hits

Lost on the road

Tilbakeblikk: Bobilferie til Stockholm

Jeg fortsetter å dele bobilferien som mannen min og jeg hadde gjort for en stund siden for vi har jo virkelig opplevd litt av hvert.

Da vi ankommet et sted i Sverige et stykke før Stockholm var det allerede litt sent og vi fant ikke et  eneste skilt som leder til en campingplass. Vi fant et sted at med sjøen som var også i nærheten av et togstasjon hvor det var flere bobiler som var parkert. Og det sto på plakaten at det var gratis parkering i 24 timer. Og vi fant ut at vi kan overnatte der. Men det var ikke noe strøm å koble til derfor var det bare å gjemme seg godt under dyna. Varmeovnen i bobilen virket mens bobilen gikk. Men vi fikk ikke det til å fungere da bilen var i ro. Vi prøvde å sove, mens søvnen uteble fordi det kom stadig tog og vi ble vekket flere ganger om natten for å ikke snakke om helikopteret som mannen trodde landet i nærheten. 
 Da vi våknet dagen etter, regnet det, men vi fant ut at vi skulle bare kjøre, så det var jo greit.

Det var GPS i Bobilen, men mannen min mente at vi behøver ikke å bruke det fordi det skal være skilt  hele veien.  Han stolte ikke på GPS. Han mente at vi kommer vi sikkert å kjøre forbi en campingplass  før Stockholm hvor vi kan parkere bobilen og vi kan bare ta tog eller buss til byen dagen etterpå.

 

Men vi kjørte og kjørte, men det var ingen campingplass å se

 

Til slutt havnet vi i selve Stockholm by og ante ikke hvor vi skulle kjøre hen. Og min mann ble så stresset for plutselig hadde han ikke kontroll lenger. Etter å ha kjørt rundt og rundt i lang tid, sa jeg at nå vi må finne en parkeringsplass og bruke GPS i bilen slik at vi kan finne den nærmeste hytta. 

Heldigvis hørte mannen på kjerringa og vi havnet på denne campingplassen utenfor Stockholm by

Og gjett om vi ble veldig glad. 

I resepsjonen, fant vi ut at det går an å ta buss og tog til sentrum.  Min mann mener at vi kan betale med kort eller cash.

Men da vi skulle ta bussen dagen etterpå, sa bussjåføren at vi må ha Stockholm busskort. Han tar ikke verken visa kort eller cash.  Men vi hadde ikke og tenkte ikke at vi egentlig burde ordne busskort på forhånd. Har dere hørt om bønder på byen? Det var oss det. Men han syntes vel synd på en nordmann på ferie og med en utlending som meg på slep at vi fikk bli med til sentrum gratis slik at vi kunne kjøpe Stockholm pass eller busskort der.

Endelig kom vi frem og sola skinte:) 

Det var allerede masse folk å se

Og fuglene som ble foreviget på veggene

Vi kjøpte Stockholm plass som kan brukes både på buss, tog eller båt i flere dager. Vi tenkte å se Stockholm gjennom båt og buss.

Vi gikk forbi disse bygningene på vei til Turist bussen

Forsetter i kommende innlegg:)

Enn du? Har du opplevd noe lignende?

Har du vært i Stockholm by?

Ønsker deg en fin dag!

Ligaya

 

7 kommentarer

fruensvilje.blogg .no

10.06.2018 kl.11:11

vi bruker GPS men min mann føler seg ikke alltid trygg på den han heller,men den har ført oss dit vi skal hver gang ,så det går som regel bra med GPS :=) men å parkere bobil for å oppleve med buss videre har vi aldrig gjort.Fine bilder fra buenm,har ikke vært der heller vi da så kjekt å sjå bilder derfra :=)

foreignerat50

10.06.2018 kl.20:23

fruensvilje.blogg .no: Ja, mannen min har lært. Brukte gps resten av turen:)

Toini

10.06.2018 kl.14:12

Ja vi ser på kart og bestemmer neste sted før reiser fra der vi er der og da..så har vi en liten peiling på hvor vi finner neste stopp..Hadde nok ikke vist at man trengte eget busskort jeg heller...så er ikke så rart dere ikke viste det...man lærer så lenge man lever...hihih..Så bra det ordnet seg, og at dere fikk se byen..Ha en god søndag!

foreignerat50

10.06.2018 kl.20:22

Toini: Ja, det er fint å planlegge litt, men mannen min tror at han hadde alt under kontroll:)

annebe

10.06.2018 kl.20:16

Fine bilder fra tur :)) Fint i Stockholm..men tror ikke jeg hadde likt å kjøre i sentrum.. Bra dere fant et sted å campe..og at dere kom dere ned til byen selv om dere ikke hadde det busskortet.. Ønsker deg ei fin kommende uke <3

foreignerat50

10.06.2018 kl.20:20

annebe: Takk..Ja, vi var heldig:)

frodith

10.06.2018 kl.20:59

Stockholm er flott, lenge siden jeg var der :-) Må ta en tur snart igjen :-)

Skriv en ny kommentar

foreignerat50

foreignerat50

56, Ørland

Jeg kom til Norge i 1989 og er blitt nesten norsk i væremåte, unntatt utseende. Norge er et vakkert land med snille mennesker og jeg elsker de flotte lanskapet. Jeg er en dame med mange interesser. Liker å lese og skrive. Har mange hobbyer blant annet håndarbeid og fotografering, kortlaging osv. Liker å lære nye ting hele tiden. Andre beskriver meg som en omsogsfull dame. Jeg er også en dame med godt humør. Det vil si at jeg liker å få andre til å le. Det gjør hverdagen hyggeligere for alle. Jeg prøver alltid å se det positive ting ut av livet. Problemer møter alle, men det er hvordan vi ser på det som er viktig. Det er lærdom I alt ting som skjer med oss. Det viktigste for meg er mitt forhold til den levende Gud. Jeg tror på Gud og elsker å lese hans ord. Jeg er ikke perfekt, men prøver å gjøre den rette.

Kategorier

Arkiv