vel til noe en dag fra rest garn


 

det nye prosjektet mitt er her og det blir noe jeg skal ha til Påske. Spennende om jeg blir ferdig før det:)Enn du? Holder du på med mye i dag?

JOY
 

Beauty tipsFor you who wants to stay beautiful

1.Cleanse your heart with daily repentance

2. Bath thoroughly with the word of God

3. Apply forgiveness to keep your wrinkels away

4. Stay moisturized with prayer

5. Sprinkle yourself with love. It is the sweetest perfume

6. Dash plenty of patience

7. Remember worry and anger causes disease

8. Faith is the key to ageing gracefully

9. Wear a smile to keep yourself a perfect glow

source:llbb32 ( instagram)

Det var en gang det var mørk..

Det var en gang... ( fortsettelesen av min livshistorie) Del en her ( Askepott)

 

Det virkelige navnet mitt er Ligaya. Et typisk tagalog ord som egentlig betyr lykke på norsk og joy på engelsk. Derfor bruker jeg navnet Joy på bloggen min. Likte jeg navnet mitt før? Det skulle egentlig bety at jeg var et lykkelig barn. Men det var jeg ikke. Jeg hatet navnet mitt da jeg var barn. Det var et hån mot meg som var ulykkelig. I tillegg ga foreldrene mine et kallenavn som er «Gaying.» På grunn av kallenavnet mitt ble jeg ertet av andre og kalte meg for «gayot» som på språket mitt betyr grådig. Og hvem ville bli kalt grådig? Jeg hadde ingen ting å være grådig for heller. Jeg eide jo ingenting. Jeg visste ikke at dette ordet på engelsk faktisk hadde en positiv betydning. Det betyr en ting eller en person som er i stand til å være strukket og har motstand mot å bryte under spenning. Hadde jeg visst det, hadde jeg fortalt de som ertet meg. Men nå vet jeg at Gud har gitt meg dette navnet fordi jeg kommer til å bli strukket som en gummistrikk, men likevel vil være så sterk og ikke vil gi opp. Var det tilfeldighet? Jeg tror ikke det. Gud var med meg da, men jeg hverken så eller opplevde han ikke.

Jeg ble født på et sted hvor det var kokospalmer, rismarker, frisk luft og grønne planter overalt. Hørtes ut som et paradis, men ikke for oss fattige folk. Jeg var det tredje jentebarnet i familien og ble født i den tredje måneden av året. Jeg skulle ønske at jeg var i et eventyr verden hvor det tredje barn fikk prinsen eller prinsessen etter at de to eldste hadde prøvd. Prinsen min kom jo til slutt, men jeg måtte vente lenge og da var det i virkeligheten det skjedde. Derfor kaller jeg meg for Askepott. En moderne Askepott.

 Som den yngste da, var det lett for mine to eldre søstre til å få meg til å gjøre ting som de ville. Det visste at jeg kunne ikke motsi dem fordi de var eldre og større. Som oftest når de var ute og lekte, fikk jeg ikke lov til å være med dem fordi jeg var for liten eller for ung til å delta. Det fikk meg til å gråte mye. Når jeg gråt, ertet de meg enda mer med ordet «gayot, gayot». De ønsket at jeg skulle være lydig og ikke være sta. De likte ikke min stahet. Staheten som fikk fatale konsekvenser etterpå.

 En dag, hadde vi ikke ris til å koke og min eldste søster ba meg til å dra til naboen for å låne noen kopper ris. Men jeg ville ikke fordi jeg skjemtes, men hun kløp meg så mye inntil jeg gjorde som hun sa.  Og da hatet jeg at jeg var den yngste. Jeg måtte alltid gjøre de tingene som de eldste ikke ville gjøre selv. Og da ble jeg enda mer sta, noe som irriterte dem enda mer. Hvis de bare visste at staheten min ville berge meg mot de grusomme opplevelsene senere i livet. Ikke et hyggelig minne med mine to eldre søstre før vi skiltes fra hverandre. Søstrene som hadde hjulpet meg mange ganger da jeg trengte dem i senere tid.


Uansett, kom det flere søstre og en gutt. Dessverre døde han da han var omtrent åtte måneder gammel. "Hvorfor?" spurte jeg Gud. "Du burde lot han leve, siden vår far var blind, og han vil være den eneste som kunne forsvare oss fra andre mans grusomhet." Jeg tenkte mye på disse ordene hver gang jeg trengte noen til å kjempe for meg. Livet var så urettferdig. Jeg trengte en far og en bror som kunne være mitt vern, men Gud hadde vel andre planer for meg og mine.

Jeg husker vårt første hus. Det var laget av tre, og det hadde palme tak og vegger. Det var et kjøkken, en stue og et soverom. Det var i grunnen et solid hus. Den ble bygget i tomten som min far arvet fra sine foreldre. Det var ingen strøm da. Om nettene brukte vi gasslamper. Ingen toalett i huset. Toalettet vårt var ute i naturen og det vi kvittet oss med ble næring for plantene. Toalett papir fantes ikke, men vi brukte grønne blad. Vi hadde plastikktallerkener og øser var laget av kokosnøtter. Vi brukte hendene våre for å spise. Alt vi brukte ble vasket i en bekk i nærheten fordi vi hadde ikke innlagt vann. Vi badet og vasket klær i samme bekken. For å koke mat brukte vi ved eller tørre kokospalmer for å lage ild til matlaging. Kaffen besto av brent ris som ble blandet med kokende vann. Teen var laget av ingefær som var kokt i vann. Drikkevannet ble hentet fra en vannkilde i nærheten.

 

 Min fars eneste forbindelse til verden var gjennom hans lille radio. Han viste veldig mye på grunn av at han lyttet på nyhetene hver dag, som han formidlet til oss. Vi var hans øyne og han var våre ører. Ettersom han lyttet på radioen hele dagen trengte han ofte et nytt sett av batteri for radioen hans. Og det hadde vi ikke råd til. Så, vi pleide å sette batteriene under solen eller kokte dem i kokende vann. Det virket som om solen eller varmen gjør at batteriene varte lenger. Men min far hadde også andre lyster. Han røyket. Selv om han brukte det billigste sigarettmerke, ble utgiftene lagt enda mer til min mors byrder. Men siden han var blind, og sigaretter gjorde ham glad, prøvde vi å sørge for det også.  Jeg husker at jeg plagdes med øresmerter da jeg var barn, men når faren min blåste røyk inne ørene mine, hjalp det. Og da var jeg takknemlig for at han røyket.  Inntil nå savnet jeg fortsatt min far og hans klokhet. Hvis han bare kunne se og høre, hadde vel han oppnådd mye. Han var flink til å lytte og gi råd.

 

Min far var veldig glad i meg. Det var slik jeg følte da. Han sa at jeg var vakker, hadde den fagreste huden enn mine søsken. Han fortalte meg at han så meg da jeg ble født, men han var allerede blind så lenge jeg kunne huske. Jeg antok at han elsket alle sine barn og min mor. Han var en romantisk mann, noe som irriterte min mor. Jeg forsto henne, fordi hun var alltid sliten og hadde ikke tid til å slappe av og var ikke heller den type person som viste egne følelser. Jeg kunne ikke huske at hun ga meg en klem eller ett kyss. Hun var bare min mor som jobbet og jobbet. Men, jeg følte at hun brydde seg. Ellers ville hun ikke ofret så mye for oss. Hun snakket ikke mye heller. Hun fortalte ikke om barndommen sin, sine drømmer, hva hun ønsket å gjøre eller hva hun følte over om vår situasjonen. Kanskje hun tenkte at vi ikke var interessert eller ville ikke plage oss. I tillegg hadde hun vel ikke tid til å sitte sammen med oss og prate.

 Jeg savnet hennes smil, for alt jeg så var bare sorgen i hennes øyne.
 Når hun kom hjem, trengte hun bare å hvile. Hun var også ofte bort. Jobbet for andre mennesker og bare sendte oss penger, som hun tjente hver måned. En liten sum som bare så vidt var nok til føde og ikke mer. Klærne vi brukte arvet vi fra noen.  Julefeiringen eller bursdagsfeiringen var ikke et tema for oss. Høytidene har bare gått oss forbi. Uansett hvor mye jeg gravde i minne, husket jeg ikke at vi feiret noe.  Hvor vanskelig var det for min mor å forlate sine barn for å tjene til livets opphold var det ingen spurte. Men jeg visste at hun hadde det vondt, men hun hadde ikke noe valg.  Som jeg også opplevde med mine barn mange år senere. Og det var virkelig hjerteskjærende. Når man ikke hadde noe valg, forvandlet hjertene nesten til stein. Man glemmer at man har følelser og bare leve videre. Tårene var det eneste man tier til når livet var for tøft. Hvor var Gud? Jeg verken så eller opplevde at han var tilstede. Trodde jeg i hvert fall.


 

Fortsetter:

 

Jeremia 29:11

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

 

JOY

Ta det med ro!

I dag er den femte dagen av Miss Mommys " Gjør en forskjell challenge.

Dag 5: Gjør noe du har lyst til. Jeg vil gjerne høre om hva det er.

Egentlig i dag, bør jeg skrive noe som jeg ikke fikk til å gjøre hele dagen , fordi  jeg gjorde jeg alt jeg hadde lyst til å gjøre,

fra jeg sto opp til nå.

Jeg liker å ha en stille stund sammen med Gud når jeg våkner om morgenen i femtiden.

source 

Etterpå legger jeg ut innlegg til bloggverden og leser noen blogg som jeg rekker før arbeid.

source

I dag, mens jeg holder på å spise frokost, så jeg den flotte soloppgangen og måtte bare ut og knipse, for jeg elsker å  ta bilder av fargerike himmel. Og da sa mannen min at jeg må ta det med ro:) Men ut og knipset jeg likevel!

Og jobben min elsker jeg jo og etter jobben blir det middag hos svigermor. Og da alt jeg har gjort  i dag er det noe jeg har lyst til.

Hva med deg? 

Hva har du gjort i dag som du hadde lyst til?

JOY
 

Askepott

Historien om mitt liv hadde jeg delt ut før..men deler jeg det igjen ettersom da jeg delte ut hadde jeg nesten null leser.

Men hvis du hadde lest det før, trenger du ikke å lese. Denne er bare begynnelsen ( del 1). Det er en veldig sterk historie, men deler  det fordi det er mange som sliter der ute og jeg tenkte at de kunne bli inspirert når livet er tøft. Det er håp hver hver og en. Jeg er et levende bevis.

 

  Askepott? Jeg?

 

Hvem er egentlig jeg? Hvorfor titulerer jeg meg som Askepott? Jeg er ikke en prinsesse en gang, men det var vel ikke Askepott heller før hun traff prinsen. Er jeg en prinsesse nå?  Har jeg funnet min prins?  Prinsen har jeg funnet. Vel, han bor jo ikke i et slott og ikke har han krone heller, men for meg er han en prins som erobret mitt hjerte. Og jeg er hans prinsesse.  Hvem egentlig er han? Jeg skulle gjerne fortelle om han, men han vil helst være anonym. Men han er mann som får meg til å føle at jeg er den vakreste kvinnen i verden.

 

Egentlig bør jeg være fornøyd med prinsen som jeg har funnet, men jeg har jo en til som regjerer i mitt hjerte. Den andre er en ekte prins, kanskje jeg kan titulere han som en konge til og med. Og slott, det har han, ikke bare et men flere. Og han er jo veldig mektig. Mektigste av alle.  Og han vil også regjere i mitt hjerte. Vel, jeg har ikke imot det. Jeg vil jo det.  Og han kan være din prins eller konge også; for Gud kan være alle mans konge!

 

 Går det an å ha det slik uten å være utro? I mitt tilfelle, er vel det. Og det kan være i ditt tilfelle hvis du vil ta imot min andre prins i ditt hjerte.  Prinsene mine regjerer i mitt hjerte på to forskjellige måter. Og da er det vel lov?


Jeg assosierer meg med Askepott fordi jeg føler at vi hadde mye til felles. Hun måtte tåle og lide mye før hun har traff prinsen sin. Og det gjorde jeg også, men det er en lang historie å fortelle.

 

Bloggen min skal handle litt om mitt liv som Askepott før jeg traff mine prinser, og det skal også handle om livet mitt nå.

Hvorfor skrive om det? Er det noen ute der som vil interesse seg i livet mitt? Hva som er spesielt med det? Jeg tror hver og ens liv er spesielt, men noen opplever kanskje mer dramatiske hendelser enn andre. Et liv som kan inspirere noen. Et liv som kan få noen til å bli sint, til å hate, til å gråte, skrike eller spørre.  Et menneske som har overlevd mye ufrivillige lidelser og seiret over dem gang på gang. Og derfor har jeg lyst til å dele min historie. 

Ideen fikk jeg etter at jeg begynte med blogging. Jeg har opprettet en engelsk blogg i 2011 og delt litt om livet mitt før og nå. Det er flere som har utfordret meg til å skrive mer om livet mitt. Til og med mine barn. Hvordan skal jeg gjøre det? Jeg skriver hverken perfekt norsk eller engelsk.  Ikke en gang morsmålet mitt. Jeg tror ikke jeg kan skrive en bok, men jeg kan jo dele det gradvis i bloggen min. Jeg håper at jeg ikke får noen til å gråte eller bli fornærmet. I hvert fall de som har vært involvert i livet mitt som muligens kan lese historien min. Det er ikke min hensikt. Jeg skal dele det slik jeg opplevde det, ikke for å såre noen eller gi skylden til andre for alt de vonde jeg hadde opplevd. Det er bare slik livet er. Vi blir deltakere i livets hendelser og påvirker hverandre på godt og vondt.

Så det er opp til lesere, hvis det er noen som vil lese og bedømme min historie som Askepott.

Fortsetter til neste innlegg

JOY

 

 
                                                                

Musefamilie

Beklager, men julen varer jo helt til Påske har jeg hørt:)

Disse små krabattene laget jeg jo til jul i fjor, men de gikk så sakte at det tok lang tid før det kom frem til bloggverden.

Dem har også lyst til å være med på moroa her. De har nisseluer og reinsdyrshorn på hodene, men kanskje jeg skal bytte med hanekam ettersom det nærmer seg påske? De heter forresten Per, Pål, Peter, og Petronella.

Hva synes du om musene mine?

Er de velkommen i bloggverdenen?

Avslutter som regel med dagens ord og bønn for den som er interessert og blir inspirert av ordene:)

Ut av evigheten kom Jesus

Johannes 3:16

For så Gud elsket verden at han gav sin Sønn, Den enbårne,

for at hver den som tror på Ham ikke skal  gå fortapt, men ha evig liv.

Bønn

Kjære Far i himmelen, gjør våre øynene åpne

slik at vi kan se og føle hvem Jesus virkelig er 

og hvem Du virkelig er.

Være  levende for oss i alle områder i våre liv. 

Takk Gud for at Du ga, elsket og ofret Deg selv for oss.

Hjelp oss til å føle Din kjærlighet ...

midt i vanskeligheter...

i fortvilelser...

gjennom sykdommer...

utfordringer..

og døden.

Amen

 


 

Jeg ble rørt!

Nå er vi kommet til nr. 4 av Miss Mommys  gjør en forskjell challenge.

 I dag kommer jeg igjen til kort, fordi selv om jeg hadde med meg kamera  til arbeid, hadde ikke jeg funnet noe som fanget min interesse.

Men hvis jeg får lov til å vise et bilde som rørte mitt hjerte, vil det være dette bildet. Bilde er fra Filippinenne. Hjemlandet mitt.

Hun er en dame som selger alle slags sjømat på gata regn eller sol. Hun sykler rundt i nabolaget og gjøre rent fiskene for dem som ville kjøpe fisk og gratis til og med. En måte å tjene penger. Til tross for vanskelig jobben, smiler hun like fint. 

Det rørte mitt hjerte fordi jeg hadde også prøvd slik for mange år tilbake, bare at jeg hadde ikke sykkel. Jeg gikk rundt under solens hete eller regn med to bøtter i hendene og spurte folk om de ville kjøpe fisk. Jeg hadde mange utrivelig erfaringer med den jobben blant annet da jeg gikk forbi en gruppe menn som drakk, da vil dem heller kjøpe meg isteden av fiskene jeg selger. Har skjedd  også at jeg ikke klarte å selge alt og det ble ikke noe fortjeneste for strevet.  En dag, sto jeg og speidet etter en transport som kunne frakte meg til stedet der jeg ville gå rundt for å selge fisk, var det noen som hadde klart å stjele mine to bøtter med fisk. Jeg var så lei meg fordi jeg var avhengig av pengene jeg kunne tjene fra fiskesalget og i tillegg forsvant hele kapitalen sammen med fiskene. Mens jeg sto der og grått,  kom da plutselig  en mann med våpen gjemt under jakken sin og sa til meg at han kunne hjelpe meg å fange tyvene fordi han kjenner dem, men at jeg må møte han på en vist plass en kveld. Og da ble jeg enda mer redd og sluttet med å selge fisk på gata. Jeg lurer på hva denne damen opplever når hun er ute og selger fisk.....

Men tommelen opp til denne damen!

I dag,  har jeg en jobb jeg elsker og jeg slapp å være redd hver gang jeg skulle på jobb og har fast inntekt hver måned.

Avslutter med et bibelvers som hadde hjulpet meg i alle de årene.

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren.

Fredstanker og ikke ulykkestanker. 

Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Jeremia 29:11

 

JOY

 

One day at a timeWhen every worry, every care

To God in faith is brought,

We have no ground whereon to found

One single anxious thought.

Anon

One of the best thing about the future is that it comes one day at a time.

Matthews 6:34

Therefore do not worry about tomorrow, for tomorrow will worry about it own things.

Have a carefree dsy my friends!

Joy

 

 

Dokkeklær

Da jeg skulle til Filippinene i fjor i desember måned  for å besøke min mor som har vært dårlig, heklet jeg blant annet klær til denne dokken for å gi som hjemkostgave til et av mine barnebarn. 

Heklet også denne dokke til et annet barnebarnHar du heklet dokkeklær eller heklet en dokke?

Avsluttet innlegget med dagens ord og bønn

Salme 103:13

.....som en far er barmhjertig mot sine barn.

Bønn

Kjære Gud. du er allmektig og nådefull.

Takk for at vi kan komme til Deg for å få trøst. 

Du vet hvordan den enkelte har det.

Selv om vi ikke ser Dine gjerninger, så jobber Du bak kulissene.

Takk for Dine ord er legedom for både kropp og sjel til den som finner det.

Herre, takk for freden fra Deg som overgår all forstand.

For livet med både oppturer og nedturer.

Takk for at Du fyller livene våre med innhold.

Gir oss mot og styrke til å klare livets utfordringer.

Jeg ber i Jesu navn.

Amen


 

Challenge for dagen

Nå er vi kommet på dag 3 av Miss Mommy utfordringen.

Dag 3. Hjelp en fremmed, det kan være å åpne dør, gi fra deg setet på bussen eller lignende.

Jeg må tenke hva jeg hadde gjort i dag for fremmede, men jeg kunne ikke tenke på noe særlig.

Det skjedde noe i går på arbeidsplassen min hvor jeg hadde utført en snilt handling til en fremmed, men

jeg kunne ikke fortelle det her for å verne om arbeidsplassen min og de som bor der.

Så i dag, hoppet jeg over utfordringen nr. 3

Deler isteden bildene som ble tatt fra en av kjøreturene mannen min og jeg hadde en gang. Kanskje kan jeg glede noen andre ut i bloggverden:)
Med dette ønsker jeg alle sammen en god natt søvn litt etterpå:)

JOY
 

 

The Great Creator


Lord, I thank You for living in the center of my heart. Do not let me crowded Your Holy place with the cares of this world.

I thank You because You know my inner thoughts, every steps I take, and every word that I utter.

Let everything bring glory to Your name.

Thank You that You are inside me, is with me and around me.

You see me in darkness and You guide me into the light of Your presence. 

Thank You that I am wondetfully made in your eyes Lord.

Amen
 

Påske aktiviteter

 

Neste måned er det påske og vi fant derfor ut på jobb at vi kunne begynne med påskeaktiviteter. Så en dag fikk noen av beboere leke med garn og male på eggene. Selv var de fornøyd med resultatene. Artig ! 

Enn du?  Har du begynt å lage noe til påske?

Avslutter innlegget n

med dagens ord og bønn

Salme 12:7

Herrens ord er rene ord,

som sølv lutret i en jordovn, sju ganger renset.

Bønn

Takk Gud for Dine ord har en voldsom skapende kraft.

Du skapte nesten alt med Dine ord.

Universet, verden og oss mennesker. 

Du skapte følelser, skjønnhet og alt som er godt.

Takk for Ditt ord er liv for vår kropp og sjel. 

Gjennom Dine ord, åpenbarer du Deg for oss.

Det er sannhet i Dine ord.

Retning for livet og beskyttelse mot de onde.

Det er nåde og gode nyheter for de som finner Deg.

Det er kraft og frelse for hver og en som tror.

Amen

Gjør en forskjell challenge

Denne er den fjerde innlegget mitt for i dag og før dere blir lei av meg, måtte jeg bare svare på Miss Mommy's challenge for i dag.

Denne er dag 2 av Miss Mommy's challenge og denne gangen handler det om:

Dag 2: Skrev ned 3 ting du liker ved deg selv. Vær helt ærlig med deg selv, og jeg vil gjerne høre hva de tre tingene er.

Det er litt ubehagelig å skrive de tingene jeg liker med meg selv fordi det kan kanskje bli oppfattet som skryt, men jeg kan referere hva andre sier om meg og da liker jeg at jeg er slik.

1. Jeg liker at jeg er en positiv person fordi uansett hva slags utfordring jeg møter i livet, klarer jeg å gå gjennom det uten at jeg blir knekt. Jeg hører ofte at folk sier til meg at jeg er så positiv og er ikke redd for å prøve noe nytt og lære av det. Jeg er kommet der jeg er i dag ved å være positiv. Hvis ikke jeg hadde vært det, så jeg lever kanskje ikke lenger pga. elendigheten jeg måtte gå gjennom i barndommen og i voksen alder.

2. Jeg liker at jeg er veldig kreativ. Jeg elsker å finne nye ideer og sette det i  praksis. Det hjelper meg mye på arbeid fordi jeg bruker kreativiteten min til det beste for de eldre.

3. Jeg liker også at jeg er omsorgsfull person ( folk sier det om meg og til meg). Jeg liker ikke å se at noen lider og jeg prøver å hjelpe til hvis jeg har mulighet.

Så det er mitt bidrag for i dag:)

JOY

 

 

Strikket dokker

Denne  lille gutten her ble født i fjor og bor nå på filippinene hos et av mine barnebarn.Har også laget en annen, men uansett hvor mye jeg vrir på dem, kommer den frem sidelengs på bildet.

Han bor nå hos en blogger som ville kjøpe den og denne gutten heter Anders. Jeg ga han samme navnet som kjøperen:)Har du strikket dokker før?

Joy

True loveLord Divine, so great and wondrous

Deep and mighty,  pure, sublime!

Coming from the heart of Jesus-

Just the same through tests of time.

Blom

 

Englekort

Midt i mellom slagene lager jeg også kort. Her er et utvalgt av dem

Englekortbarnekort
blomsterkort


Lager du også kort?

Avslutter med ord til ettertanke

Men talk too much of gold and fame,

and not enough about the name;

And yet a good name's better far

Than all earth's glistening jewels are.

Guest

The true test of our character is what we do when no one is watching.

Joy

 

 

 

 

  

Gjør en forskjell challenge

Jeg synes at det er så artig at mange bloggere finner på ting som blogglesere bli engasjert i. Denne gangen er det Missmommy 

som utfordret oss til å være mer på dette:

 

"Gjør en forskjell - challenge"! Her kommer det:

Dag 1:

Gi et kompliment til en person! Det kan være hvem som helst, hvordan som helst. Jeg vil gjerne høre om hvordan denne ble utført og evt virkningen av dette.

Dag 2:

Skriv ned tre ting du liker ved deg selv! Vær helt ærlig med deg selv, og jeg vil gjerne høre hva de tre tingene er.

Dag 3:

Hjelp en fremmed! Det kan være å åpne en dør, gi fra deg setet på bussen eller lignende..

Dag 4:

Ta bilde av noe vakkert, noe som du oppdaget i løpet av dagen, som bare gjorde inntrykk på deg.

Dag 6:

Gjør noe bare deg selv! Noe DU har lyst til. Jeg vil gjerne få høre om hva det er.

Dag 6:

Send en koselig SMS til en du setter stor pris på! Og hvorfor.

Dag 7:

Nevn 3 ting du er takknemlig for fra uken som har vært!

Ettersom det er mandag i dag, det vil si dag en, kan jeg begynne med:

Dag 1: Gi komplement til en person

Ettersom den første person som jeg ser på morgenen er min mann, må det være han .Egentlig  gir jeg han komliment hver dag fordi han er så snill og jeg er takknemlig for alt for alt han gjør for meg. Han dekker alltid frokost bordet til oss og lager middag før jeg kommer hjem fra arbeid. Han er hjemme nå( han er sjømann og er borte 5 uker og hjem 5 uker). Han passer på meg og er en god lytter og er rettferdig. Han er en av de beste ting som har hendt meg.

Når jeg jeg han kompliment, sier han takk og han smiler og jeg  ser kjærligheten i hans øyne. Herlig det!

Det er mitt bidrag.

Joy

 

Fikk vondt i hjertet

 

Jeg fikk vondt i hjertet, ikke på grunn av at jeg er syk eller har kjærlighetsorg. Det gjelder denne katten som heter Moses. Han er nabokatten.

Det var en kveld da eieren ringte på døren vår og spurte om jeg hadde sett katt deres. En grå katt. Og jeg sa at det hadde jeg ikke.

Etter at det har gått en uke h, gikk jeg forbi garasjen vår sammen med søsteren min og svogeren. Vi skulle på et møte. Da hørte min svoger at en katt mjauet inne garsjen vår og da vi kikket mellom sprekene under, syntes vi at vi hadde sett to svarte øyne.

Men da jeg åpnet garasjeporten, var det ingen katt å se. Og jeg kisset og mjauet etter katten og trampet med føttene, men det kom ikke noen katt. 

Det var kveld da og det var ikke mye lys i garasjen, så jeg fant ut at jeg skule lete igjen dagen etterpå.

Dagen etterpå gikk jeg opp på garasjeloftet og der så jeg en katt som jeg prøvde å jage ut. Hun sprang og jeg trodde at hun hadde sprunget ut. Det var fullt oppi garasje med mye ting og tang og jeg kikket overalt, men fant ikke katten.  

En uke etterpå kom jeg hjem igjen etter et møte og plutselig så jeg en katt  oppi ved-dungen i garasjen. Men da jeg skulle jage den ut forsvant den igjen i mørke. Jeg trodde at jeg klarte å jage den ut og ble fornøyd med det.

En dag jobbe mannn mint i garasjen med en av bilene våre og han trampet på noe som lignet avføring av en katt. Så gikk  han opp på garasjeloftet og der var  katten til naboen vår. Han klarte å jage den ut..så det pga. det var dagtid. Etterpå  ringte han naboen for å fortelle at katten Moses var ikke dø, men han hadde vært innestengt inne garasjen vår. Og gjett om naboen ble glad. Men Moses kom ikke hjem til dem før dagen etterpå. Heldigvis, det endte godt. Han hadde spist rockwool isolasjon som var lagret oppi og drakk sikkert snø fra bilen vår. Takk og pris for at han overlevde. Men jeg hadde vondt av han. Men han er nå lykkelig gjenforent med familen sin. 

Har du en katt eller har hatt en lignende opplevelse med en katt?

Deler bilder av soloppgangen i går utenfor mitt vindu som avslutning på dette innlegget.Joy
 

Overraskelser

For en stund siden viste svogeren meg et bilde av en katt og spurte om jeg kunne lage det til ham. Det var ikke noe oppskrift så jeg var i tvil. 

Men jeg tenkte at jeg kunne prøve likevel uten at han viste det. Og da han skulle feire 60-årsdag ga jeg den til han som bursdagsgave med penger til å kjøpe kattmat:) Og han ble virkelig overrasket og glad. Og her er katten som heter Alf.

På toppen av det, danset vi sammen med kona hans og noen venner Hawaii dans på 60-årsdagen hans. Og alle ble skikkelig overrasket særlig svogeren:)Og når vi snakker om hula hula dans, jeg synes at du skulle få se disse små som danset hula hula dans på filippinene fra skolen der to av mine barnebarnene går.jeg synes de er så søte:)

Har du noengang danset en hulahula dans eller sett noen opptre?

Avslutter med dagens ord og bønn 

Guds trofasthet

4. Mosebok 23:19

Gud er ikke et menenske, så Han skulle lyve,

eller et menneskesønn at Han skulle angre.

Har han talt, uten å gjøre det?

Eller har Han talt uten å sette det i verk?

Bønn

Kjære Far, fri oss fra troløshet i våre liv.

Gjør oss lojale mot Deg for resten av våre liv. 

La våre tanker og taler behager Deg og vår neste.

Hjelpe oss til å være trofaste i alle ting vi gjør og mot de vi omgås hver dag.

Når bønnene våre ikke får svar...hjelp oss til å vente tålmodige og være virksomme mens vi venter.

Lære gjennom prosessen. Takk for Din tålmodighet med oss.

La oss tro i både stort og smått.

Være takknemlige og trofaste mot Deg under alle forhold.

Gjør oss som salt og lyst i denne verden.

Takk for at vi kan klinge til deg særlig når det stormer.

Takk for at Du gir oss ikke opp...i hvert fall ikke ennå!

Takk for at kjærligheten Din er for alle!

Jeg ber i Jesu navn.

Amen

Ha en fin dag videre:)

JOY
 

Min lille elefant

Denne bitte liten elefant her hadde jeg heklet for en stund siden, har vel flyttet hus for lenge siden.

Jeg tenkte å lage lignende dyr i fremtiden som kan være med meg overalt. Inspirert av Frodith som har en samling av små dyr. Kanskje kan komme på besøk til henne også en dag:)

Hun fikk ikke noe navn fra meg...men det blir den neste elefanten. Må vel tenke først hvilken farge hun skulle ha:)Har du noen gang heklet en elefant?

JOY

Dagens fangst

Ja, ja. Jeg vet at det er bare midt på dagen, men jeg hadde vært ute allerede og fanget noe. Det var ikke fugl eller fisk og ikke mannfolk  heller,men  soloppgangen, den mystiske himmelen i dag. Det var så mye vind, men jeg måtte bare ut og forevige dagen.

Det var ikke noe oransje himmel, men mystiske bilder av den. Hva synes du?det er sterk vind og store bølger
Men, fortsatt et vakkert sted her på jord.

Enn du?

Har du vært ute i dag eller skal du gå eller kjøre en tur ut etterpå?

JOY

 

Når stormen herjer

Ja når stomen herjer seg, for det føles sånn ut. Det blåser mye her nå, der er mørk og kaldt. Da er det godt å hente frem vakre minner.

Dette innlegget er fortsettelsen av innleggene : Besøker en engel og Vallersund Gård i tilfelle du har lyst å se begynnelsen.

Vi skulle til et sted som heter Bekkavika på Valsøya.

Turen begynner her

Vi kysser brua

ser tilbake
her er det mange sau som beiter

nydelig refleskjon av himmelen 

 en gapahuk til å hvile en liten stund

og betrakte den fine utsikten


går forbi dette vakre stedet

og her er Bekkavika på Valsøya....solen forsvant...da ble ikke bildene så fine lenger:)


Og turen endte hit.

Hva synes du om stedet?

Avslutter innlegget med dagen sord og bønn

GUd den treenige

2.Kor.13:13

Herren Jesus Kristi nåde og Guds kjærlighet og Den Hellige Ånds samfunn vare med dere alle.

Bønn

Herlig Kjære Gud. Jeg vil gjerne ha samfunn med dere. Når jeg sover og er våken og overalt ellers.

For følelsen min svinger opp og ned...i takt med hva som skjer i mitt liv.

Men er deres nærvær hos meg...finner jeg håp i håpløse situasjoner.

Finner lindring i smerter. Trøst i vanskeligheter.

Hjelp i nøden og kjærlighet til de uelskelige.

Amen

Vallersund gård

 

Tidlig i dag la jeg ut om et innlegg som handlet akkurat denne engelen som jeg skulle besøke.

Og jeg nevnte at vi skulle fortsette med turen til Vallersund Gård.

Vallersund Gård er en liten Camphill-landsby som ligger ytterst på Trøndelagskysten. Det er en landsby utenom det vanlige som gir omsorg til forskjellige mennesker med spesielle behov og her holder Framskolen til, et folkehøyskolelignende tilbud for unge utviklingshemmede.

Her er det biodynamisk jordbruk og gartneri, vernede verksteder og undervisning.

Vallersunds bo- og arbeidsfellesskap er også en økolandsby med interesse for alternativ energi med vindmølle som dekker vårt energibehov. En varmepumpe bruker sjøvannet til oppvarming av husene. Et biologisk renseanlegg behandler avløpsvannet før det returneres i sjøen.

Vallersund Gård var en gang et livlig handelssted som i dag er fredet. ( Info fra deres webside)

 

Her er veien ditnoen andre er ut på tur også

vår blomster ( fra i fjor bilder)

her er det vindmolle som ble brukt til å lage strøm

artig lyslamper hele veien

her en et type hus til Vallersund Gård

fine blonmster

vogn?

Melkeveien står der:)

her er det frukttrær og grønnsakshage

her er inngangen til Vallersund Gård. Ingen folk å se. Det berømte Farmen ble spilt her for noen år siden fordi det er ei øy utenfor her.

skiltet til Vallersund Gård

Det er et fint sted, men turen min endte ikke her.

Ser der brua der? Vi skal kysse over der til andre siden.

går forbi dette huset


Hva synes du om stedet?

Har du vært her?

JOY

Besøker en engel

Tilbakeblikk...

Jeg hadde hørt om denne fredsengelen...det finnes i hele verden har jeg hørt, men det finnes også her i nærheten der jeg bor.

Den dagen hadde jeg spurt flere om de kunne være med meg på tur. Er nemlig redd for å gå meg bort, men det var ingen som hadde mulighet.

Så jeg tenkte at jeg kunne prøve. Kanskje var det lett å finne frem. Og det var til tross et nydelig vær.

Her er utgangspunktet..nederste skiltet er det et bilde av en engel...

Det så ut som det var en vellgått sti...så jeg fikk lyst til å gå videre.

Himmelen var fortsatt blå

Utsikt i det fjerne..fjellet Kopparen

Her var det til og med en gammel båt

fortsatt fin sti

 en gapahuk

og nå blir det oppover til engelen

oppover


fin utsikt nede

og her har jeg funnet engelen

vakker utsikt der oppi

men turen sluttet ikke her...vi forsetter videre til Vallersund Gård til neste innlegg.

Har du sett en fredsengel der du bor?

Avslutter med dagens ord og bønn

Forkynneren3:11

Alt har han gjort vakkert i sin tid. Også evigheten har han lagt ned i deres hjerte.

Likevel er det slik at mennesket ikke kan finne ut den gjerningen Gud gjør fra begynnelsen til enden.

Bønn for deg og meg

Herre, jeg ber for at vi skal se ditt verk både i de store og smæ.

Til å se fremtiden hos deg og sikte etter det.

La oss ikke bli så opptatt av denne verden at vi ikke ser livet som du har ønsket at hver og en skal ha.

Å være hos deg i evighet.

Amen


 

Ja, vi er utlendinger, men...

Jeg jobber som aktivitør på et sykehjem og jeg er bestandig på utkikk etter nye ideer som kan glede de eldre. Ettersom vi er allerede flere innvandrere som jobber på sykehjemmet og at plassen blir brukt til språkopplæring for flyktningene, fikk jeg en ide å samle sammen en gruppe utlendinger som kunne tenke seg å opptre for de eldre. Jeg presenterte ideen til ledelsen på sykehjemmet og sjefen ble veldig glad. Så jeg har snakket med arbeidskolleger, venner og kjente og til med norske og engasjertte dem å gjøre det. Så etter mye øving med dans og sang, ble ideen til virkelighet.

Her ønsker jeg besøkende ( eldre, ansatte, pårørende) velkommen og presenterte programmet.

Ved siden av er en norsk eldre man som jeg også hadde spurt om han kunne spille trekkspill.

Han sa gledelig ja! Vi måtte selvfølgelig ha norske innslag:)

Mor og datter  ( Maria Stella og maria Conching) som sang på filippinsk språk etter å ha forklart til alle hva handlet sangen om.

Han ( Einar) spilte trekkspil til dansen

Joanna fra Amerika sang to engelske sanger  og Nelda fra Filippinnene danset med.

Vi ( fra Filippinene) folkedans som heter " Subli"

Jeg danset med en eldre dame

Hawaii dansSynger med

Sarah og to sønnene hennes er fra Amerika

en annen dans som heter dayang dayang ( vi skiftet antrekk i mellom slagene)

Ayo Ora med sønnen sin sang to sanger for de eldre

Etter opptreden hadde vi servert mat fra sykehjemmets kjøkken pluss utenlandske mat som vi hadde tilberedt. 

De var mange nasjonaliteter som var med og gjorde innsats.

Jeg er evig takknemlig og håper at vi kunne gjøre det igjen. Det er vår måte å sier takk for at vi har det godt i Norge som utlendinger.

JOY

 

Skapelsens Gud


For helt siden verdens skapelse har Hans usynlige egenskaper vært synlige; det gjelder Hans evige kraft og Hans guddomelighet. Disse usynlig egenskaper kan kjennes ut fra gjerninger Gud har gjort  Slik er menneske uten unnskyldning. Romerne 1:20

Bønn for deg og meg

Himmelske Far, takk for at selv om vi ikke ser Deg, ser vi alt ting Du har skapt. Den vakre naturen...mennesker. Det er mye vakkert. Hjelp oss å ta vare på dem og la oss alltid se Ditt skaperverk som tegn på at Du fins.

Åpne våre øyne på hva Du gjør med livene våre slik at vi ikke føler at Du ikke er tilstede. Vi trenger Deg hver dag. Å føle Ditt nærvær uansett hva vi gjør og hvor vi er. Midt i vanskeligheter, under alle forhold og gjennom Dine velsignelser. 

Jeg ber det i Jesu navn.

Amen
 

Gryteklut nr.4

Gryteklut nr.4 i år.

Bildet ble tatt gjennom mobil og jeg fikk ikke til å snu og rediger her. Fra rest garn!Avslutter innlegget med en sitat

Livet er ikke alltid som vi ønsker, 

men det er det vi har.

Så velg å se lyst på det med GUds hjelp.

Barbara Johnson

JOY

Quote challenge

Quote  Challenge for torsdag handler om dyr. (Konkurransen her)

Dagens sitat ( quote challenge)

Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel.

Er dere ikke verdt mer enn det?

Matteus 6:26

JOY
 

Gryteklut nr.3

God morgen ti deg...litt mer håndarbeid. Den tredje grytekluten i år fra rest garn.Avslutter med dagens sitater!

Rynker markerer bare hvor smilene har vært. 

Mark Twain

Min sjel lov Herren, og glem ikke alle Hans velgjerninger

Salmene 103:2

Ønsker deg en god dag!

Joy

Fargerike himmel

Det var en fin morgen med fargerike himmelen...man blir i godt humør av å se opp til himmelen.

Deler også sitater i mellom bildene

Søk først Guds rike og hans rettferdighet , så skal dere få alt andre i tillegg. Matteus 6:33

The older I get the  more wisdom I find in the ancient rule of taking first things first. 

A process which often reduces the most complex human problem to a manageable proportion.

Dwight Eisenhower 

Ha Gud som forbilde, dere som er hans elskede barn.

Lev i kjærlighet, slik som også Kristus elsket oss pg gav seg selv for oss som offergave, et velduftende offer for Gud.

Efeserne 5:1-2

All things proceed from God, who is the center and the circumference

from which all existing lines proceed and at which all end up.

Juana Ines De La Cruz

Remember: The Bible is an accurate scale on which to weigh every priority you are tryinh to balance in life.


 

One of Jesus' highest priorities was making sure that you would be able to spend eternity with him.

JOY

Quote challenge

Ettersom jeg ble med på denne konkurransen om qoute challenge, legger jeg ut en qoute som handler om penger. Qoute for onsdag

 

Og her er mitt bidrag...ettersom jeg elsker å finne skatter i skriften:)

JOY

Vrakrester

Hei mine bloggvenner. Snart senker natten seg....høres ut som en julesang. Hi hi. Ja, ja, når har jeg nettopp våknet fra en høneblund og føler meg som ny igjen. Ikke det at jeg  følte meg som en vrakrester før jeg lukket mine øyne. men du skjønner du som tar middagshvil i ny og ne.

Når jeg snakker om vrakrester her, snakker jeg om et tysk fly som kræsjet på Tønnølsfjellet under krigen som jeg hadde snakket om her ( Tønnølsfjellet og

Tønnølsfjellet del 2

Da nærmer vi oss toppen, men måtte bare stoppe her fordi det var så vakkert. Vi fant ut at vi kunne spise matpakken vår midt i en idyllisk  tilværelse.

Hva synes dere?

Vi følte som Adam og Eva i paradiset
Etter at vi hadde spist, fortsetter vi ferden oppover og så mange lignende vann.

Og endelig, etter å ha vandret oppover, fant vi vrakrester at et tysk fly som var ikke mye igjen...noen hadde tatt med seg flydeler som suvenirer kanskje?

Men det var flott utsikt oppi der...synd at solen forsvant akkurat under fotografering:)

Men flott ikke sant:)Avslutter innlegget med " Quote Chalenge" fra Dadda og Veien blogg

Tirsdag utfordring handler om Quote om mat

JOY

Quote challenge


                                         body, quote, quotes, training, work out

 

              

 source

 Eva fra (http://evaswindow.blogg.no/1455570684_quote_challenge.html) har blitt med på " Quote challenge utfordret av en annen blogger ( Dadda og veien). Og jeg ble inspirert å være med- linken er her

 

Lykke til med dere:)

JOY

Tønnølsfjellet del 2

God morgen og håper du har sovet godt i natt. Hvis du hadde sett innlegget i går, delte jeg en del bilder på vei tilTønnølsfjellet. Og her er del to. Det blir tre deler fordi det har vært en del bilder, men det er fine...tror jeg:) Håper du er uthvilt etter en natt søvn så du kan bli med på fortsettelsen av turen igjen:)

Her er bildene!

Bak oss

oppover

 Pass opp! En slange midt i veien. 

flatt landskap her

vakkert ikke sant?

 skummelt tre


Og da tar vi en liten pause igjen for da bør vi vel dra en tur til arbeid i dag også:)

Avslutter med et bibel vers:

Gud er kjærlighet

Elskede! La oss elske hverandre, for kjærligheten er av Gud.

Og hver den som elsker, er født av Gud og kjenner Gud. 

Den som ikke elsker, kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet.

1. Johannes 4:7-8

Ha en fin dag mine bloggvenner!

Joy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tønnølsfjellet

Hei på deg! Håper du har hatt en fin dag. Min dag hadde ikke vært så verst. Det var ikke en blå mandag heller. Det var mye latter på arbeid og dagen gikk som en drøm.

Etter jobben, fikk jeg en nydelig middag fra min mann. Grillet makrell. Etterpå ble det middagshvil som ble avbrutt av telefoner fra telefon selgere. Man blir da ikke i godt humør av det. Men jeg skal ikke være sur resten av dagen pga. det. Da mannen min kom hjem fra en tur til hans mor, bestemte vi oss for å gå en tur. Men det var allerede mørk og derfor jeg fikk ikke ta så mye bilder. Så derfor viser jeg isteden  frem  bilder fra en av forrige fjell turene våre. Det var mange bilder og derfor deler jeg dem i flere innlegg. 

Den gangen gikk vi opp til Tønnølsfjelet. 

Tønnølsfjellet er et vakkert fjellmassiv med små idylliske vann og fine utsikts punkter.

Ute i havet mot vest ligger øygruppa Tarva. Inne på platået ligger vrakrester etter et tysk fly som kræsjlandet her under 2. verdenskrig.

Vi skulle se på vrakrester. Her er skiltet på vei opp.

Håper du blir med til oppturen. Vi tar mange pauser slik at du ikke blir sliten:)

Her viser flere veier til Roma...jeg mener til Tønnølsfjellet:)

oppover

vann som speiler trærne

litt farger her ogsåog vann

vi har kommet lenger opp. Da tar vi en liten matpause:) Mer bilder til senere innlegg

Avslutter med dagens sitat

Søk glede uansett hvor du går. Når alle dine problemer gir deg hodepine,

husk at lidelsens krone av jern etterfølges av herlighetens gylne krone-

den vi skal ha på oss den herlige dagen vi hopper av glede.

Barbara Johnson

Hvordan har dagen din har gått?

Joy

Soloppgang

God morgen mine bloggvenner. Egentlig bildene her er fra i går..akkurat nå er det fortsatt mørk. Har snødd mye i natt og min mann er allerede ute og måke snø slik at jeg kan komme ut med bilen fra garasjen.Snill han er. 

Hvordan er været hos deg da?Avslutter innlegget med dagens bønn

Himmelske Far, takk for fine soloppganger og nedganger også. Det er akkurat som livet.

Mye sorger og gleder og det er både mørke eller fargerike, men skjønn er det likevel.

Takk for muligheten til å bli kjent med Deg gjennom alle de utfordringene vi har i hverdagen.

Gjennom Dine ord. Takk for Din tålmodighet når tvilen sniker seg inn i våre hjerter.

Takk Jesus, for at gjennom Deg fikk vi innblikk på hvordan Faderen er.

Takk for Din nåde og barmhjertighet.

For ledelse til den rette veien å gå.

For Din godhet, kraft, visdom, kjærlighet og nærhet.

Amen

 

Date med mannen min

Hei på dere! Hvordan har dagen deres gått i dag da? Det nærmer seg kveld og for min del har det dagen vært bare god.

I dag, har det vært strålende dag på formiddagen og jeg og mannen min bestemte å begynne dagen med å gå ut en tur. Det var minus 5 grader og vind, men sola skinte og vi trengte å lufte ut vingene. Jeg har knipset overalt  mens vi gikk for å dokumentere den flotte omgivelsen. 

Himmelen var nesten blåEn ensom fugl

skikkelig vinter fortsatt...her skal jeg bade i sommer

sola stråler sin glans

her er min mann som gikk foran meg

snø på fjellet også

og på bakken

men jeg tror noen vil sola seg i vinteren også

fuglene flokker sag sammenDet var en forfriskende gåturen. Etterpå ble vi så sulten. Vi dro til en restaurant...dagens date for å spise middag.

Svigermor ble også invitert fordi det er morsdag og her bestilte hun havets delikatesser: laks, steinbit, kam-skjell og reker pluss tilbehørjeg og mannen min bestilte biff

                                                                           jeg med ris og han med fløtegtainert potet
                                                              dessert: is for mannen min

 

                                                                                           creme brulle for meg og svigermor. 

Etter at vi hadde spist. ble vi enige om å dra hjem og ta middagshvil...og det var det vi gjorde alle sammen.

Enn du...hva hadde du gjort i dag?

JOY

Skatter i skogen

God morgen mine venner. Her i huset er man opp før hanen galer. Jeg er egentlig spent for dagen. Skal på date med mannen min i dag. Herlig!

Enn du? Har dere spesielle planer for dagen?

Deler ut skatter  jeg fant inne skogen den grønne.

Ellers ønsker jeg alle sammen en hyggelig feiring.

 

Deilig minner

 

Jeg lengter etter vår og derfor henter jeg frem bildene fra en av kjøreturene som jeg hadde gjort sammen med med min mann i fjor vår..

Det er forfriskende i hvert fall for meg og håper til dere også.

 

 Avslutter innlegget med dagens tekst og bønn

Faderens ansikt

2 Kor.4:6 For den Gud som bød lyset å skinne ut fra mørket, har latt det skinne i våre hjerter,

for å la kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi åsyn skinne fram.

Bønn

Himmelske Far, jeg ber for meg og hver og en som leser dette innlegget

til å ha takknemlige hjerter uansett hvordan vi har det. 

Herre, jeg ber for de som trenger de daglige brød til å finne det hos deg.

Hvis noen ikke har arbeid, jeg ber for at Du åpner muligheten for hver og en.

Jeg ber for de syke til å finne legedom hos Deg og styrke.

La Din helbredelsens kraft virke til oss igjennom.

La oss holde fast på hva Du har lovet. 

At Dine ord er legedom både  for sjelene og  fysiske.

Jeg ber for Din kjærlighet fyller oss i overflod.

Jeg ber i Jesu navn. 

Amen

 

Min lille søte kanin

Hei på deg...sier min lille rosa kanin!

Hun ble laget for en stund siden men hadde ikke vært her på besøk.

Hun ble så lei av å vente på at matmoren skulle vise henne frem,

så da datteren i huset trengte en gave til en baby, valgte hun å ble med henne for  å glede babyen.

Heldigvis fikk jeg ta et bilde av henne før hun dro avgårde. Håper hun er lykkelig nå der hun er:)

Ellers nærmer seg påske igjen og kanskje jeg bør tenke på å lage en ny kanin med en ny farge.

Enn du? Hadde du heklet eller strikket en hare eller kanin før?

 JOY

 

Grytekluter

 

Denne grytekluten laget jeg ferdig forrige helg. Ga den som gave til min eldre søster som hadde bursdag sist onsdag. Jeg har ennå ikke fått beskjed om hun likte dem, men hun takket for gaven:)

Hun hadde ikke feiret dagen ennå fordi hun hadde sene vakter på sykehjemmet i det siste.

Enn du? Har du laget noe i det siste?

 

Ha en fin lørdag til deg!
JOY

Å tjene

Solnedganger og sitater av Barbara Johnson til inspirasjon

( de er mine bilder brukt til min engelske bloggen joysnotepad.blogspot.com)

Å tjene andre med et ydmyk hjerte, betyr ikke at vi må gjøre store ting for å gjøre det Jesus ville ha gjort.

Noen ganger kan vi ganske enkelt hjelpe de utstøtte...og dele Guds livs-forvandlende nåde.

Flere ganger enn jeg kan fortelle "har jeg fått for å gi videre",

jeg har blitt velsignet for å være til velsignelse.Herre, hjelp meg til å være en venn som får mine venner til å kjenne seg trygge,

slik at de får ny nåde og styrke til å holde ut i prøvelser.

Dagens dagbok

Hei på deg! Nå er det kveld og dagen har vært fin den. Solen skinte og solnedgangen har vært fargerike,

men dette bildet er tatt fra min telefon og resten av bildene og det er ikke så bra..I dag kledde jeg meg i rødt på arbeid for å markere at det er kjærlighets dag på søndag. 

 

Jeg bakte appelsin kake for de eldre 

Etterpå pakket jeg to gaver, en for morsdag og en for Valentines dag for å markere dagene og til glede for de eldre.

Navnene ble skrevet og vi trakk to vinnere.

Gavene inneholder en liten elefant som jeg hadde laget 

og  heklet kylling eller and. Vinnere ble så glade. 

Etter jobben dro jeg til butikken og kjøpte kjærlighets gave til mann.

Han skal få det på søndag. Han fortjener en gave han også.

Kjøpte også garn for å hekle grytekluter

Etter å spist middag og litt  middagshvil, gikk jeg en tur til kirkegården og besøkte min søster.

Jeg la roser til hennes grav for morsdagen på søndag.

Vakre blomster på kirkegårdenog nå skal jeg kose med meg sjokolader som jeg fikk fra min mann.Det var dagen min. Hva med dagen din? Har du hatt det fint i dag?

JOYRegndråper

God morgen til deg:) Egentlig i dag er det fortsatt hvit ute, men jeg vil heller dele bildene fra en regnfull dag i fjor sommer som jeg ikke hadde delt ennå til dere.

Jeg synes de er vakre å se.Avslutter innlegget med dagens ord og bønn

Herren Den Nærværende

Hele veien rundt skal det være atten tusen alen.

Fra den dagen skal navnet på byen være:" Herren er der." 

Jes.48:35

Bønn

Takk Far for at Du er nær meg...og alle som søker Deg.

Du  lyser veien foran dem som vil gå Din veien Du har forberedt for hver og en.

Du er for oss, med oss og oss igjennom som tror, til verdens ende.

Fyll oss hverdag med Din kjærlighet slik at vi kan også elske andre.

Du har lovet at Du skal aldri slippe og forlate oss.

Og jeg er evig takknemlig.

Jeg ber i Jesu navn.

Amen

Vakre minner

 I dag, snødde det litt og jeg som lengter etter vår..men det er det som er fint at jeg kan hente litt minner fra  blomstrende dager i fjor. Ettersom jeg hadde tatt fri i flere måneder i bloggverden har jeg vel lov til å vise dere disse bildene som jeg har tatt  til å friske opp dagen din også.

d


 Avslutter med dagen sitat

Den som gir en annen oppbyggelig tanke, har beriket ham for evig.

Barbara Johnson

Gryteklut

 God morgen mine blogg venner. En ny dag har startet  og vi får nyte dagen uansett hva måtte den bringe. 

Vel, av og til får jeg tid til å hekle innimellom slagene og her er en av dem jeg har klart å lage. Jeg like å lage grytekluter fordi dem blir fort ferdig.

Enn du...hva slags håndarbeid har du for hånden i disse dagene?

Avslutter innlegget med dagens tekst og en bønn for deg og meg.

Herren er din rettferdighet

I hans dager skal Juda bli frelst og Israel bo trygt.

Dette er hans navn som han skal kalles med: Herren vår rettferdighet. Jer. 23:6

Bønn

Takk Jesus at gjennom deg ble vi rettferdige for Gud. 

Du bar vår synd, slik at vi er blitt syndfri. 

Vi trenger bare å tro.

Takk Jesus for det du gjorde.

Nå kan vi komme fritt til Faderen uten følelse av skyld, skam eller mindreverdighet.

På grunn av deg kan vi være glade. frimodige og rene. 

Vi er rettferdiggjort.

Takk for din enorme gaven som du betalte med ditt liv for å kunne gi oss. 

Amen

Fly like a bird

Hei, hvordan gikk det med dagen din? Min har vært hektisk på arbeid, men artig allikevel. Godt å komme hjem til en ferdig laget middag. Mannen min kom nemlig hjem i går kveld etter fem uker på sjøen. I dag har han laget feit tirsdag mat for oss som vi har gått glipp av i går.

Deler bilder fra en av turene våre på sjøen og  en engelsk sitat om fuglene.

Ønsker dere fortsatt en god kveld.

 

 
 

The reason birds can fly and we can't is simply because they perfect faith,

                                     for to have perfect faith is to have wings. J.M. Barrie

 

 

 

SannhetenBønn

Kjære Gud, jeg ber for Dine ord til å nå til hjertene.

Verden skriker med løgner..mange blir lurt.

Fjern blindhet i våre øyne.

La oss forstå de uforståelige...

tro de umulige....

sprenge grensene...

gå ekstra mil...

og ikke gi opp for å kjempe for sannheten.

Hjelp oss til å være fokusert til hva som er viktigste i våre liv.

La Din kjærlighet råde i våre hjerter særlig når vi møter motstand.

Fyll oss med fred midt i vanskelighetene.

La hverdagen bringe lykke uansett hva som skjer med oss eller rundt oss.

Jeg ber det i Jesus navn.

Amen

Karneval fest

Denne er en av de dagene hvor jeg stortrives å være på arbeid. Der kunne  jeg virkelig oppleve at det går an å gjøre en innsats  for de eldre.

Ettersom det er karneval måned, fikk jeg en ide og foreslå til arbeidskollegene mine om å holde karnevalfest for de eldre. Og alle ble begeistret over ideen og vi jobbet sammen slik at det blir gjennomført. Og det ble en kjempesuksess. Det var en begivenhetsrik dag for alle.

Vi serverte frukter, brus og kaffelikør og hadde forskjellige spill, sang og dans. Her er to bildene som jeg kunne vise til bloggen min:)

Til venstre er en arbeidskollega, i midten er min søster som også jobber der og jeg til høyre. Fikk mye hjelp fra dem.Og nå er det fortsatt noe jeg gleder meg for. Min mann kommer nemlig hjem i kveld. Han hadde vært borte i fem uker nå. Ja, livet er herlig. Da blir da feiring av både morsdagen og Valentinsdagen i helga.

Enn du? Hvordan gikk dagen din i dag?

Avslutter innlegget med noen bilder fra en av turene mine i fjor sommer og en bønn.

Fred...

Hjelp oss Far til å skaffe fred rundt oss.

 Din fred som overgår all  forstand.
Fred som bringer ære til Ditt navn.

 

 


Fred midt i vanskelighetene.
Fred som bringer ære til ditt navn.

 

 


Amen

Før hanen galer


God morgen verden....selv om det er fortsatt natta. Jeg våknet og grublet og grublet og søvnen kom ikke igjen. Det er lenge siden jeg har vært fraværende i blogg verden....prøvde å leve livet uten det for en stund, selv om jeg ikke hadde sluttet å skrive og delte ut bilder. Jeg hadde brukt fb, instagram og google isteden. Men når man har lyst å skrive lange tanker eller mye å dele...da er det bedre å bruke bloggen isteden. Ja, ja...selv om det er kanskje ikke mange som leser mine tanker om det er fb, instagram, google eller bloggverden, skriver jeg likevel. Kanskje finner jeg noen likesinnede eller noen som liker meg som jeg er ut i den vide verden. For det er slik at enten  liker man en person eller ikke. Jeg har en følelse at det er faktisk mange som liker meg...de sier så...men at de er ikke mange som er så begeistret over bønn og Guds ord jeg deler i media☺ Men jeg må være slik som jeg er...

Vel, jeg har egentlig gjort veldig mye mens jeg har vært fraværende i bloggverden innen håndarbeid, lest mange bøker, har vært på mange fine turer og livet har jo også bydd meg både både oppturer og nedturer. Men jeg får dele det etter hvert...eller ikke..det skjer jo mye ellers i nåtid. 

Hva med deg/dere? Jeg får ta meg en titt til deres blogg så snart jeg får det til. Artig å vite hva som er nytt hos dere også. Vi snakkes og ha en god dag. ☺

Joy

 

Har ikke tidHar ikke tid?

Jesus, hvor ofte du hører det...har ikke tid til deg...jeg er opptatt. Jeg må tjene til livets opphold...verden krever mye av meg...familien..venner...fritid. Listen er uendelig.

Men takk for påminnelse...for Din dyrebare tid som Du bruker til oss. Vi har jo alle sammen fått 24 timer i døgnet. Hjelp oss til å prioritere.  For egentlig er den beste tiden for hver og en av oss er hos Ditt nærvær. For hos Deg er det liv, glede, fred, inspirasjon, legedom, visdom, kunnskap og frelse. Vi blir rene i tankene og gode i handlingene. Vi får nye kraft og kan gjøre de umulige. Så jeg ber for hjelp til å velge Deg fremfor verden.

 

Matteus 6:33

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt i tillegg. 

 

 

Ingen ting er umulig

 Ingenting er umulig for Gud....og for de som tror!

Bønn

Takk Gud for at Du snakker til oss og lytter.

Du kan også vise Deg til noen hvis Du har hensikt til det.

Ettersom Du Jesus levde som et menneske, forstår Du oss.

Du vet hvordan det er å være sulten og tørst.

Å ha smerte og møte motstand.

Å ikke bli trodd og bli beskyldt for å være en løgner.

Du ble også sint, men visste nåde.

Du slo ned de onde med kjærlighet.

Jeg ber derfor at jeg skal gjøre det...de andre skal gjøre det.

Se hver og en med nådefull øyne...være et godt eksempel og tro de umulige. 

Amen

Ett sennepfrø


 

Et sennepsfrø

Dagens tekst:

Matteus 17:20-21 "Fordi dere har så lite tro" svarte Ham. " Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: Flytt deg herfra og dit! Og det skal flytte seg og ingenting skal være umulig for dere."

 

Har dere hørt om noen som har tro like stort som et sennepsfrø?

Jesus sa at hvis vi har det, kan vi flytte fjell og ingenting skal være umulig for oss.

Men å akkumulere en slik tro er bedre sagt enn gjort. Jeg skulle gjerne ha en slik tro. For da blir jeg ikke motløs når jeg ikke får det til.

Men takk og pris for Jesus har rom for meg....for alle...for tvilere...for syndere....for de som søker....prøver.

Bønn

Takk Jesus for at Du er veien, sannheten og livet.

Jeg ber for at vi skal følge din vei, leve i Din sannhet og nyte livet som du har gitt oss, uansett hva det fører med seg.

Hjelp oss til å bygge opp vår tro med Dine ord?.like stort som et sennepsfrø.

Amen