hits

En ulykkesdag dag?

God morgen!

I går var det fredag den trettende. Og i følge folket utsagn, så er det en ulykkes dag.

Jeg lurte på hva var grunnen til det og søkte på google.

Her hva jeg har funnet ut fra Wikipedia.

"Tallet 13 har vært ansett som et uheldig fordi det er snakk om et usymmetrisk oddetall, i hvert fall innenfor de kulturkretser som regner 12 timer dag, 12 timer natt og 12 måneder i året.

Folklorister regner redselen for fredag den 13. til kategorien «hverdagsovertro», men det er i forestillingen neppe snakk om egentlig folketro. Den er snarere basert på konvensjoner og talemåter. Disse tradisjonene bærer ofte også med seg sine egne opphavsforklaringer, som i enkelte tilfeller kan være temmelig kuriøse. Av de forklaringene som søker å legitimere forestillingen til en gammel tradisjon, tjener opplysningen om at kong Filip IV av Frankrike beordret arrestasjon av landets tempelriddere på fredag 13. oktober 1307. Det er imidlertid ikke andre opplysninger som understøtter at det i samtid og nær ettertid var noen som oppfatte datoen som spesielt uheldig.[En annen forklaring er at fenomenet henger sammen med at Judas Iskariot ble utpekt som den trettende til bords ved Jesu siste måltid på skjærtorsdag.

Den danske astronomen Tycho Brahe ble satt til å gjøre astrologiske beregninger for dager i året da det ikke var lurt å gjøre forretninger eller legge ut på reiser. Han kom opp med 32 uheldige og fire heldige dager, noe som fikk stor utbredelse i Norden. Det er først utover på 1900-tallet at fredag den 13. ga seg utslag i slik frykt at enkelte velger å holde seg hjemme eller være uvirksomme. Spesielt fra Danmark hører vi at tradisjonen har vært knyttet til råd om ikke å legge til sjøs eller sette båt på vannet på fredag den 13.""

 På jobben i går, spurte jeg de eldre om hva det mener om  fredag den trettende. Om dem tror på at det er en ulykkes dag. Men da ble jeg spurt hva jeg tror på. Da svarte jeg at jeg tror ikke på det. Jeg sa at hverdag er en gave.

Senere den dagen, i seks tiden da vinden har blitt svakere dro mannen min og jeg til sjøen for å prøve fiskelykken.

Min mann kjøpte bagetter til å spise om bord i tilfelle vi bli sulten.

Og her var utsiktene

Og gjett om jeg var heldig. Fanget 3 hyser og en makrell. Mannen min fikk ikke noe og han sa at det var fordi det var fredag den trettende og det er en ulykkes dag. Jeg sa at det er ikke det for fiskene jeg fikk får han også spise. Og da var han enige med meg. Hverdag er en gave fra Gud:)

En du? Tror du på at fredag den trettende er en uheldig dag?

Avslutter innlegget med dagens bønn:

Takk Gud for at Du er rik på miskunn og medlidenhet.

For at du rettferdiggjort oss gjennom Jesus slik at vi kan tre fram for Ditt åsyn.

La oss alltid sette vårt fokus til Deg.

Finne styrke og trøst hos Deg.

Glede i Ditt nærvær.

Takk for at vi skal få en arv som aldri forgår.

Ikke flekkes til eller visner.

Takk for at den blir bevart ved troen, slik at vi når fram til frelsen.

La oss alltid være våkne og beredt i tanke og sinn.

Å sette vårt håp til deg Gud for Du er nådefull.

La oss bli ledet av deg i alle områder i våre liv.

Være hellige for Du er hellig.

Takk Jesus for at Du døde for oss.

Du er sannheten, veien, livet og lys for oss.

Ettersom Du som er kjærlighet bor i oss,

la oss også vise oppriktig kjærlighet mot hverandre.

Takk for at Dine ord er levende og den varer evig.

Amen

 

6 kommentarer

Toini

14.07.2018 kl.09:01

Nei..tror ikke på dette..men før så gjorde jeg det...og var forsiktig på en sånn dag...men..alle dager er jo like..og skulle det skje noe på en sånn dag..ja så får jo selve dagen skylden for det...hihih..Flotte bilder og masse fin fisk! Ha en god lørdag!

HeidiElise

14.07.2018 kl.09:39

Nei, jeg tror ikke at det er en ulykkesdag.

Det er en dag som alle andre. Kan inneholde både gleder og sorger :)

Flotte bilder, og så godt med fisk! ;)

foreignerat50

14.07.2018 kl.09:46

HeidiElise: Enig med deg?
Takk og takk for besøket?
God helg.til deg og din kjære?

poesimylife

14.07.2018 kl.15:02

Nei jeg tror jeg slett ikke på. Det har ALDRI skjedd meg noe galt eller vært noe ulykke akkurat den dagen. Jeg måtte avlive katten vår fredag den 13 januar 2017. Han var da 18.5 år og hadde vært syk en liten stund. Nyresvikt. Men vi kunne like godt ha dratt med han til dyrlegen den 11 eller 12 januar, så det var kun tilfeldighet. En hund jeg hadde ble født fredag den 13, men han var en alle tiders hund, selv om svulst i hjernen gjorde så den måtte avlives 4,5 år gammel.

Nei det med fredag den 13 er bare tull :)

foreignerat50

14.07.2018 kl.15:46

poesimylife: Enig med deg?

frodith

14.07.2018 kl.20:30

Jeg er ikke så overtroisk. Hadde en flott dag i går :-) Så fin tur dere hadde og med fisk og greier :-) Ha en fin kveld Ligaya <3

Skriv en ny kommentar

foreignerat50

foreignerat50

56, Ørland

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.

Kategorier

Arkiv