hits

# barn

Gi det du har!

"Hva?" Sier du kanskje. "Gi det jeg har? Men jeg trenger alt jeg har!"
Er du en person som liker å gi eller å ofre for andre? Eller tenker du at du har ingen ting å gi? Men hver og en har en munn til å kunne si gode og oppmuntrende ord til sin neste. Vi har hender til å holde i rundt de som har det vondt eller noen vi er glad i. Eller skrive til noen for å høre hvordan de har det. Familie og venner vi kan vise omsorg. Vi har hus og hjem som kan ta imot gjester eller besøke noen. Mange eldre sitter ensomme. Hvorfor ikke ta med blomster eller kake?
Vi glemmer at det trenger ikke å koste noe for å gi. Men har du litt penger til overs som du sparer til fremtidens tenkt ferie eller for å kjøpe ting, hvorfor ikke ta en liten del av det til å spre velsignelser og redde mennesker i nød og til et bedre liv? Et måltid, en utdannelse eller ut av prostitusjon? Verden er fulle av dem.

I går så jeg et program på tv om et sted hvor mennesker bor på gata og det var forferdelig. Jeg tenkte meg selv at selv om vi har vært fattige, takket jeg Gud for vi har sluppet å bo på gata fordi det var noen som hadde hjulpet oss. Vi fikk brukte klær slik at vi trengte ikke å gå i filler.
Så vi kan alltid si noe, gjør noe godt, gi noe selv om det er smått. Det kan være smått for deg, men livsviktige for andre. Hva med å be for andre eller rett og slett gi andre oppmerksomhet?
Kanskje vi kan endre vårt fokus på?

Ja, vi skal ta vare på oss selv...men det går an å utvide litt omsorgen til vår neste også. En påminnelse også til meg som av og til tenker at det jeg gjør er ikke bra nok.

Jeg leste i bibelen i dag om " enkens gave."

Jesus satte seg rett overfor tempelkisten, og han så hvordan folk la penger i den. Mange rike gav mye. Men det kom også en fattig enke; hun la to småmynter, verd noen få øre. Da kalte han disiplene til seg og sa:" Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre som la penger i tempelkisten. For alle de andre gav av sin overflod, men hun gav av sin fattigdom, alt hun eide, alt hun hadde å leve av. (Markus 12:41-44)

Det er nok av folk som kaster skitt til hverandre. "Skittkasting" omtaler media det.. Vi trenger ikke å gjøre det. Vi kaster gode ord isteden. "Framsnakking" kaller bloggverden det.
Det er nok egoister i verden som tenker bare på seg selv. Kanskje vi kan forandre det?
Mennesker som jobber hardt for å eie mer: hus, hytta, bil, båt, klær, smykker. Til å reise til ferie utenlands osv. Det er vel ikke galt å eie noe, men vi bør ikke la dem eie oss. Vi kan kanskje tenke at livet er mye viktigere enn materiale goder?

Kanskje vi kan slutte å tenke hva samfunnet kunne gjøre for oss?  Tenke isteden hva vi kunne  bidra med  for å bedre forholdene? Det er lett for oss å kritisere, men hva gjør vi da til å bidra til forbedring? Vi er jo en del av samfunnet? 
Dagens utfordring:
Dare to share:
To lived a blessed life is an opportunity to be a blessing to many lives. (qoute from Lifesgoals)

John Wesley said: Earn all you can, save all you can, give all you can.
We make a living by what we get, we make a life by what we give. Dave Toysen

Livets lyse sider

 

Livets lyse sider:

Gårsdagens nydelig kake😊

Senior- cruising i dag med Amerikanske biler

 

 

Ble ferdig i dag med denne grytekluten😊

Hva er din livets gleder i dag?

Dagens hjertesukk

Dagens hjertesukk
Hva er det vi gir til Gud? Til verden? Til oss selv? Hvem prioriterer vi? Står Gud først elles sist i våre prioriterings liste? Vi står først i hans liste. Bør ikke vi gjøre det same? Alt vi egentlig har tilhører Gud. Han kan gjøre det han ønsker med dem. Familie, jobb, hus og hjem. Alt vi eier og rett og slett våre liv. Men det vi kan bestemme over er vår vilje og våre tanker. Gud gir oss valg. Hvem ville vi velge? Gud eller mammon? Hans rike som fører til liv eller verdens rike som fører til døden. Jeg håper at vi alle sammen velger den rette. 


Bønn: Kjære Gud, la oss forstå at Du er vår hyrde slik at vi ikke sette vår lit til verden og eller oss selv. Hos Deg, blir behovene våre dekket. Du kan gi oss visdom når vi ber om det. Visdom til å takle hva enn måtte komme. Takk for råd som Du gir når vi er fortvilet. Fred midt i livets stormer. Ledelse når vi ber om det. Og nok kjærlighet til å vinne over alt. Nok styrke til å kjempe imot strømmen. Takk for at vi kan finne hvile hos Deg når kraften svinner hen. Du er kilde av livet og Du overfører til oss ny giv, ny mot, ny styrke og nytt håp. 
Takk for hjelp til å mostå verdens fristelser. Verdens piler som prøver å trenge igjennom og bryter ned troens skjold. Prøver å mislede oss til veien som ikke fører til liv. Til åndelig forfall. Takk for Dine ord som er tilgjengelig 24/7. Minn oss Herre til å bruke dem, til å lytte på hva Du har å si. Å søke Ditt nærvær slik at fienden ikke får adgang i oss. Takk Jesus for Ditt dyrebare blod som renser, leger og frelser alle som tror. Livets gave. Jeg ber for hver og en Herre. Amen. 

Kunst i Oslo

Gårdagens kunst falt kanskje i  smak for alle, og det er jo forståelig. De var ikke min smak det heller, men da jeg var i Oslo for noen dager siden fant jeg masse kunstverk. Mange synes jeg er både fine og interssante, mens nakne skulpturer er ikke min smak. Men det er jo kunst. De var flinke folk som hadde brukt sine kreativitete sider som skal ha æren for de.

Her er en dame ved  Opera Huset. Hun heter Kirsten Flagstad i følge kiltet. Det ligger sikkert en historie om henne en plass. Men jeg er ikke nordmann og har ikke mye kjennskap om Norges historie.

 

Fant denne mens vi var på vei til slottet

Fargerike og rare kunst

Hun hang på en vegg

Så han på gata og jeg ble fascinert at jeg kjøpte et maleri fra han.

Skulptur av Christian Krogg

Fikk ikke greie på hvem han er

Han er søt!  Gunnar Sønstebye

Piperen i Piperviken

Stort anker

 ridende menn

en

Han/hun er veldig interessant

70-årsmarkeringen av at andre verdens krig var over.

Kvinnesaksforkjemperen Aasta Hamsteen

Her kommer de nakne skulpturene

Glemte hva denne er, men det er en kunst.

en annen type kunst

 

Hva synes du om kunstene? 

Liker du nakne skulpturer?

Ha en fin søndag til deg?

Nå er det høst!

 

Nå er det høst!

Ja, det begynner å bli mørk. Bærene er nesten ferdig høstet. Sopp plukkere hadde hatt gleden av naturen kunne by av. Og regn pøser ned. Og jeg hører at folk begynner å bli lei av det. Mørketiden og dårlig vær fører mye ubehageligheter. For meg også kjennes det ikke godt på kroppen. Mer kroppssmerter og formen er elendig. Da strever jeg å få gjøre alt som jeg bør gjøre og jeg blir nesten kvalm og svimmel av det. Så jeg trenger virkelig et dryss av hjelp ovenfra slik at jeg ikke kapitulere. Jeg blir deprimert av det på grunn av jeg er en dame som har tusen ting jeg hadde lyst til å gjøre og når kroppen vil ikke samarbeide blir alt ting verre.

Jeg holder på å lese et engelsk blogginnlegg som jeg hadde skrevet for mange år siden. Og det handler akkurat om « Åndens frukt». Ikke bare i naturen vi kan høste, men gjennom Den Hellige Ånd kan vi også bære frukt. Jeg trenger påminnelse av det for i min tilstand akkurat nå, er jeg ikke helt sikkert at jeg er i stand til å produsere noe frukt for både psyken og fysikken ligger i dvale og jeg er i den nederste dalen. Men jeg takker fortsatt Gud fordi Han som er med meg i høyden er også med meg i dalen. Gud som er med meg i medgang, han er også med i motgang.

For Åndens frukt  er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, tålsomhet og selvbeherskelse.  Galaterne 5: 22-23

 

See the source image

 

Når himmelen gråter

God morgen! Er det sol eller regn hos deg? 

I går var det bare regn, torden og lyn hos meg. Og når en sjelden gang jeg  skulle se på fjernsyn, mister det signalet. Mulig på grunn av dårlig vær.

Jeg vet ikke hvordan er det hos deg, men når været er slik, forsterker smertene i mine muskler og ledd. Og jeg føler meg som en hundre åring som prøver å gjøre noe. Alt gikk som en sakte film og jeg strevde for å få gjøre noe.

Men jeg fikk det til å lese litt i ABC demens omsorgen perm nr 12. som jeg bør lese for snart skal vi ha et gruppemøte.

Jeg fikk  også hekle litt

 

og legge ut et blogginnlegg.

Sri Lanka 2

Sittende jobb alle sammen for føttene har mistet sin kraft.

Vel ikke helt sittende for jeg klarte faktisk å bake eplekake fordi jeg måtte bruke epler som jeg kjøpte på salg:)

 

Men middagen ble Fjorland rømmegrøt for det er bare å varme opp.

I dag, ser det ut som det blir ikke noe mye forandring. Fortsatt regn.  Man ser et glimt av solen innimellom, men den forsvinner igjen med en gang. Og kroppen er likeså. Det verker overalt og jeg kjenner meg veldig levende.

Jeg prøvde å kare meg opp og ja,  prødve å jakte på noen dråper i hagen akkurat som Toini gjør når det hadde regnet. Jeg som ikke har peiling hvordan å ta bilde av dem. Men man lærer sikkert etter hvert. Så her er noen bilder av mitt forsøk på a være dråpe detektiv.

 

 

 

 

 

 

Og her er en som er også ut i regnet. Vel, han er inne huset sitt:)

Takk for titten og jeg må prøve igjen å gjøre noe selv om kroppen vel helst bare ligge. Jeg har klær som skal brette sammen, middag som jeg bør lage til vår søndagsmøte og mer husarbeid. Ønsker deg en god dag og håper at formen din er bra.

Jeg får innhente styrke fra Gud:

Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet." 2. Kor 12:9

 

 

Sjømat og annen mat

Hei! Hvordan dagen din har gått hittil?

Min dag har vært litt hektisk. Etter å ha vasket huset, laget jeg en rett som min mann hadde ønsket lenge. Han hadde kjøpt blekksprut på en Asia butikk for at jeg skulle tilberede det akkurat som min mor hadde laget til han da vi var på Filippinene for mange år siden.

Her er den. Kokt i kokosmelk med masse chili.  Spises nå i kveld.

Og datteren vår som er i Sri Lanka akkurat nå på ferie  spiste også sjømat: fersk sjøkreps, krabbe, sverdfisk, kongereker og chips med hvitløk- og limesmør.

Men middagen ble inntatt hos søsters i dag. Og der var det mer enn nok mat. Vi var 12 stykker til bords.

Dessert

 

Enn du? Liker du sjømat retter?

Hva har du spist til middag i dag?

 

Varmens ulemper og fordeler

Nesten hele Norge har vært velsignet med varmen i det siste og overalt føles det som man er i  Syden. Norge som har vakre natur fra før blir enda finere når sola skinner. Men varmen fører med seg negative ting som tørke avlinger og plagsomme netter for å nevne noe. Og jeg i det siste plages av kvalmen, svimmelheten og dårlig form. Noen som har sagt at det er flere som opplever det nå på grunn av varmen. Minn mann sa at det var på grunn av at jeg hadde badet i fjellvatnet og på sjøen. 

Men livet må jo gå videre og man må prøve det bet beste ut av det varmen eller ikke. Man kan jo ikke bare ta fri heller på arbeid selv om kroppen er i ulage. Men ellers hadde vi det fint på arbeid. I dag var det noen som kom og underholdt de eldre med norske sanger og viser til glede for de eldre.  Og jeg prøvde å kamuflere dårlig formen med blomstrende kjole.

 

I går var vi på kino med de eldre og så på filmen Mamma Mia.  Den var på engelsk med norsk tekst og jeg likte filmen, men ikke alle gjorde det. Hadde ikke det vært for at jeg var kvalm og svimmel, hadde dagen vært perfekt. 

Ellers bugner det av modne bær man kan kose seg meg som bringebær, kirsebær, solbær, jordbær  og alle alskens bær. Bærene og bildene er min søsters. Hun har plukket mye i det siste. Hun elsker antioksidanter. 

Enn du? Plages du av varmen?

 

On the road again

Norge er et vakkert land. Og jeg tror alle er enige i det. Landskapet er uklanderlig.

Bildene er tatt  gjennom kjøreturen som jeg og mannen min hadde en dag. Har tatt masse bilder og deler ut etter hvert.

Deler også sitater fra bibelen mellom bildene  fordi jeg synes ordene også er vakre og inspirerende og håper at noen blir inspirert eller oppmuntret av dem:) 

 

Så vit da at Herren din Gud,

han er Gud, den trofaste Gud som holder fast  ved sin pakt

og sin miskunn i tusen ledd mot dem som elsker ham og holder hans bud.

5. mosebok 7:9

Men jeg skal ikke trekke min miskunn tilbake
          og ikke svikte min trofasthet mot ham.
          
 
Jeg vil ikke vanhellige min pakt,
          ikke endre ordene fra min munn.

Salmenes bok 89:34-35

Summen av ditt ord er sannhet,
          dine rettferdige lover varer evig.

Salmene 119:160

Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse. 

2. Peter 3:9

 Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender seg bort fra sine onde veier, skal jeg høre dem fra himmelen, tilgi dem syndene og lege landet.

2. krønikebok 7:14

Vit at Herren gjør under
          for den som er trofast mot ham.
           Herren hører når jeg roper til ham.

Salmene 4:4

Herrens ansikt er vendt mot dem som gjør det onde,
          han skal utrydde minnet om dem fra jorden.

1. Peter 3:12

Og dette er vår frimodige tillit til ham: at han hører oss når vi ber om noe som er etter hans vilje.

1. Johannes 5:14

Før de roper, skal jeg svare,
          mens de ennå taler, vil jeg høre.

Jesaja 65:24

Rop på meg, så vil jeg svare deg og fortelle deg store, ufattelige ting som du ikke kjenner til.

Jeremia 33:3

Gud er ikke en mann så han lyver,

et menneske så han skifter sinn

Gjør det ikke det han sier, 

holder han ikke det han har lovt?

4. mosebok 23:19

Ha en fin mandag til alle:)

Jeg ble rørt!

Nå er vi kommet til nr. 4 av Miss Mommys  gjør en forskjell challenge.

 I dag kommer jeg igjen til kort, fordi selv om jeg hadde med meg kamera  til arbeid, hadde ikke jeg funnet noe som fanget min interesse.

Men hvis jeg får lov til å vise et bilde som rørte mitt hjerte, vil det være dette bildet. Bilde er fra Filippinenne. Hjemlandet mitt.

Hun er en dame som selger alle slags sjømat på gata regn eller sol. Hun sykler rundt i nabolaget og gjøre rent fiskene for dem som ville kjøpe fisk og gratis til og med. En måte å tjene penger. Til tross for vanskelig jobben, smiler hun like fint. 

Det rørte mitt hjerte fordi jeg hadde også prøvd slik for mange år tilbake, bare at jeg hadde ikke sykkel. Jeg gikk rundt under solens hete eller regn med to bøtter i hendene og spurte folk om de ville kjøpe fisk. Jeg hadde mange utrivelig erfaringer med den jobben blant annet da jeg gikk forbi en gruppe menn som drakk, da vil dem heller kjøpe meg isteden av fiskene jeg selger. Har skjedd  også at jeg ikke klarte å selge alt og det ble ikke noe fortjeneste for strevet.  En dag, sto jeg og speidet etter en transport som kunne frakte meg til stedet der jeg ville gå rundt for å selge fisk, var det noen som hadde klart å stjele mine to bøtter med fisk. Jeg var så lei meg fordi jeg var avhengig av pengene jeg kunne tjene fra fiskesalget og i tillegg forsvant hele kapitalen sammen med fiskene. Mens jeg sto der og grått,  kom da plutselig  en mann med våpen gjemt under jakken sin og sa til meg at han kunne hjelpe meg å fange tyvene fordi han kjenner dem, men at jeg må møte han på en vist plass en kveld. Og da ble jeg enda mer redd og sluttet med å selge fisk på gata. Jeg lurer på hva denne damen opplever når hun er ute og selger fisk.....

Men tommelen opp til denne damen!

I dag,  har jeg en jobb jeg elsker og jeg slapp å være redd hver gang jeg skulle på jobb og har fast inntekt hver måned.

Avslutter med et bibelvers som hadde hjulpet meg i alle de årene.

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren.

Fredstanker og ikke ulykkestanker. 

Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Jeremia 29:11

 

JOY

 

Fargerike himmel

Det var en fin morgen med fargerike himmelen...man blir i godt humør av å se opp til himmelen.

Deler også sitater i mellom bildene

Søk først Guds rike og hans rettferdighet , så skal dere få alt andre i tillegg. Matteus 6:33

The older I get the  more wisdom I find in the ancient rule of taking first things first. 

A process which often reduces the most complex human problem to a manageable proportion.

Dwight Eisenhower 

Ha Gud som forbilde, dere som er hans elskede barn.

Lev i kjærlighet, slik som også Kristus elsket oss pg gav seg selv for oss som offergave, et velduftende offer for Gud.

Efeserne 5:1-2

All things proceed from God, who is the center and the circumference

from which all existing lines proceed and at which all end up.

Juana Ines De La Cruz

Remember: The Bible is an accurate scale on which to weigh every priority you are tryinh to balance in life.


 

One of Jesus' highest priorities was making sure that you would be able to spend eternity with him.

JOY

Søte barn!Barn er som svamper.

De absorberer all din styrke

og etterlater deg helt slapp.

Men klem på dem, 

og du får alt tilbake.

Barbara Johnson

 

SÅ klem i vei:)

JOY